علت نفخ چیست؟

علت نفخ چیست؟

دلیل نفخ چیست؟ حس نفخ می‌نمایید؟ دلیل نفخ چیست؟ مجموعٔ ما این وضعیت را تجربه نموده‌ایم: وضعیت پر بودن که در شکم خویش حس می‌نمایید.

مشاهده مطلب
هرم غذایی جدید برای لاغری

هرم غذایی جدید برای لاغری

فهرست مطالب

هرم غذایی تازه برای لاغری

Diet-Pyramid

تمام ما هرم غذایی را می شناسیم؛ همان هرمی که حاوی نان، سبزی ها، میوه ها، گوشت و لبنیات می باشد.

درست می باشد که رژیم متعادل و متناسب با استفاده از هرم غذایی می تواند انرژی مورد احتیاج بدن را فراهم آوردن، ذخیره و بازسازی نموده و سلامت تغذیه ای را فراهم کند لیکن مصرف بیشتر و بیشتر از اندازه هر کدام از عناصر هرم غذایی مخصوصاً موادی که حاوی چربی و شیرینی می باشد، می تواند مشکل های اضافه را برای شخص مصرف کننده خلق کند، در نتیجه نیکوتر می باشد با هرم تازه که «هاروارد» نام دارد و هم با مزایای تغذیه ای آن مانوس شوید.

با این اوصاف، قطعاً می پرسید چگونه می توان بدون آنکه مجبور شوید مقدار کالری دریافتی را بشمارید، کالری کمتری در مقایسه با آنچه می سوزانید، مصرف نمایید؟ چگونه توانایی دارید هشیار شوید، چه غذا هایی میزان انسولین را تحول می دهند؟ از تمام با اهمیت تر اینکه چگونه توانایی دارید مطمئن شوید، پروتئین کافی دریافت می نمایید؟ جواب این سؤالات در دانست هرم غذایی هاروارد جای گرفته می باشد. آنچه ضرورت دارد این می باشد که هرم غذایی پایه و مبنای الگوی تغذیه درست برای تمام و در تمام سنین می باشد.

در اصل ساختار هر الگوی غذایی بر پایه هرم غذایی شمایل گرفته می باشد. در هرم غذایی قدیمی مواد غذایی بر مبنای خواص نخستین شان از نیز جدا می شوند.

در هر کدام از این دسته ها مقداری از مواد مغذی قرار داده شده و غذای یک دسته نمی تواند به جای غذای دسته های بقیه مصرف گردد و هیچ کدام از دسته های غذایی هرم از دسته بقیه با اهمیت تر نیست.

در این هرم ۵ دسته مواد غذایی وجود دارد که در باقی مطلب در زمینه هرکدام از آنان تشریح داده می گردد.

مـروری بر هرم قدیمی غذایی

دسته نخست هرم قدیمی: غلات

در اصل هرگونه ماده غذایی ساخته شده از گندم، برنج، جو، آرد ذرت و بقیه دانه های غلات در این دسته قرار می گیرند. دانه ها به زیرگروه غلات سبوس دار (حاوی: آرد گندم جامع، بلغور، جوی دوسر، آرد ذرت و برنج قهوه ای) و غلات تصفیه شده (آرد سفید، نان سفید و برنج سفید) تقسیم می شوند.

غلات سبوس دار پر هسته دانه سبوس، جوانه و اندوسپرم می باشند درحالی که دانه های تصفیه شده آسیاب شده اند و طی یک عملیات، سبوس و جوانه آنان جداسازی شده می باشد.

دسته دوم هرم قدیمی: سبزی ها

تعریف ما از سبزی ها عمدتا بر مبنای آشپزی و سنت فرهنگی شکل می گیرد لیکن عموماً به معنای گیاه خوراکی یا قسمتی از یک گیاه می باشد که میوه های شیرین و دانه ها را حاوی نمی گردد اگر چه دسته سبزی ها نیز به ۴ زیرگروه سبزی های برگ سبز و سبز تیره (بروکلی، کاهو، خربزه)، سبزی های نارنجی (لوبیاهای خشک، نخود، لوبیا قرمز و عدس)، سبزی های نشاسته ای (ذرت، نخود سبز، لوبیاسبز و سیب زمینی) و سبزی هایی مانند کنگر فرنگی، مارچوبه و جوانه لوبیا تقسیم می شوند.

دسته سوم هرم قدیمی: میوه ها

به طور کلی میوه ساختاری از گیاه می باشد که پر دانه بوده و در وضعیت خام و نخستین خویش نیز شیرین و خوردنی می باشد و از اقسام آن می توان به سیب، زردآلو، آووکادو و انگور اشاره کرد.

دسته چهارم هرم قدیمی: شیر و لبنیات

در اصل شیر مایعی خوراکی می باشد که به دست غدد شیری پستانداران ساخت شده و نه فقط اشتها آور می باشد بلکه پر همه اسید های آمینه مهم هم است. از اقسام لبنیات که همگی از فراورده های شیر به حساب می آیند، می توان به ماست، پنیر، کره، خامه و… اشاره کرد.

دسته پنجم هرم قدیمی: گوشت و حبوبات

اگر چه احتمالاً تعجب نمایید که قبلا لوبیا، عدس، نخود و بقیه حبوبات را در دسته سبزی ها جای داده بودیم لیکن از آنجا که حبوبات پر بعضی پروتئین هاست، در کنار ماهی، مرغ و گوشت قرمز در دسته گوشت ها هم قرار می گیرد.

در پایان نیز چربی یا روغن می باشد که از نظر فنی یک دسته غذایی جداگانه را حاوی می گردد لیکن شمار کمی از بشر از وجود این دسته خبر دارند.

ماهیچه آب نکنید!

در زیادتر موقع های زمانی اشخاص می خواهند بدون از دست دادن ماهیچه، چربی بسوزانند و به سلامت و وزن دلخواه برسند، کالری کمتری مصرف می کنند؛ درحالی که کنترل مقدار انسولین را هم نباید فراموش کرد. هر وقت قند می خورید،مقدار گلوکز سریعاً بالا می رود و این محرک (انسولین)، هورمونی که برای ذخیره چربی به بدن علامت می دهد را آزاد می کند.

هر بار که قند زیادتری بخورید مقدار گلوکز بالاتر می رود و در دستاورد انسولین زیادتری آزاد شده و چربی زیادتری هم ذخیره می گردد در نتیجه توانایی دارید هر غذایی که مقدار گلوکز را بالا می برد و توانایی بدن برای سوزاندن چربی را کم می کند، حذف کرد.

با هرم تازه غذایی مانوس شوید

در هرم تازه هم شبیه هرم قدیم، مواد غذایی به ۵ دسته تقسیم می شوند، با این اختلاف که مواد غذایی بر مبنای مشخصات درشت مغذی شان از نیز جدا شده و در یک دسته جداگانه قرار می گیرند، نه بر مبنای وجود گیاهی، میوه ای، سبزی یا گوشت بودن. هدف از درشت مغذی؛ ۳ دسته پروتئین، کربوهیدرات و چربی می باشد که کالری مورد احتیاج را برای بدن شما فراهم آوردن می کند و بدنتان را به چاره های گوناگون تحت نتیجه ی قرار می دهد و بر همین مبنای به دسته های گوناگون تقسیم می شوند.

دسته نخست هرم تازه: پروتئین های بدون چربی

پروتئین بدون چربی حاوی هر نوع پروتئینی می باشد که ۸ اسیدآمینه مهم را داشته باشد و در در کنار کم چرب باشد شبیه گوشت(ماهی، مرغ، بوقلمون و…) و لبنیات کم چرب. پروتئین ها در این هرم به ۲ نوع گیاهی و حیوانی تقسیم می شوند. نوع گیاهی حاوی مغزها، دانه ها و حبوبات می باشد و پروتئین حیوانی هم از ماهی، مرغ و تخم مرغ تشکیل شده می باشد.

دسته دوم هرم تازه: کربوهیدرات های پر فیبر

این دسته حاوی سبزی هایی می باشد که فیبر بالایی داشته و قند و کربوهیدرات کلی کمی دارند. بر مبنای هرم غذایی، همه سبزی های با برگ تیره پر کربوهیدرات های فیبری می باشند و سبزی های نارنجی و حبوبات جزو کربوهیدرات های فیبری قرار نمی گیرند ولو در صورتی که در دسته سبزی ها باشند چون مقدار کلی کربوهیدرات شان بالاست.

دسته سوم هرم تازه: کربوهیدرات های نشاسته ای

این دسته هر غذایی که میزان تقریباً بالایی کربوهیدرات و میزان کمی پروتئین، چربی و قند داشته باشد را حاوی می گردد. مواد غذایی حاوی حبوبات، نان، سیب زمینی، لوبیا، ماکارونی، برنج و سبزی های نارنجی شبیه کدو تنبل در این دسته قرار می گیرند.

این دسته مثل غلاتی می باشد که در هرم معروف غذایی قرار دارد لیکن به شرط آنکه لوبیا و سبزی های نارنجی را نیز در آن دسته قرار دهیم. دقت داشته شوید، دانه های پروتئینی بدون چربی به خاطر مشخصات درشت مغذی شان، در این دسته جای نمی گیرند.

کربوهیدرات های نشاسته ای گاهی با موضوع کربوهیدرات های چاق کننده شناخته می شوند لیکن عموماً کسانی که از رژیم های گوناگون شبیه اتکینز استفاده می کنند، از این کربوهیدرات ها در رژیمشان استفاده می کنند و ۴۰ تا ۵۰ درصد از کالری شان را از کربوهیدرات های طبیعی فراهم آوردن می کنند.

دسته چهــارم هرم تازه: کربوهیدرات های آسان

میوه ها، نوشابه یا غذاهای شیرین پر کربوهیدرات آسان می باشند و به همین خاطر در دسته چهارم که همان دسته کربوهیدرات های آسان می باشد، گنجانده می شوند.

بدون شک میوه به خاطر ویتامین ها و اگر چه میزان ردپا انسولین (فروکتوز در معادل ساکاروز) سالم تر از شیرینی می باشد لیکن همه قندها در این دسته قرار می گیرند.

ساختمان مولکولی کربوهیدرات های آسان در مقایسه با کربوهیدرات های فیبری دشواری کمتری دارد و به همین خاطر میزان انسولین را بالاتر می برد. بدون شک متخصصان تغذیه موردی جز میوه را به موضوع منبع کربوهیدرات آسان توصیه نمی کنند.

دسته پنجم هرم تازه: چربی ها

در هرم تازه، چربی ها مرتبه پنجم را دارند و در صورتی که زیادتر کالری یک ماده غذایی از چربی مشتق گردد، بدون شک می بایست آن را در دسته چربی ها قرار داد. مثال بارز این ادعا، آووکادوست که از نظر تکنیکی در دسته میوه ها قرار می گیرد لیکن زیادتر آن (حدود ۷۵ درصد از کالری اش) چربی می باشد، در نتیجه به هیچ موضوع کربوهیدرات آسان شمرده نمی گردد.

این مبحث درباره گوشت چرب شبیه مرغ سرخ نموده نیز صادق می باشد و این غذا در دسته چربی ها قرار می گیرد نه پروتئین ها. حالا که مذاکره به غذاهای چرب رسید، نامناسب نیست بدانید که ۱۷۰ گرم همبرگر که ۸۰ درصد پروتئین کم چرب و ۲۰ درصد چربی دارد، به طور کلی ۳۰ گرم چربی داشته و حدودا ۶۰درصد از کالری کلی اش از همین ۳۰گرم چربی ساخت می گردد! اگر چه حدود ۴۰درصد کالری بقیه چربی ها حاوی کره، روغن نباتی و آجیل هم ناشی از درصد چربی شان می باشد.

تغذیه بر مبنای این چارچوب مفهومی، یاری می کند کنترل کالری کلی و میزان انسولین آسان تر باشد و در نتیجه تغذیه با چربی کمتر باقی مطلب یابد. کنترل کالری به این ترتیب آسان تر می باشد، چون شما می دانید چه غذاهایی چربی بالایی دارند و نباید آنان را مصـــرف نمایید.

شما در کنار این توانایی دارید کربوهیدرات را نیز کنترل نمایید چون حالا می دانید چه غذاهایی کربوهیدرات اضافه دارند و در پایان توانایی دارید غذاهایی با قیمت پروتئینی بالا را در میزان بیشتر مصرف نمایید.

گروه بندی تازه برچه اصلی می باشد؟

پروتئین به ترمیم بافت های بدن از حرف عضلات، رباط ها و ارگان های گوناگون یاری می کند و کربوهیدرات ها نیز انرژی مورد نیاز را برای بدنتان فراهم نموده و بر میزان انسولین نتیجه ی می گذارد که به شکل سر راست در از دست دادن چربی نتیجه ی دارد.

لیکن از آنجا که خوردن میزان و نوع درست کربوهیدرات برای از دست دادن چربی زیاد با اهمیت می باشد، کربوهیدرات ها به ۳زیر دسته الیاف، نشاسته و کربوهیدرات آسان تقسیم می شوند.

سرانجام نوبت به چربی می رسد که پر ۹ کالری در هر گرم می باشد؛ به این معنا که موردی حدود دو مقابل پروتئین و کربوهیدرات. چربی ها انرژی مورد نیاز را در رژیم غذایی فراهم نموده و به حفظ عملکرد مطلوب هورمون ها یاری می کنند و در حمل ویتامین ها نیز نتیجه ی دارند.

منبع : www.alamto.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *