طرز تهیه گمنه

طرز تهیه گمنه

فهرست مطالب

طرز تهیه گمنه

 

گمنه یا گِوِنه یکی از غذاهای محلی استان بوشهر و اگر چه خوزستان می باشد که از لَلَک (بلغور ریز گندم) تهیه می‌گردد. گمنه یکی از خوراک‌های قدیمی جنوبی می باشد که اکثر بجای پلو استفاده می‌شده می باشد و دنبال خورش یا قلیه جنوبی می‌خوردند. گمنه در عین اینکه خوراکی خیلی مقوی و خوشمزه می باشد، دستور تهیه خیلی آسانی دارد.

 

مواد واجب :

 

لَلَک یا بلغور ریز گندم  ۲ پیمانه

آب (یا آب مرغ)  ۲ پیمانه

پیاز  ۲ عدد عالی

روغن و نمک  به میزان واجب

 

دستور تهیه :

 

مساله قابل توجه در طبخ این خوراک این می باشد که بلغور گندمی که تهیه می‌نمایید، می بایست خیلی ریز باشد که حاصل حاصل عالی گردد. بلغور ریزدانه گندم را بدون روغن درون تابه‌ای تفت بدهید یا در اصطلاح بلغور گندم را بو داده‌اید به اندازه‌ای که کمی رنگ آن ازای گردد اما نسوزد. پیازها را خرد نموده و در روغن تفت دهید تا طلایی گردد. به پیاز داغ آب گرم و کمی زردچوبه افزوده نمایید و اجازه دهید تا بجوش آید و بعد به آن نمک و بلغور گندم تفت داده را افزوده نمایید. با قاشقی مطلوب به آرامی گمنه را نیز بزنید تا آب آن کم گردد و به یک‌سوم برسد. بنابراین درب ظرف را گذاشته تا به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه همانند برنج دم بکشد (می‌توانید از دم کنی هم بهره ببرید). مواظب شوید در این مدت شعله اجاق می بایست خیلی کم باشد و گرنه گمنه شما ته گرفته یا خمیری (شفته) می‌گردد.

 

اکثر بخوانید :  طرز تهیه سس هالندیز

اهالی بوشهر برای اینکه گمنه آنان لطیف‌تر پخته گردد یا در اصطلاح تیف در بیاید به این شیوه عمل می‌کنند : کمی مقدار آب را اکثر گزینش می‌کنند و بعد از اینکه بلغور گندم یا همان للک را به آب افزوده کردند و للک کمی با آب جوش خورد و مقدار آب کمتر شد، شعله اجاق را خاموش نموده درب ظرف را گذاشته تا به مدت ۱۵ دقیقه با شعله خاموش بماند. بنابراین شعله را روشن نموده تا دوباره به مدت ۱۵ دقیقه دم بکشد.

 
(Visited 19,245 times, 9 visits today)

به این مقاله امتیاز دهید:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (۵ رای، میانگین : ۴٫۲۰ از ۵)

طرز تهیه گمنهLoading…
منبع : foodculture.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *