چرا نان برنجی سفت می شود ؟ (3 نکته مهم)
چرا نان برنجی سفت می شود ؟
نان برنجی یکی از شیرینی های خوشمزه و محبوب کرمانشاهی است که از محبوبیت زیادی در ایران برخوردار است. اگرچه این شیرینی خوشمزه در تمام طول سال طرفدار دارد، اما در جشن های نوروزی و سفره های هفت سین شاهد حضور پررنگ آن می باشیم. نان برنجی از آرد برنج تهیه شده و به خاطر بافت نرمی که دارد به راحتی در دهان ذوب می شود. جالب است بدانید این شیرینی خوشمزه ماندگاری بالایی داشته و در صورتی که در ظرف دردار و مکانی خنک نگهداری شود، تا ماه ها قابل استفاده می باشد. با این حال این سؤال برای بسیاری از افراد به وجود می آید که چرا نان برنجی سفت می شود؟ بهتر است بدانید تهیه این شیرینی فوت و فن هایی دارد که در صورت رعایت آن ها مشکل سفت شدن نان برنجی را نخواهید داشت.
بر همین اساس در این مقاله به دنبال یافتن پاسخ به این سؤال می باشیم که چرا نان برنجی سفت می شود؟ توصیه می کنیم خواندن این مطلب را از دست ندهید.
نکاتی که باید در مورد تهیه نان برنجی بدانید!
تهیه نان برنجی نکات بسیار مهمی دارد که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.
- معمولا در تهیه نان برنجی از برنج ایرانی استفاده می شود که همین موضوع عطر و طعم فوق العاده ای به شیرینی خواهد داد.
- نکته بسیار مهم این است که آرد برنج طی چند مرحله الک شده و بافت کاملا نرمی داشته باشد. هم چنین پیش از آن که خمیر را شکل بدهید، بهتر است با کف دست خود ورز دهید تا کاملا نرم شود.
- در مصرف گلاب بسیار دقت کنید. مقدار کم آن از منسجم شدن خمیر جلوگیری می کند و مقدار زیاد آن باعث سفت شدن خمیر خواهد شد.
- این شیرینی را می توانید به وسیله مهرهای مخصوص تزئین کنید و یا به صورت توپی در فر قرار دهید. توجه داشته باشید که این شیرینی به هیچ عنوان قابل استفاده در قیف نمی باشد.
- استفاده از روغن مایع در تهیه نان برنجی به هیچ عنوان توصیه نمی شود، اما می توانید مقداری کره و روغن جامد را جایگزین آن کنید. در اغلب دستورهای سنتی این شیرینی، از کره محلی استفاده می شود که در مقایسه با کره های پاستوریزه از بافت متفاوتی برخوردار می باشند. به همین خاطر توصیه می شود به منظور جلوگیری از سفت شدن نان برنجی، استفاده از کره های پاستوریزه را جایگزین نکنید.
آیا می دانید چرا نان برنجی سفت می شود؟
با وجود این که نان برنجی یکی از شیرینی های محبوب و خوشمزه عید است، اما گاهی با مشکل سفت شدن روبرو می شود. مهم ترین نکته ای که باید در نظر بگیرید این است که در تهیه نان برنجی به هیچ عنوان از روغن مایع استفاده نکنید. در واقع استفاده از روغن مایع شیرینی را سفت کرده و موجب دوام پایین آن می شود. به طور کلی سفت شدن نان برنجی به دلیل مصرف کم روغن و اضافه کردن بیش از حد مایعات می باشد. به همین خاطر توصیه می شود مواد شیرینی را به مقدار لازم اضافه کرده و تا جایی هم بزنید که با یکدیگر ترکیب شوند.
سخن پایانی
در این مقاله در خصوص تهیه نان برنجی و جلوگیری از سفت شدن آن نکاتی را ارائه کردیم. خوب است بدانید اغلب شیرینی ها زمانی ترد و نرم می شوند که در تهیه آن از روغن کم و آرد مخمردار استفاده شده باشد. با این حال بهتر است میزان روغن نان برنجی بیش از اندازه نباشد. هم چنین سعی کنید مواد را به مقدار مورد نیاز اضافه کنید و تا جایی هم بزنید که با یکدیگر ترکیب شوند.