سیتریزین چیست؟ عوارض قرص سیتریزین و هر آنچه می بایست بدانید
- ۲۱۵۲۲۷
- دارو ها
- ۱۳۹۹/۰۶/۱۰
قرص سیتریزین Cetirizine Hydrochloride و هر آنچه می بایست نسبت به سیتریزین بدانید
نام تجاری دارو : Zyrtec
نام عمومی یا ژنریک دارو : سیتریزین Cetirizine
سیتریزین Cetirizine یک آنتی هیستامین می باشد که برای بر طرف علائم حساسیتی سان آبریزش چشم، آبریزش بینی، خارش چشم یا بینی، عطسه، کهیر و خارش استفاده می گردد. این دارو از راه مسدود کردن موادی که بدن به طور طبیعی در لحظه بروز واکنش حساسیتی طراحی می کند، نمود می گذارد.
سیتریزین از کهیر جلوگیری نمی کند، در کنار این نمی تواند از بروز واکنش های شدید حساسیتی جلوگیری نموده یا آنان را درمان کند (سان آنافیلاکسی). سپس در صورتی که پزشک برای درمان واکنش های حساسیتی اپی نفرین تجویز نموده، مکرر این دارو را کنار خویش داشته بمانید. از سیتریزین به جای اپی نفرین نمی توانید بهره ببرید.
اکثر بدانید : با آنتی هیستامین های طبیعی جلوی آب ریزش بینی تان را بگیرید
اکثر بدانید : علائم حساسیت فصلی در چشم و مراقبت از چشم
چگونگی مصرف سیتریزین هیدروکلرید CETIRIZINE HYDROCHLORIDE
در صورتی که در اکنون مصرف بدون نسخه این دارو هستید، کل داده ها دارویی را پیش از مصرف مطالعه نمایید. در صورتی که سوالی در مورد دارو داشتید، از پزشک داروخانه بپرسید. در صورتی که پزشک این دارو را تجویز نموده، درست بر مبنای دستور پزشک آن را مصرف نمایید که عموماً یک بار در روز استفاده می گردد.
در صورتی که قرص جویدنی سیتریزین را مصرف می نمایید، هر قرص را به طور همه جویده و بنابراین ببلعید. در صورتی که از قرص زود حل شونده سیتریزین استفاده می نمایید، اول اجازه دهید قرص به نیکی روی بیان تان حل گردد و بنابراین آن را با آب یا بدون آب قورت دهید. در صورتی که از صورت مایع این دارو مصرف می نمایید، مقدار دارو را به توجه اندازه بگیرید.
مقدار دارو متناسب با سن، شرایط بیماری و واکنش بدن در مقایسه با دارو تعیین می گردد. مقدار مصرف دارو را بیشتر شدن ندهید یا اکثر از مرز توصیه شده از آن مصرف نکنید.
در صورتی که علائم حساسیت بهبود پیدا نمی کند، در صورتی که کهیرهای بروز نموده ۳ روز پس از درمان بهبود پیدا نکردند، یا در صورتی که کهیرها اکثر از هفته طول کشیدند، به پزشک مراجعه نمایید. در صورتی که شرایط بیماری بدتر شد و یا در صورتی که اندیشه می نمایید دچار مساله جدی شده اید (سان واکنش های شدید حساسیتی مانند آنافیلاکسی) سریعاً به پزشک مراجعه نمایید.
عوارض جانبی سیتریزین
بعضی عوارض سیتریزین عبارتند از:
- خواب آلودگی
- خستگی
- خشکی دهان
- درد معده (مخصوصاً در کودکان)
در صورتی که هر یک از این عوارض باقی مطلب پیدا نموده یا بدتر شدند، مسلماً به پزشک آگاهی دهید.
در صورتی که پزشک این دارو را تجویز نموده، به یاد داشته بمانید که مزیت ها، خطرات و عوارض جانبی دارو را مورد وارسی قرار داده می باشد. زیادی از مصرف کنندگان این دارو هیچ عارضه جانبی دیدن نمی کنند.
در شکل دیدن هر گونه عارضه جدی سریعاً به پزشک مراجعه نمایید، بعضی عوارض جانبی جدی عبارتند از: مساله در دفع ادرار و ضعف.
بروز عارضه جانبی جدی در رابطه با مصرف این دارو به ندرت اتفاق می افتد. به هرحال در شکل دیدن هر یک از این علائم سریعاً به پزشک مراجعه نمایید: جوش های پوستی، خارش یا التهاب (مخصوصاً در شکل، بیان یا گلو)، خواب آلودگی شدید و مساله تنفسی.
مورد ها ابراز شده لیست همه عوارض جانبی داروی سیتریزین نیستند، در شکل دیدن هر گونه عارضه ای که در لیست به آن اشاره ای نشده، مسلماً به پزشک مراجعه نمایید.
اقدامات احتیاطی پیش از مصرف سیتریزین
در صورتی که به سیتریزین یا هیدروکسی زین hydroxyzine یا لووستریزین levocetirizine حساسیت دارید و یا هر نوع حساسیت غیر از اینی را به پزشک آگاهی دهید. داروی سیتریزین امکان دارد پر ترکیبات غیر فعال باشد که امکان دارد موجب بروز واکنش های حساسیتی یا غیر از این موارد شوند. برای جزئیات اکثر با پزشک راهنمایی نمایید.
پیش از آغاز مصرف سیتریزین سوابق پزشکی خویش را به آگاهی پزشک برسانید، مخصوصاً در صورتی که هر یک از موارد زیر را داشته اید:
- مساله در دفع ادرار (از حرف جلال پروستات)
- بیماری کلیوی
- بیماری کبد
در صورتی که در اکنون مصرف سیتریزین برای درمان کهیر هستید، در شکل دیدن بعضی علائم غیر از این سریعاً به پزشک مراجعه نمایید که این علائم عبارتند از: کهیر با رنگ غیر طبیعی، کهیر که کبود یا تاول زده به نظر می رسد، کهیر بدون خارش.
این دارو امکان دارد موجب خواب آلودگی گردد. الکل یا ماری جوانا موجب خواب آلودگی اکثر می شوند. بعد از مصرف این دارو کارهایی که احتیاج به هوشیاری دارند سان رانندگی یا استفاده از ماشین هایی که به هوشیاری بسیاری احتیاج دارند، تمام ندهید. در لحظه مصرف این دارو از نوشیدن الکل اجتناب نمایید.
محصول ها مایع امکان دارد پر قند باشند. در صورتی که مبتلا به دیابت هستید، دارو را با احتیاط مصرف نمایید. نسبت به مصرف این دارو با وجود این شرایط با پزشک راهنمایی نمایید.
مصرف سیتریزین در بارداری
سیتریزین در دوران بارداری فقط در شکل احتیاج می بایست مصرف گردد. نسبت به خطرات و مزیت های این دارو در دوران بارداری با پزشک راهنمایی نمایید.
مصرف سیتریزین در شیردهی
این دارو وارد شیر مادر می گردد. نسبت به مصرف سیتریزین در دوران شیردهی با پزشک راهنمایی نمایید.
اکثر بدانید : حساسیت فصلی باعث درد مفاصل و کمر درد می شود؟
اکثر بدانید : مقابله با حساسیت پاییزی با این غذاها
تهیه و بازگردانی : سری سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
اختصاصی سیمرغ