Foods To Eat And Avoid On An Empty Stomach For Better Digestive Health

در صورتی که در دستگاه گوارش خویش حس سخت میکنید نخستین کاری که می بایست پایان دهید وارسی غذاهایی می باشد که در رژیم غذایی شما وجود دارد.

خواص شیرین ابراز برای دستگاه گوارش

محقق طب اسلامی در چهارمحال و بختیاری گفت: شیرین‌ابراز برای دستگاه گوارش و در کنار این تقویت دستگاه ایمنی بدن موثر عمل می‌کند؛ به علت پر ویتامین ها و مواد معدنی زیاد مورد احتیاج بدن می باشد.

محمدامین افرا در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: شیرین ابراز گیاهی می باشد که برخلاف نامش تلخ می باشد لکن خواص فوق‌العاده‌ای دارد امروزه این ماده در ترکیب داروهای مربوط به بیماری‌های تنفسی بکار برده می‌گردد و برای تسکین علائمی شبیه سرفه و گلودرد موثر عمل می‌کند.

وی افزود: این گیاه برای دستگاه گوارش و در کنار این تقویت دستگاه ایمنی بدن موثر عمل می کند؛ به علت پر ویتامین ها و مواد معدنی زیاد مورد احتیاج بدن می باشد.

این محقق طب اسلامی خاطرنشان کرد: شیرین‌ابراز در سلامتی کبد نقش مهمی دارد و در کنار این باعث تقویت سامانه ایمنی بدن می‌گردد.

وی شیرین‌ابراز را در کنترل نمک بدن موثر و سودمند دانست و گفت: این گیاه با کنترل نمک بدن از بروز فشار خون و بیشتر شدن وزن جلوگیری می‌کند.

افرا تصریح کرد: شیرین‌‎ابراز داروی مؤثری برای عوارض دوره یائسگی زنان هم به محسوب می‌رود و از گرگرفتن و به وجود آمدن عارضه افسردگی پیشگیری می‌کند و باعث تقویت حافظه شده و از بروز عارضه فراموشی هم جلوگیری می‌کند.

وی با اشاره به خاصیت ضداسپاسمی این گیاه، گفت: شیرین ابراز با وجود این خاصیت با اختلالات گوارشی مخصوصاً نفخ، کندی هضم غذا، آروغ، گاز معده و غیره مقابله می‌کند.

این محقق طب اسلامی خاطرنشان کرد: این گیاه در کنار این در درمان زخم معده، ورم معده و مشکل های روده موثر می باشد.

تقویت سامانه گوارشی با طب سنتی

احتمالاً برای شما نیز اتفاق افتاده که بعد از مصرف غذا دچار نفخ شده شوید یا این‌که سکسکه امانتان را بریده باشد. از نظر طب سنتی، نوع مزاج، ضرورت ندادن به نوع تغذیه، مصرف غذاهایی که اصطلاحاً با نیز نمی سازند و… از حرف برجسته‌ترین دلایل بروز مشکل های گوارشی می باشند.

علی بهادری حرفه ای طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، در زمینه هضم خوراکی‌ها یا حساسیت در مقایسه با مواد غذایی گوناگون، گفت: کمبود آنزیم‌های مورد احتیاج برای هضم خوراکی‌ها یا حساسیت در مقایسه با مواد غذایی گوناگون مانند پروتئین گندم یا گلوتن، نیز‌چنین مصرف خوراکی‌های نفاخ مانند حبوبات، بادنجان، بامیه، سیب‌زمینی، سیر، پیاز و. . . از دلایل برجسته بیشتر شدن نفخ و گاز به‌حساب می‌آید.

وی افزوده کرد: برای کم شدن نفخ و گاز نباید خوراکی‌های نفاخ را به همه از رژیم غذایی‌تان حذف نمایید، چراکه این مواد در نزد باکتری‌ها یا پروبیوتیک‌ها قرار می‌گیرند و برای سلامت دستگاه گوارش و محافظت از روده عالی در معادل سرطان، نیز‌چنین سامانه ایمنی بدن کافی می باشند، سپس نباید آنان را کنار گذاشت، بلکه می بایست با راهکارهای خاصی تحمل گوارشی‌شان را بیشتر شدن داد.

در کنار این بخوانید: چطور نفخ را از بین ببریم؟

بهادری خاطرنشان کرد: خوراکی‌های نفاخ مانند سیب‌زمینی، بادنجان، سیر و پیاز در صورتی که به شکل پخته‌شده مصرف شوند نفخ کمتری خلق می‌کنند تا این‌که در روغن سرخ شوند، هرچه فیبر ماده غذایی اکثر شکسته گردد، تحمل گوارشی خوب تری خواهد داشت.

وی با ابراز این‌که حبوبات هم نیکوتر می باشد پیش از مصرف ۴۸ ساعت در آب خیس بخورند تا قندشان وارد آب گردد، افزود: نیز‌چنین کسانی که کمبود آنزیم هضم شیر دارند، می‌توانند از شیرهای کم چرب بدون لاکتوز استفاده کنند یا پیش از مصرف شیر قرص لاکتیز بخورند. علاوه بر اینها توصیه می‌گردد شیر را بعدازظهر مصرف نمایید چون آنزیم لاکتوز به تدریج در طول روز ساخت می‌گردد، سپس کسانی که کمبود لاکتوز دارند در صورتی که شیر را صبح استفاده کنند امکان دارد علائم گوارشی شدیدتری پیدا کنند.

بهادری با ابراز این‌که افزوده کردن عسل و موز به شیر هم تحمل گوارشی آن را نیکوتر می‌کند، خاطرنشان کرد: نیز‌چنین در زمینه کسانی که با مصرف نان دچار نفخ می‌شوند، می بایست به بیماری سلیاک یا حساسیت به پروتئین‌های گندم شک کرد و آزمایش‌های برگزیده پایان داد تا در شکل لزوم از نان‌های بدون گندم و جو استفاده گردد.

این حرفه ای طب سنتی خاطرنشان کرد: می‌توان برای درمان نفخ، پاکسازی همه بدن، پاکسازی کبد و در پایان تمرکز روی دستگاه گوارش مصرف داروهای گیاهی را تجویز کرد، اگر چه در چنین شرایطی می‌توانید از نعنا، گشنیز، بادرنجبویه، دارچین و هل چه به شکل عرقیجات گیاهی و چه به شکل مدل های مختلف دم نوش یاری بگیرید.

وی گفت: یادتان باشد هر یک از این گیاهان دارویی خواص گوناگونی دارند لکن خاصیت مشترک تمام آنان ضدنفخ و بادشکن بودن‌شان می باشد. اگر چه چنانچه اکثر زمان های بعد از خرج وعده‌های غذایی دچار نفخ یا سوزش سر دل می‌شوید، نیکوتر می باشد با یک حرفه ای طب سنتی راهنمایی نمایید تا بعد از معین شدن خاطر اساسی بروز این سخت، درمان شوید.

این حرفه ای طب سنتی با اشاره به این که درمان قراقر یا قاروقورشکم راحت‌تر از نفخ شکم بدون سر و صداست، باقی مطلب داد: با داخل شدن باد از روده کوچک به روده عالی قراقر شکم تقریباًً آرام می‌گیرد و صدای آن بم‌تر می‌گردد.

وی علل خلق قراقر در شکم را مصرف غذاهای نفاخ شبیه لوبیا، مصرف غذاهای حجیم، استفاده از غذاهای فاقد مرغوبیت مطلوب نیز به علت فست‌فودها و غذاهای کنسرو شده دانست و اظهار کرد: تحول رژیم غذایی و مصرف گلاب گرم در لحظه شدت علایم در درمان آن موثر می باشد.

بهادری تصریح کرد: در صورتی که غذا از دید میزان و مرغوبیت مطلوب باشد بروز ضعف و سردی در روده‌ها و به پیوست آن ضعف هضم هم می‌تواند شخص را دچار قراقر در شکم سازد. نیکوتر می باشد این اشخاص غذا را در حجم کم استفاده نموده و برای تقویت و گرم کردن دستگاه گوارش و روده‌های خویش، دم نموده زیره سبز یا انیسون را بعد از غذا مصرف کنند. نیز چنین مراجعه این اشخاص به پزشک سمت وارسی جامع‌تر مهم می باشد.

وی با ابراز این‌که در بعضی از اشخاص صداهای شکمی زمان گرسنگی بیشتر شدن می‌یابد، اظهار کرد: حرارتی که در لحظه گرسنگی در دستگاه گوارش خلق می‌گردد، رطوبت‌های جمع شده در ناحیه را جایگزین به نفخ شکم می‌کند این اشخاص عموماًً دستگاه گوارش سرد و مرطوب دارند.

وی به کسانی که دچار قراقر شکمی می باشند، توصیه کرد: از مصرف غذاهای نفاخ، آب و دیگر مخلفات شبیه سبزی، سالاد، دوغ، ماست و نوشابه همقدم غذا بپرهیزند و با مصرف منظم غذاهای کم حجم در لحظه مشخص، بیشتر شدن تحمل گرسنگی، دست کشیدن از خوردن پیش از حس سیری جامع، جویدن جامع لقمه‌های غذا به بیشتر شدن تقویت دستگاه هاضمه خویش بپردازند، چرا که رعایت این مورد ها باعث کم شدن نفخ و قراقر شکمی و بهبودی نفخ خفیف خواهد شد.

بهادری با ابراز این‌که درمان بیماری‌های گوارشی و پیشگیری از بروز آنان برای اشخاص گوناگون می باشد، خاطرنشان کرد: افرادی که عادت به مصرف برنج دارند، نیکوتر می باشد که برنج را با زیره، زعفران یا زرشک مصرف کنند؛ به خاطر این‌که زیره، زعفران یا زرشک طبع برنج را اصلاح می‌کنند.

وی افزوده کرد: مصرف غذاهای سرخ شده خویش عامل تشنگی می باشد، چون که غذاهای سرخ شده، حرارت و خشکی خلق می‌کنند و عاملی برای تشنه شدن می باشد. نیز‌چنین آنهایی که بی نهایت گرسنه می‌شوند، نیکوتر می باشد غذاهایی استفاده کنند که ماندگاری اضافه دارد، شبیه خاگینه با شیره انگور که غذای مقوی می باشد.

این حرفه ای طب سنتی استفاده از خاکشیر با آبگرم را در پاکسازی روده‌ها، کبد و سامانه گوارش مطلوب دانست و منزله ی کرد: شکم می بایست روزی دو بار قبول مزاج داشته باشد تا از تجمع مواد زائد جلوگیری گردد و کسانی که با سخت تاخیر در قبول مزاج روبرو می باشند می‌توانند برای بر طرف یبوست از انجیر خیس خورده استفاده کنند.

وی آویشن را برای بر طرف ورم معده و روده و نفخ سودمند دانست و گفت: نیکوتر می باشد که این اشخاص در روز از دم نوش آویشن استفاده کنند، اگر چه کسانی که مبتلا به ورم معده و مشکل های گوارشی می باشند نیکوتر می باشد که از مصرف بادنجان، خیار، گوجه و ماست و غذاهای سردی قسمت پرهیز کنند.

بهادری افزوده کرد: اشخاص مبتلا به ورم معده و مشکل های گوارشی نیکوتر می باشد که در صورتی که می‌خواهند ماست مصرف کنند، آن را با نمک و آویشن مصرف کنند.

وی با ابراز این‌که مصرف سیر و پیاز خام مشکل های گوارشی را بیشتر شدن می‌دهد و نیکوتر می باشد اشخاص از سیر و پیاز پخته مصرف کنند، گفت: برای کم شدن مشکل های گوارشی می بایست اشخاص مبتلا به ورم معده از غذاهای خمیری، آش رشته و مدل های مختلف ماکارونی پرهیز کنند، نیز‌چنین این اشخاص نیکوتر می باشد، آب یخ نخورند و از مصرف آب بین غذا هم اجتناب کنند.

به بیان ایسنا، مشکل های گوارشی در بر دارنده مشکل های مری، معده و مشکل های روده می‌گردد، این مجموعه مشکل های به خاطر داخل شدن ماده مسموم و یا نوعی باکتری یا ویروس به داخل بدن خلق می‌گردد، استفاده از داروهای طبیعی در درمان بیماری‌های گوارشی و پیشگیری از بروز آنان از گذشته‌های دور در کل فرهنگ‌ها مرسوم بوده می باشد. از نظر طب سنتی درمان بیماری‌ها اول با غذاست و در صورتی که درمان نشد، درمان با داروهای مفرد را می بایست پیش گرفت و در صورتی که با داروهای مفرد درمان نشد، می بایست از داروهای مرکب استفاده کرد.

خواص آلو برای سلامت دستگاه گوارش

لو یک میوه‌ی تک هسته‌ای از خانواده‌ی هلو و زرد‌آلو می باشد. بیشتر از هزاران گونه‌ی گوناگون از این میوه در جهان وجود دارد که از دید رنگ، شمایل و اندازه گوناگونی اضافه دارند. مشهور‌ترین این گونه‌ها نوع ژاپنی می باشد که بعضی مدل های مختلف آن به رنگ زرد و پرآب بوده و بعضی بقیه درصد آب کمتری داشته و قرمز متمایل به ارغوانی می باشند.

به بیان خبرگزاری دانشجویان کشور ما(ایسنا)، منطقه خوزستان- نام علمی آنPRUNSSALICINA PRUNUS DOMESTICA و نام رایج آن آلو می باشد. این گیاه بومی اروپا و آسیا انگاشته می‌گردد و نخستین بار در قرن 19، گونه‌های گوناگون آن به دست مهاجرین از آسیا و اروپا به آمریکای شمالی برده شد. بر مبنای شواهد در دسترس، در لحظه باستان انسان ها آسیای میانه آلو را خشک نموده و مصرف می‌کردند.

آلو اغلبً به‌شکل جدید مصرف می‌گردد، لکن می‌توان آن را به کیک‌ها، سالادها و غذاها افزوده کرد یا به‌شکل کمپوت و مربا مصرف کرد. نوع خشک این میوه، در جای خشک و خنک یا در یخچال به‌ مدت 6 ماه قابل نگهداری می باشد.

اندازه‌ی آلو در همه دنیا از 6-3 سانتی‌متر گوناگون می باشد. طعم آن از ترش تا شیرین متغیر بوده و به رنگ‌های زرد، سبز، قرمز و ارغوانی در دسترس می باشد. آلو از خانواده ROSACEAE می باشد.

در طب چینی، آب آلو به‌منزله ی «اکسیر صبحانه» سمت سم‌زدایی وشادابی بدن بعد از خواب توصیه شده می باشد.

مساله

مقدار قند آلو بالاست. به همین خاطر کسانی که دچار دیابت یا قند‌خون بالا می باشند، نیکوتر می باشد از ‌این میوه به شکل کنترل شده استفاده کنند.

مزایای سیر برای دستگاه گوارش

مدیر مرکز تحقیقات منابع طبیعی و کشاورزی لرستان گفت: سیر برای درمان فشارخون سودمند می باشد.

مهندس قربانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، منطقه لرستان، افزود: سیر گیاهی می باشد پایا با یک پیاز مرکب پر بولب کوچک که در یک غشاء مشترک قرار دارند.

وی ابراز کرد: برگهای این گیاه عمودی و محکم با حاشیه‏‌های ریز به طول 15 سانتیمتر و عرض یک سانتیمتر بوده و ساقه بدون شاخه آن دارای یک چتر انتهایی از گل‎های سفید و سبز می باشد.

در کنار این بخوانید: سیر چه خاصیت هایی دارد؟

مدیر مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان تصریح کرد: اکثر پیاز جدید و به ندرت خشک شده این گیاه مورد استفاده قرار می‎گیرد.

مهندس قربانی با اشاره به اینکه منشاً سیر از شرق می باشد، متذکر شد: این گیاه به مقدار وسیعی کشت داده می‌گردد و در ماه فروردین هر یک از پیازهای کوچک سیر را در خاک سراسرً خشک به فاصله 20-15 سانتیمتر می‌کارند و بین ماههای تیر و مرداد که برگ‌ها پژمرده می‌شوند، جمع‏‌آوری می‏‌گردد.

وی با ابراز اینکه سیر در نواحی گوناگون مخصوصاً شمال کشور ما افزون کشت می‌‏گردد، خاطرنشان کرد: سیر خرد شده پر اسانس گوگرد با بوی تند می باشد و برای دستگاه گوارش خاصیت آنتی‎بیوتیک(ضدمیکروبی) دارد.

مدیر مرکز تحقیقات منابع طبیعی و کشاورزی لرستان در خصوص ترکیبات و تالیف سیر افزوده کرد: اسانس فرار این گیاه در کل بدن پراکنده شده و از طریق ریه و پوست دفع می‎گردد؛ یک محرک پوستی می باشد و به منزله ی خلط ‏آور در التهاب مخاط برونشها مصرف می‌گردد.

وی باقی مطلب داد: سیر یک داروی ضدکرم ضعیف بوده و برای درمان بیماری تصلب شرایین به فعالیت می‌رود، اما تالیف پایین آورندگی فشار خون آن شاید جزيی می باشد.

مهندس قربانی در خصوص چگونگی مصرف سیر گفت: به علت بوی نامطبوع این گیاه نیکوتر می باشد آن را به شکل سراسرً خرد شده در شیر برای درمان بیشتر شدن فشار خون، تصلب شرایین، ناراحتی‎های گوارشی(اسهال، اتساع روده) و التهاب مخاط برونش‌ها استفاده کرد.