دستور پخت غذا برای کبد چرب؛ چه غذاهایی درست کنیم؟
اول از همه، کبد چرب چیست؟
کبدی که چربیهای زیادی در آن جمع شده است را کبد چرب میگویند. این امکان وجود دارد که علائم چربی کبد برای شما بروز داده نشود اما همچنان چربیهای کبدتان روزبهروز بیشتر شوند.
نتیجه این مشکل میتواند التهاب و آسیب به سلولهای کبدی را بههمراه داشته باشد و بیماری را وارد مرحلهای جدید کند که در آن، پیوند کبد باید انجام دهید. تغییرات در رژیم غذایی و اضافه کردن مواد مغذی و آنتیاکسیدانهایی مثل میوه و سبزیجات به وعدههای روزانه به ما کمک میکند تا از پیشرفت این بیماری جلوگیری کنیم و وزنمان را کاهش دهیم.
محدود کردن کربوهیدراتهای تصفیهشده، قندهای ساده، غذاهای سرخشده و فرآوریشده و چربیهای اشباع بهما کمک میکند تا به این هدف دست پیدا کنیم. کم کردن وزن و چربی، به ویژه در ناحیه شکم هم میتواند روی کاهش چربیِ کبد نقش داشته باشد.
۳ دستور پخت غذا برای کبد چرب
برای اینکه بتوانیم سبک زندگیمان را به خوبی تغییر دهیم و رژیم غذایی درستی را پیش بگیریم، باید بدانیم چه غذاهای خوشمزه و در عین حال سالمی برای کبد چربمان میتوانیم درست کنیم تا هم خودمان لذت ببریم و هم بتوانیم از پیشرفت این بیماری جلوگیری کنیم. در ادامه به چندی از بهترین دستور پخت غذا برای کبد چرب اشاره میکنیم که میتوانند سلامت بدنمان را تضمین کنند:
بیشتر بخوانید:
خورش بره کمکربوهیدرات
خورش بره پر از مواد مغذی و سالم است که بهعنوان یک شام فوقالعاده در روزهای زمستانی میتواند در سفره ما ایرانیها قرار بگیرد و سادگی دستور پختاش، ویژگی دیگری است که میتواند آن را به گزینهای خوب برای رژیم غذاییتان تبدیل کند. مواد اولیهای این غذا شامل:
- یک کیلوگرم گوشت گوسفندِ بریده شده به شکل مکعبی
- ۴ عدد هویج متوسط، خلالیشده
- ۶۰۰ گرم کلم بروکلی
- ۱ عدد فلفل دلمهای قرمز خرد شده
- نصف فنجان کدو حلوایی خرد شده
- ۱ عدد پیاز خرد شده
- ۲ حبه سیر خرد شده
- ۱ قاشق چایخوری آویشن خشک
- ۲ فنجان آب گوشتِ گاو یا سبزیجات
- ۴ قاشق غذاخوری روغن زیتون
- نمک و فلفل بهمیزان لازم
در ادامه دستورالعمل پخت این غذا را شرح میدهیم:
- یک قابلمه بزرگ را روی حرارت متوسط یا زیاد قرار دهید و روغن را به آن اضافه کنید.
- تکههای گوشت گوسفند را در قابلمه حدود ۱ دقیقه قرار دهید و سرخ کنید و سپس کنار بگذارید.
- هویج، پیاز و سیر را بهان اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا پیازها به اندازه کافی نرم شوند.
- آویشن، کدو تنبل، کلم بروکلی و فلفل دلمهای را داخل قابلمه بریزید و نمک و فلفل را به آن اضافه کنید.
- گوشت بره را دوباره داخل قابلمه اضافه کنید و روی حرارت ملایم بذارید و درپوش را روی آن قرار دهید تا
- به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه، بپزد.
بیشتر بخوانید:
رانِ مرغ با سیر و آویشن
در این دستور پخت غذا برای کبد چرب، به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
- ۶۸۰ گرم ران مرغ
- ۱ پیاز کوچکِ خرد شده
- فلفل دلمهای قرمز خلالشده
- ۴ حبه سیر له شده
- ۱ قاشق چایخوری آویشن خشک
- نصف قاشق چایخوری نمک
- ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون
برای درست کردن این غذا باید مراحل زیر را پیش بگیرید:
- روغن را در یک تابه روی حرارت متوسط بریزید. پیاز و سیر را حدود ۳ دقیقه تفت بدهید و تمام مواد اولیه دیگر جز مرغ را درون ماهیتابه بریزید.
- پس از اینکه کامل تمامی مواد اولیه را تفت دادید، مرغ را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا در حرارت ملایم، بجوشد.
- اگر دیدید که ترکیب داخل تابه، خشک است، اندکی آب به آن اضافه کنید و بگذارید تا مرغ ۳۰ دقیقه در تابه بپزد.
- غذای شما آماده است و میتوانید آن را با سالاد برنج میل کنید.
املت قارچ و پیاز
املت در سفره غذای ما ایرانیها، نقشی پر رنگ دارد و عموماً زمانی که حوصله درست کردن غذای چندان سخت و پیچیدهای را نداریم، به سراغ املت میرویم. یکی از بهترین دستور پخت غذا برای کبد چرب، املت قارچ و پیاز است که مواد مغذی بسیار خوبی دارد و سالم بودناش باعث شده تا در این لیست قرار بگیرد.
برای درست کردن این غذا باید مواد اولیه زیر را تهیه کنید:
- نصفِ پیاز خرد شده
- فلفل دلمهای قرمزِ خرد شده
- ۵ عدد قارچ ورقهشده
- ۱ هویج رندهشده
- ۲ قاشق چایخوری روغن زیتون
- ۲ قاشق غذاخوری جعفری تازه و ریز خرد شده
- ۶ عدد تخم مرغ
- ۴ عدد سفیده تخم مرغ
- ۳ قاشق غذاخوری آب
- نمک و فلفل بهمیزان لازم
بیشتر بخوانید:
برای درست کردن این غذا باید دستورالعمل زیر را اجرا کنید:
- پیاز، فلفل دلمهای و قارچ را با هم در ماهیتابه با یک قاشق چای]وری روغن زیتون، تفت دهید تا به اندازه کافی نرم شود.
- سبزیجات را در ظرفی بریزید و جعفری، هویج، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید.
- تخم مرغها، سفیدههای تخم مرغ و آب را در یک ظرف بزرگ با هم مخلوط کنید
- ماهیتابه را مجدداً گرم کنید و یک قاشق چایخوری روغن زیتون به آن اضافه کنید. نیمی از مخلوط تخممرغ را داخل تابه بریزید و تابه را کج کنید تا بهشکل یکنواخت در سرتاسر تابه پخش شود.
- وقتی که لبههای املت سفت شد، آن را کمی با کاردک بلند کنید تا قسمتهای پخته نشده هم تفت داده شوند. یک دقیقه دیگر صبر کنید و سپس نیمی از مخلوط سبزیجات را به آن اضافه کنید.
- به آرامی لبه املت را با کاردک بلند کرده و تا کنید تا قسمتهای باقی مانده آن بپزد.
- املت شما آماده است و میتوانید آن را به عنوان یک وعده غذایی خوشمزه و سالم، میل کنید.
سخن پایانی
بهترین راه برای پخت غذاهای سالم برای کبد چرب، این است که کمچرب باشند؛ یعنی اینکه تلاش کنید تا مواد غذایی و گوشتهای مختلف را کباب کنید و بپزید تا اینکه در روغن بسیار زیاد طبخ کنید. طعم دادن به غذا با گیاهان و ادویهجات تازه و خشک هم میتواند راهحل بسیار خوبی برای سالم نگه داشتن وعده غذاییتان داشته باشد.
نکته 1: این مقاله برای آگاهی شما عزیزان تهیه شده است و لیمومی در قبال آن هیچ مسئولیتی ندارد.
نکته 2: اگر در حال اجرای رژیم لیمومی هستید، باید طبق برنامهتان عمل کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید. متخصصان لیمومی تمام موادغذایی لازم را در برنامه غذاییتان لحاظ کردهاند.
منابع: