طرز تهیه یتیمک بوشهری
یتیمک بوشهری یکی از غذاهای محلی استان بوشهر به تعداد میرود که از لحاظی میتوان آن را یتیمچه بوشهری دانست. یتیمک بوشهری از دید تغذیهای جزء سری غذاهای سالم و رژیمی بحساب میآید که به دلیل داشتن لوبیا و بادنجان بها غذایی بالایی دارد و ضمناً دستور تهیه آسانی دارد.
مواد مورد نیاز :
بادنجان | ۳ عدد |
پیاز درشت | یک عدد |
لوبیا چشم بلبلی | ۱۵۰ گرم |
آب تمبر هندی | نصف لیوان |
نمک، فلفل قرمز و زردچوبه | به مقدار مورد نیاز |
آب | یک لیوان |
روغن | به مقدار مورد نیاز |
دستور تهیه :
لوبیا چشم بلبلی را که از حدود ۲۴ ساعت گذشته خیس نمودهاید بپزید. در زمان پخت دو بار آب آن را برابر نمایید تا خاصیت نفاخ بودن حبوبات از آن گرفته گردد. اکنون در یک تابه، پیاز را ریز خرد نموده و تفت دهید تا زمانی که سبک گردد. در این هنگام بادنجانها را پوست کنده و در آب نمک بگذارید تا تلخی آن از بین برود.
ضمناً آنان را شسته و به شکل نگینی درشت خرد نمایید. بادنجان را به پیاز داغ افزوده نمایید و به آن نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار دلخواه بزنید. اجازه دهید بادنجانها کمی در روغن تفت بخورند. ضمناً یک لیوان آب گرم به مواد افزوده نموده و به مدت نیم ساعت حرارت دهید تا بادنجانها نرم شوند. نصف یک بسته کوچک تمبر هندی را در نصف لیوان آب خیس نمایید و بعد از نیم ساعت از صافی رد نمایید.
لوبیا چشم بلبلی را روی بادنجانها ریخته و آب تمبر هندی را نیز افزوده نمایید. توجه نمایید که شبیه تمبر هندی شور می باشد، در افزوده کردن نمک غذا کمی احتیاط به خرج دهید. خوب تر می باشد نمک را در انتها پخت افزوده نمایید. در صورتی که ذائقهتان میپذیرد، غذا را تند نمایید. این غذا در اصل می بایست تند و پر ادویه باشد. بعد از آن که تمبر هندی به خورد مواد رفت و آب غذا کشیده شد، آن را در ظرف ریخته و با سبزیجات جدید تزئین نمایید.
پیشنهاد میکنیم این مطالب را نیز بخوانید :
یتیمک بوشهری
طرز تهیه آش بوشهری
طرز تهیه دمی لخلاخ بوشهری
به این مقاله امتیاز دهید:





