طرز تهیه کوکو سبزی مجلسی
کوکو (KuKu) یکی از غذاهای خوشمزه و مشهور ایرانی هست که زیادتر تهیه آن را به آذری زبانان سرزمین ما نسبت دادهاند. کوکو خوراکی هست که پایه اساسی آن تخممرغ میباشد و عموماً از سبزیجات و گاهی صیفیجات به کنار ادویه تهیه میگردد. کوکو مدل های مختلف و انواع مختلفی دارد و در تمام جای سرزمین ما پخته میگردد، که کوکو سبزی را با تقریب مشهورترین کوکوی ایرانی میدانند.
مواد کافی :
سبزی کوکو (تره، جعفری، گشنیز، شبت یا شوید) ۵۰۰ گرم پاک نکرده
تخم مرغ ۳ عدد
نمک و فلفل به مقدار کافی
بکینگ پودر نصف قاشق چایخوری
زردچوبه به مقدار کافی
زرشک و گردوی خرد شده نصف پیمانه
دستور تهیه :
اول سبزیها را پاک نمایید و نیکو بشوئید. بنابراین سبزیها را سراسر خرد نموده و در ظرفی با ادویهجات، زرشک و گردو مخلوط نمایید. بنابراین تخممرغها را درون ظرفی شکسته و نیکو نیز بزنید. تخممرغها را به سبزی افزوده نمایید و با بکینگ پودر نیکو نیز بزنید.
کف تابهای مطلوب را روغن بریزید و پس از داغ شدن روغن مایه کوکو را به آرامی درون تابه بریزید و پهن نمایید تا تمام حد تابه را بگیرد. شعله را کم نمایید و درب تابه را بگذارید تا به مدت ۱۰ دقیقه یک طرف کوکو سراسر بپزد و سرخ گردد. بنابراین کوکو را برگردانید تا طرف سایر آن هم نیز سراسر بپزد. پس از پخت تمام آن را بصورت دلخواه برش دهید و سرو نمائید.
موارد :
در صورتی که میخواهید کوکو سبزی شما کمی برشته و خوشمزهتر گردد بعد از خرد کردن سبزی کمی آن را تفت دهید.
میتوانید برای تهیه کوکو سبزی از ۱ قاشق شیر هم بهره ببرید تا مایه کوکوی شما یکدستتر گردد.
استفاده از بکینگ پودر برای پف کردن کوکو در در وقت طبخ هست، لیکن نیکوتر هست از بکینگ پودر افزون استفاده نکنید چون موجب اختلال در عملکرد معده، کبد و کلیه میگردد.
در صورتی که میخواهید مایه کوکو در وقت پختن از نیز وا نرود، می بایست ۱ قاشق غذاخوری آرد ذرت یا آرد سفید به آن افزوده نمایید.
از ترخون و ریحان هم میتوانید به موضوع سبزی کوکو بهره ببرید لیکن سبزیهای اساسی همان مواد ذکر شده هست.
پیشنهاد میکنیم این مطالب را نیز بخوانید :
- طرز تهیه کوکو شیرین برجسته
- کوکو شیرین – Sweet Kou Kou
- کوکو – KuKu
به این مقاله امتیاز دهید: