طرز تهیه کبه بوشهری
کبه (kibbeh) در اصل یک غذای سرخ کردنی عربی می باشد که اقسام و اقسامی مختلفی دارد و عالی ترین آن به نام کبه بوشهری تهیه میگردد. کِبِه با تشدید روی کسره ب تلفظ میگردد و نه طور سایر. کبه در اصل یک غذای محبوب در زیادی از کشورهای عربی خصوصاً لبنان می باشد. کبه با دستور تهیههای متفاوتی تهیه میگردد که عالی ترین و متداولترین آن کبه بوشهری می باشد.
مواد واجب :
گوشت چرخنموده | ۱ عدد غول پیکر |
بلغور ریز گندم | به میزان واجب |
پیاز غول پیکر | به میزان واجب |
دارچین | ۱ قاشق چایخوری |
نمک و فلفل | به میزان واجب |
جوز هندی | به میزان واجب |
برای پر کردن داخل کبه :
پیاز کوچک | ۲ عدد غول پیکر |
نمک و فلفل | به میزان واجب |
میخک | به میزان واجب |
دارچین | نصف قاشق چایخوری |
آبلیمو | ۱ قاشق چایخوری |
گردوی خرد شده | ۳ قاشق غذاخوری |
بادام زمینی | ۳ قاشق غذاخوری |
زرشک | ۱ قاشق غذاخوری |
کشمش | ۱ قاشق غذاخوری |
دستور تهیه :
اول نیکوتر می باشد برای تهیه کبه از بلغور گندم زیاد ریز شده بهره ببرید. بلغور گندم را خیس نمایید تا کمی بماند. پیاز را زیاد خرد نموده و با ادویهجات درست مخلوط نمایید (میتوانید در میکسر نیز این عمل را تکمیل دهید). آب بلغور گندم را خالی نمایید و درست فشار دهید تا آب اضافی آن خالی گردد. بنابراین به هم گام گوشت چرخنموده و پیاز مخلوط شده با ادویه در میکسر بریزید و بگذارید تا درست مخلوط و یکدست گردد. میتوانید بعد از در آوردن مواد از میکسر آن را درست با دست چنگ بزنید. مایه گوشت را درون ظرفی درب بسته درون یخچال بگذارید تا نیم ساعت بماند.
برای مواد داخل کبه، پیاز را درست خرد نموده و درون روغن تفت دهید تا طلایی گردد. بنابراین ادویهها را به آن افزوده نمایید و بعد از آن به ترتیب گردو و بادام خرد شده و زرشک و کشمشی که از گذشته درون آب خیساندهاید به مواد افزوده نمایید تا مدت زیاد کمی تفت بخورد (در این قسمت از تفت دادن افزون مواد بپرهیزید).
در قسمت پایان کمی از مایه گوشت را به اندازه یک نارنگی برداشته و گرد نمایید و با انگشت وسط آن را خالی نمایید و یک قاشق چایخوری از مواد مغز و کشمش درون آن بریزد. بنابراین روی آن را بپوشانید و آن را مانند توپ راگبی (بیضی شمایل) در بیاورید. کبههای حاضر شده را درون روغن گرم شده به آرامی بگذارید تا سراسر بپزد. نباید روغن طبخ کبه زیاد داغ باشد چون از مغز پخت شدن آن پیشگیری مینماید و روی آن زود میسوزد. نوش جان
موارد :
♦ در تهیه کبه از عدس و یا برنج پخته چرخ شده هم میتوانید بجای بلغور گندم استفاده کنید.
♦ ادویه کبه نیکوتر می باشد ادویه عربی حاضر باشد، ولی در صورتی که آن در دسترس نبود عالی ترین گزینه ترکیب نمک، فلفل سیاه، جوزهندی و میخک می باشد.
♦ شمایل دهی به کبه بستگی به ذائقه شما دارد ولی عموماً بصورت بیضی شمایل تهیه میگردد.
پیشنهاد میکنیم این مطالب را نیز بخوانید :
کبه بوشهری
طرز تهیه آش بوشهری
طرز تهیه یتیمک بوشهری
به این مقاله امتیاز دهید:





