طرز تهیه چاتنی انبه هندی
چاتنی یا چَتنی (Chutney) به طیفی از سسها یا چاشنیهایی اطلاق میگردد که در کشورهای جنوب آسیا و مخصوصا آشپزی هندی تهیه میگردد. چاتنی میتواند یک چاشنی همانند ترشی با پایه میوه و سرکه یا سسهایی با پایه ماست یا روغن خردل باشد. گاهی اوقات هم امکان دارد چاتنیها اکثر مثل مدل های مختلف دیپ درست گردد. چاتنی انبه یکی از مشهورترین مدل های مختلف چاتنی میباشد، که دستور تهیه نوع هندی آن با بقیه دستورات کمی مختلف هست.
مواد کافی :
انبه ۴ عدد
روغن مایع ۱ قاشق غذاخوری
شکر سفید یا قهوهای ۲ فنجان
زنجبیل جدید ۲ قاشق غذاخوری خرد شده
سیر ۲ حبه خرد شده
فلفل قرمز شیرین ۱ عدد خرد شده
تخم رازیانه ا قاشق چایخوری
تخم گشنیز ۱ قاشق چایخوری
پودر زیره سبز نصف قاشق چایخوری
زردچوبه ۱/۴ قاشق چایخوری
پودر هل ۱/۴ قاشق چایخوری
میخک ۱/۴ قاشق چایخوری
دارچین ۱/۴ قاشق چایخوری
نمک ۱/۴ قاشق چایخوری
سرکه سفید ۱ فنجان
دستور تهیه :
روغن را درون تابهای مطلوب بریزید، روی شعله قرار دهید تا گرم گردد. زنجبیل، سیر و فلفل قرمز شیرین را درون تابه بریزید و اجازه دهید ۲ دقیقه تفت بخورد. همه ی ادویهجات و تخم گشنیز و رازیانه را هم به تابه افزوده نمایید تا با بقیه مواد ۱ دقیقه بقیه تفت بخورد.
انبه خرد شده، شکر، نمک و سرکه را به تابه افزوده نمایید تا با حرارت بیشتر سراسر تعدادی جوش بخورد و در این لحظه سراسر مواد چاتنی را نیز بزنید تا یکدست گردد. در نتیجه بعد از جوش آمدن و حل شدن شکر شلعه را کم بکنید و اجازه دهید تا به شعله کم حدود ۱ ساعت سراسر بپزد. بعد از اتمام مراحل پخت بگذارید تا چاتنی شما سرو گردد و در نتیجه درون ظرف شیشهای که از گذشته استریل شده بریزید.
موارد :
در همه ی مراحل طبخ چاتنی انبه نباید درب ظرف را بگذارید.
این چاتنی را می توان به مدت ۲ ماه در ظرف شیشه ای درون یخچال و در کنار این به مدت شش ماه درون فریزر نگهداری نمایید.
برای استریل کردل ظروف شیشه ای نخست آن را سراسر بشوئید و درون فر از گذشته گرم شده بگذارید تا به مدت ۲۰ دقیقه گرم گردد. اگر چه دمای فر می بایست کم باشد و در کنار این پیرامون فر و دستان شما سراسر تمیز باشد.
پیشنهاد میکنیم این مطالب را نیز بخوانید :
طرز تهیه چاتنی گوجهفرنگی
طرز تهیه نان هندی دوسا
چاتنی – Chutney
به این مقاله امتیاز دهید:





