طرز تهیه نان شیرمال آسان
نان شیرمال یا نان دَشتری نوعی نان سنتی در کشور ما می باشد، مثل نان فطیر که با شیر پخته میگردد و به همین علت که خمیر آن با شیر تهیه و مالش داده میگردد شیرمال میگویند. نان شیرمال در نواحی گوناگون کشور ما دستور تهیههای متفاوتی دارد لکن در این مقاله دستور تهیه آسان این نان را گویش نمودهایم.
مواد واجب :
زرده تخم مرغ ۴ عدد
پودر شکر ۳/۴پیمانه
روغن مایع ۱/۳ پیمانه
پودر هل ۱ قاشق چایخوری
بکینگپودر ۱ قاشق چایخوری پر
شیر ۱/۲ پیمانه
گلاب ۱/۶ پیمانه
آرد سفید ۳۰۰ گرم
زعفران دمنموده ۱ قاشق غذاخوری
کنجد و سیاهدانه به مقدار واجب
دستور تهیه :
زرده تخم مرغ، پودر شکر و هل را در ظرفی ریخته و با همزن درست نیز بزنید تا کرم رنگ و یکدست گردد. بنابراین روغن مایع را افزوده نمایید. بکینگپودر را با آرد درست مخلوط نمایید و تعدادی بار آرد را الک نمایید. آرد را کم کم به مایه تخممرغ افزوده نمایید تا جائی که خمیر لطیفی توسط آید و خمیر توسط نچسبد. کف سینی فر را کمی آرد بپاشید. خمیر را به اندازه یک سانتیمتر و قطر یک بشقاب میوهخوری با وردنه باز نمایید و در سینی فر بچینید. روی آنان را کمی زرده تخممرغ و زعفران دمنموده بمالید. در پایان با چنگال تعدادی سوراخ کوچک خلق کنید و بوسیله کالبد دلخواه روی نان را نقشی بیاندازید و روی آنان کمی کنجد و سیاههدانه بپاشید. خمیرها را بمدت ۲۰ دقیقه در فر از پیش گرم شده در حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد، در طبقه وسط قرار داده تا تماماً طلائی رنگ و پخته گردد.
موارد :
بجای روغن مایع از کره آبنموده هم میتوانید بهره ببرید.
نان شیرمال دستور تهیه فراوانی دارد لکن این دستور بدون استفاده از خمیر مایه و فوری تهیه میگردد.
برای تزئین این نان به شکل دلخواه از تخم گشنیز هم میتوانید بهره ببرید.
در صورتی که پودر هل در دسترس نبود از پودر وانیل هم میگردد استفاده کرد.
میتوانید به خمیر نان شیرمال کمی کشمش یا گردو افزوده نمایید تا نان خوشمزهتری توسط آید.
در زمان روشن کردن و گرم کردن فر یک کاسه آب درون فر بگذارید تا رطوبت واجب برای پخت نان درون فر خلق گردد و نان خشک نشود.
پیشنهاد میکنیم این مطالب را نیز بخوانید :
- نان شیرمال
- طرز تهیه نان سیر با نان حجیم
- طرز تهیه کرپ آسان
به این مقاله امتیاز دهید: