طرز تهیه سس خردل ملایم
خَردَل، نوعی ادویه می باشد که از دانههای گیاه خردل به دست میآید. گیاههای خردل دارای گونههای مختلفی می باشد لکن بطور کلی در دو نوع اساسی براسیکا و سیناپیس قرار گرفته میشوند. دانههای خردل دانههایی کوچک و کروی می باشند که از اشکال گیاه خردل به دست میآیند. این دانهها عموماًً ۱ یا ۲ میلیمتر قطر دارند. این دانهها امکان دارد به رنگ سفید متمایل به زرد تا سیاه باشند. این دانهها ادویهای شاخص در خیلی از غذاهای محلی شمرده میشوند. دانههای خردل میتواند از ۳ گونه گیاه خردل در بر دارنده خردل سیاه، خردل هندی قهوهای و خردل سفید به دست آید.
خردل علاوه بر مصرف خوراکی، گیاهی می باشد که از قدیم به منزله یک گیاه دارویی و با خاصیت درمانی مورد استفاده قرار میگرفت. رومیان باستان دانه خردل را پودر و با سرکه مخلوط میکردند و آن را به جای سس روی سالاد یا غذای خویش میریختند. فرانسویها نخستین مقلدان درست کردن سس خردل از رومیها بودند و پس از یاد گرفتن طرز تهیهی این سس، با افزودن ادویههای گوناگون به آن، توانستند اشکال مختلفی از سس خردل را به جهانیان آشناسازی کنند و آن را در سفرهی انسان ها جهان به منزله یک چاشنی خوشمزه جای دهند.
عموماًً انسان ها خردل را به شکل سس استفاده میکنند که ترکیبی از دانه کوبیدهی خردل سفید و سرکه، روغن زیتون، نمک و فلفل می باشد. سس خردل دارای اشکال مختلفی می باشد از حرف : خردل زرد آمریکایی، خردل دیژون، خردل عسلی، خردل شیرین، خردل ایرلندی، خردل روسی و اشکال غیر از این.
سُسهای خردلی که در جهان وجود دارند یا رژیمی می باشند یا غیررژیمی؛ سسهای خردل رژیمی عموماً از ترکیب دانه خردل با سرکه، روغن زیتون و سیر و فلفل درست میشوند لکن سس خردل غیررژیمی را با مخلوط کردن پودر خردل با تخممرغ و روغن تهیه میکنند. به همین دلیل خیلی از اشخاص میگویند که سس خردل غیر رژیمی همان سس مایونزی می باشد که کمی خردل به آن افزوده شده می باشد.
در تداوم طرز تهیه سس خردل ملایم را که به نسبت دیگر سسهای بازاری کم کالریتر میباشد را مطالعه مینمایید، لکن در صورتی که میخواهید سس خردل رژیمی داشته شوید می بایست از افزوده کردن تخم مرغ یا خامه پرهیز نمایید.
مواد مورد نیاز :
تخم مرغ ۱ عدد
شکر ۲ قاشق غذاخوری
آرد ۱ قاشق غذاخوری
پودر خردل ۱ قاشق چایخوری
آب گوشت ۱ فنجان
سرکه ۱/۴ فنجان
نمک و فلفل به مقدار مورد نیاز
دستور تهیه :
تخممرغ و شکر را با نیز نیکو مخلوط نمایید تا سراسر یکدست گردد و شکر در آن حل گردد. پودر خردل، آرد و نمک و فلفل را هم افزوده نمایید و نیز بزنید. این مخلوط را به کنار آب گوشت و سرکه درون تابهای بریزید و روی شعله ملایم قرار دهید. سس را به آرامی نیز بزنید تا سراسر یکدست و غلیظ گردد. زمانی که سس به غلظت مذکور رسید شعله را خاموش نمایید تا سرد گردد.
موارد :
در صورتی که دوست ندارید سس طعم شیرینی داشته باشد، شکر را افزوده نکنید.
در صورتی که آب گوشت نداشتید از کمی آب ولرم و عصاره گوشت بهره ببرید.
در صورتی که میخواهید سس خردل سراسر رژیمی باشد بجای تخم مرغ، از کمی روغن زیتون بهره ببرید.
پیشنهاد میکنیم این مطالب را نیز بخوانید :
- آشنایی با خردل – Mustard
- آشنایی با خواص دانه خردل
- طرز تهیه دسر بلان مانژ
به این مقاله امتیاز دهید: