طرز تهیه اشکنه کشک
اشکنه یکی از غذاهای اصیل و قدیمی ایرانی می باشد که از هنگامهای خیلی دور در کشور خراسان طبخ میشده و نوع های زیادی در تمام سرزمین ما نیز حال تهیه میگردد. اشکنه را حدودا میتوان گفت خورشی یا خوراکی نیز همچون آبگوشت می باشد، که نان در آن ترید میکنند و میخورند. اشکنه نوع های زیادی دارد که در این مقاله دستور تهیه اشکنه خوشمزه کشک را به هم گام موارد با اهمیت طبخ آن خواهید آموخت.
مواد واجب :
کشک سائیده شده | ۲۵۰ گرم |
روغن | ۵ قاشق غذاخوری |
نعناع خشک | ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری |
فلفل و زردچوبه | به مقدار واجب |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
مغز گردو خرد شده | ۲۰۰ گرم |
تخم خربزه | ۲۰۰ گرم (اختیاری) |
دستور تهیه :
پیازها را خرد نموده و درون روغن با شعله کم تفت دهید تا نرم گردد. در نتیجه گردو خرد شده را به پیاز افزوده نمایید تا کمی تفت بخورد و روغن آن خارج گردد لیکن بیشتر نسوزد. نعناع خشک و کمی زردچوبه را افزوده نمایید و مناسب نیز بزنید. کشک سائیده شده را با ۲ پیمانه آب رقیق نمایید و به بقیه مواد که تفت خورده بیافزائید. بگذارید تا کمی کشک و بقیه مواد بپزد و غلیظ گردد (شعله می بایست کم باشد و مداوم نیز بزنید تا کشک به اصطلاح نبرد). در انتها کمی فلفل به آن افزوده نمایید و از روی شعله بردارید. اشکنه کشک شما حاضر می باشد درون آن نان ترید نمایید و میل نمائید.
موارد :
♦ احتمالاً علاقه به استفاده از تخم خربزه را نداشته بمانید، لیکن در صورتی که دارید به این شکل عمل نمایید : برای تهیه شیره تخم خربزه میبایست کمی تخم خربزه را تفت بدهید و بعد از اینکه سرد شد آن را آسیاب نمایید. در نتیجه کمی آب به آن افزوده نمایید و نیز بزنید تا رنگ آب برابر گردد. تخم خربزه را صاف نمایید و از آب آن یا همان شیره تخم خربزه درون اشکنه بعد از زمانی که کشک را افزوده کردید بهره ببرید.
♦ نیکوتر می باشد برای اینکه اشکنه طعم خوب تری داشته باشد از کشک سنتی بهره ببرید. برای سائیدن کشک می بایست مقداری آن خیس نمایید تا کمی نرم گردد و در نتیجه درون آسیاب برقی بریزید.
♦ در اشکنه کشک به خاطر وجود کشک از نمک استفاده نکنید.
♦ میتوانید از پیاز و ترشیجات به منزله ی چاشنی در کنار این غذا بهره ببرید.
پیشنهاد میکنیم این مطالب را نیز بخوانید :
- طرز تهیه اشکنه آسان
- آشنایی با اشکنه
- طرز تهیه دسر بلان مانژ
به این مقاله امتیاز دهید: