طرز تهیه آبگوشت مجلسی خوشمزه

طرز تهیه آبگوشت مجلسی خوشمزه

فهرست مطالب

طرز تهیه آبگوشت مجلسی خوشمزه

مواد لازم برای تهیه آبگوشت مجلسی

اگر قصد دارید طرز تهیه آبگوشت مجلسی برای 4 نفر را بدانید باید مواد اولیه آن را مطابق با دستور آماده کنید و همراه با مراحل گفته شده، پیش روید. با اضافه‌شدن تعداد نفرات، می‌توانید با درنظرداشتن نسبت‌ها مقدار مواد اولیه را افزایش دهید. 

  • گوشت آبگوشتی: ۴۰۰ گرم
  • دنبه گوسفندی: ۱۰۰ گرم
  • لوبیا سفید: ½ لیوان
  • نخود آبگوشت: ½ لیوان
  • پیاز متوسط: ۲ عدد
  • سیب‌زمینی متوسط: ۲ عدد
  • گوجه‌فرنگی: ۲ عدد
  • لیموعمانی: ۱ عدد
  • رب گوجه‌فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل: به مقدار لازم
  • زردچوبه: به مقدار لازم
  • 2.5 لیتر آب

نکته: دقت داشته باشید که این میزان آب برای 4 نفر است و باید حواستان باشد تا پایان پخت همین مقدار آب در قابلمه باقی بماند. درصورت نیاز به افزایش میزان آب، لازم است سایر مواد نیز به همان نسبت اضافه شوند؛ در غیر این صورت، آب آبگوشت بی‌مزه و اصطلاحا آبکی خواهد شد.

مواد اولیه آبگوشت

آبگوشت مجلسی را چگونه بپزیم؟

یکی از مهم‌ترین مراحل طرز تهیه آبگوشت، خیساندن حبوبات 18 تا 24 ساعت است. در طی این مدت چندمرتبه آب حبوبات را تعویض کنید تا بوی بد نگیرد. با سپری‌شدن این زمان حبوبات را آبکش کنید و آب گرم بشویید. گوشت آبگوشت باید از نوع گوسفندی با استخوان و چربی باشد.

  • گوشت‌ها را به قطعات متوسط خردکرده و داخل قابلمه بریزید.
  • قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید تا دنبه‌ها گرم شده و آب شوند.
  • پیازها را پوست بگیرید و بشویید. یک عدد از پیازها را به‌صورت کاملاً سالم کنار بگذارید و یک پیاز دیگر را با رنده خرد کنید.
  • دنبه‌ها که کمی ذوب شدند، پیاز رنده شده را داخل قابلمه بریزید و کمی زردچوبه روی آن بپاشید و خوب تفت بدید تا رنگ پیاز تغییر کند.
  • تا پیازها تفت بخورند، سیب‌زمینی را پوست بگیرید و به مکعب‌های درشت خرد کنید.
  • گوجه‌ها را به دونیم تقسیم کنید و به همراه سیب‌زمینی همه را با هم به گوشت و باقی مواد اضافه کنید.
آبگوشت مرغ
بیشتر بخوانید:
  • نخود و لوبیا را به قابلمه افزوده و کمی تفت بدید. در طی این مدت باید حرارت کاملاً ملایم باشد تا مواد غذایی نسوزند.
  • درپوش ظرف را بگذارید و زمان بدید تا آبگوشت برای ۴ تا ۵ ساعت در قابلمه و ۲ تا ۳ ساعت در زودپز بپزد.
  • وقتی که نیمی از زمان پخت سپری شد، یک قاشق غذاخوری روغن‌مایع را در تابه بریزید تا گرم شود.
  • به‌محض گرم‌شدن روغن بلافاصله رب گوجه‌فرنگی، لیموعمانی و نمک و فلفل را اضافه کنید تا تفت بخوردند.
  • به‌این‌ترتیب غذا خوش‌عطر و طعم خواهد شد و آبگوشت مجلسی شما به‌خوبی به روغن می‌افتد.
  • سس به‌دست‌آمده را داخل آبگوشت بریزید و اجازه بدید برای ۱ ساعت دیگر پخت آن کامل شود.
  • زمانی که گوشت و حبوبات کاملاً پخته شدند، زیر اجاق را کم کنید تا آبگوشت کاملاً روغن بیندازد. نوش جان.

طرز تهیه آبگوشت

ادویه‌هایی که برای پخت آبگوشت نیاز داریم؟

عمدتاً ادویه‌ای که برای پخت آبگوشت به کار می‌رود، زردچوبه، فلفل سیاه و لیموعمانی است؛ اما اگر به دنبال غذایی خوش‌طعم و پر ادویه هستید، می‌توانید از ادویه مخصوص آبگوشت استفاده کنید.

ادویه آبگوشتی ترکیبی از تخم گشنیز، دارچین، زیره، هل، پیاز خشک شده، پودر سیر، زردچوبه، فلفل سیاه، لیموعمانی و جوز هندی است.

برای ساخت این ادویه کافی است که مواد زیر را در اندازه‌های گفته شده تهیه و آسیا کنید.

  • لیموعمانی: ۲ عدد
  • زردچوبه: ۱ قاشق چای‌خوری
  • فلفل: ½ قاشق چای‌خوری
  • پودر دارچین: ۱/۳ قاشق چای‌خوری
  • تخم گشنیز: ۱ قاشق چای‌خوری
  • پودر سیر: ۱/۳ قاشق چای‌خوری
  • پودر پیاز: ۱/۳ قاشق چای‌خوری
  • جوز هندی: ۱/۳ قاشق چای‌خوری
  • دانه هل: ۲ عدد

پس از آسیاب‌کردن مواد درشت و ترکیب با باقی پودرها می‌توانید این ادویه را برای یک سال در محیط آشپزخانه نگه‌داری کنید. در هر بار استفاده ۱ قاشق چای‌خوری سر پر از این ادویه را در غذا بریزید.

ادویه مناسب برای آبگوشت

خواص آبگوشت

خانم‌هایی که دچار نازایی، ناتوانی جنسی یا شیرده هستند با مصرف این غذا می‌توانند رحم را گرم کرده و مقدار شیر خود را افزایش دهند.

  • آبگوشت غذایی ضدالتهاب و ضدویروس است.
  • اگر لاغر هستید برای افزایش وزن آبگوشت میل کنید.
  • این غذا برای مبتلایان به سرطان پروستات، معده، سینه، دهان، ریه و کبد بسیار مناسب است.
  • افرادی که اسهال یا یبوست دارند، بهتر است که آبگوشت را در رژیم غذایی خود جای دهند.
  • بیماران مبتلا به چسبندگی پلاکت خون و کم‌خونی با مصرف آبگوشت به کنترل این اختلال کمک خواهند کرد.
  • تقویت سیستم ایمنی و مقاومت در برابر عفونت خاصیت دیگری است که با مصرف آبگوشت می‌توانید از آن بهره بگیرید.

رژیم‌های مخصوص کاهش و افزایش وزن لیمومی

بدون استپ وزنی

بدون گرسنگی

هماهنگ با داروهای مصرفی

متناسب با مزاج

مناسب محل کار

غذاهای ساده و در دسترس

درخواست مشاوره رایگان






کلام آخر

حالا که با طرز تهیه آبگوشت آشنا شده‌اید باید بگوییم که آبگوشت غذای مغذی است که از سالیان بسیار دور به دلیل طعم و خاصیت غذایی که دارد،بسیار پرطرفدار است. فرقی نمی‌کند که شما خانم هستید یا آقا درهرصورت در هر سن و سالی و با هر جنسیتی می‌توانید از خوردن این غذا کلی سود ببرید.

اگر رژیم غذایی یا محدودیت غذایی خاصی دارید می‌توانید با درنظرداشتن ارزش غذایی این غذا و خاصیت‌های آن تصمیم بگیرید که آیا کاندید مناسبی برای مصرف آبگوشت هستید یا خیر؟

نکته 1: این مقاله برای آگاهی شما عزیزان تهیه شده است و لیمومی در قبال آن هیچ مسئولیتی ندارد.

نکته 2: اگر در حال اجرای رژیم لیمومی هستید، باید طبق برنامه‌تان عمل کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید. متخصصان لیمومی تمام میان وعده های لازم را در برنامه‌ غذایی‌تان لحاظ کرده‌اند.

منبع : limoome.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *