ارتودنسی نامرئی

ارتودنسی نامرئی

فهرست مطالب

ارتودنسی نامرئی

ارتودنسی نامرئی

درمان های ارتودنسی نسبت به گذشته زیاد تر شده است. درمان راحت و بدون درد انواع ارتودنسی  سبب شده است تا افراد زیادی مشتاق درمان ارتودنسی شوند. ارتودنسی نامرئی یا ارتودنسی اینویزیلاین یکی از محبوب ترین روش های درمان ارتودنسی است که به علت کاهش دیده شدن دستگاه ارتودنسی برای افرادی که تمایل ندارند دستگاه ارتودنسی آن ها معلوم شود توصیه می شود، ابتدا باید به دکتر ارتودنسی مراجعه کرد تا میزان شدت ناهنجاری و نوع درمان را تشخیص دهند. در ادامه به برسی مراحل این نوع ارتودنسی می پردازیم.

ارتودنسی نامرئی چیست؟

اینویزیلاین (Invisalign) روشی برای ردیف کردن دندان‌ها بدون نیاز به براکت و سیم‌های ارتودنسی است. در این شیوه درمانی که به ارتودنسی ژله ای نیز معروف شده است یکسری از پلاک (ردیف کننده)های شفاف نازک به منظور مرتب نمودن دندان‌های شما استفاده می‌گردد. این پلاک‌ها به صورت اختصاصی توسط تکنولوژی تصویربرداری سه بعدی رایانه‌ی ساخته می شوند. شما هر کدام از این پلاک‌ها را برای مدت دو هفته داخل دهان خود می‌گذارید و تنها هنگام غذا خوردن، نوشیدن، مسواک زدن و نخ دندان کشیدن بر می‌دارید. از این‌رو در هر نوبت تعدادی ردیف کننده به شما تحویل داده می‌شود. جایگزینی هر ردیف کننده با پلاک بعدی دندان‌های شما را اندک اندک، هفته به هفته حرکت می‌دهد تا به موقعیت نهایی برنامه‌ریزی شده توسط ارتودنتیست برسند.

ارتودنسی دندان نامرئی چگونه عمل می‌کند؟

پلاک‌های اینویزیلاین دندان‌ها را با اعمال نیرویی مناسب و کنترل شده حرکت می‌دهد. این نوع ارتودنسی برخلاف بریس‌های قدیمی علاوه بر کنترل میزان حرکت ناشی از هر پلاک، زمان‌بندی حرکت و درمان را نیز تحت اختیار درمی‌آورد. بنابراین در هر مرحله فقط به آن دندانی اجازه حرکت داده می‌شود که در طرح درمانی ارتودنسی در نظر گرفته شده است. به این ترتیب سیستم اعمال نیروی کارآمدی به دست می‌آید که دندان‌ها را به سمت موقعیت در نظر گرفته شده حرکت می‌دهد.

اینویزیلاین چیست

مراحل انجام ارتودنسی نامرئی 

قبل از هر گونه شروع درمانی برای اصلاح طرح لبخند باید ابتدا به متخصص ارتودنسی مراجعه کنید. سپس برای درمان اقدام کنید.

مشاوره:

اولین قدم برای انجام ارتودنسی مراجعه به متخصص برای معاینات اولیه ومشاوره قبل از شروع درمان است. در این مرحله متخصص ارتودنسی زمان کوتاهی را به بیمار اختصاص می دهد تا توضیح کوتاهی درباره مشکل بیمار، روند درمان، عوارض عدم درمان ناهنجاری و فواید درمان به بیمار بدهد. و تمامی پرسش ها و ابهامات بیمار نسبت به مراحل ارتودنسی نامرئی را پاسخ دهد.

معاینه تخصصی:

بعد از آنکه بیمار تصمیم به انجام ارتودنسی گرفت، پزشک متخصص با بررسی مدارک پزشکی موجود و معاینه تخصصی فک و دندان ها تجویز می کند که آیا ناهنجاری دندانی یا فکی بیمار از طریق ارتودنسی نامرئی قابل درمان است یا خیر. برای بررسی تخصصی دندان و فک بیمار گاهی لازم است از سی تی اسکن یا مدل دیجیتالی دندان بیمار برای بررسی اکلوژن استفاده کرد.

برنامه ریزی درمان ارتودنسی نامرئی:

در این مرحله تمامی طول درمان بیمار برنامه ریزی می شود. طبق زمان بندی اصولی که با توجه به میزان ناهنجاری بیمار صورت می گیرد، تعداد جلسات مراجعه برای تعویض الاینرها در این نوع ارتودنسی، مدت زمان درمانی و هزینه درمان با بیمار صحبت می شود.

ارتودنسی نامرئی

توصیه های لازم جهت رعایت بهداشت دهان و دندان

در تمامی انواع ارتودنسی مرحله مهم و تاثیر گذاری به نام رعایت نکات بهداشتی وجود دارد. دستگاه ارتودنسی چه سیم و براکت باشد چه الاینر به دلیل اینکه یک شی خارجی در دهان است، عامل تجمع پلاک ها و باکتری ها در بین دندان ها می باشد. در طول درمان ارتودنسی با الاینر رعایت نکات بهداشتی مربوط به دهان و دندان سبب تسریع روند درمان و جلوگیری از پوسیدگی آن ها می شود.

دکتر ارتودنسی باید مشاوره کوتاهی درباره چگونگی رعایت بهداشت دهان و دندان به بیمار بدهد تا فرد بدون هیچ مشکلی بتواند طول درمان این نوع ارتودنسی را پشت سر بگذارد.

نصب دستگاه :

ارتودنسی نامرئی توسط الاینر های پلاستیکی شیشه ایی و شفاف بر روی دهان نصب می شوند. و از وجود سیم، بریس و براکت هیچ خبری نیست. غیر قابل مشاهده بودن الاینر ها یا دستگاه ارتودنسی نامرئی سبب محبوب این روش شده است.

بررسی تاثیر دستگاه ارتودنسی:

با مراجعات منظم به متخصص ارتودنسی و تعویض الاینر ها می توانید از میزان روند درمان و تاثیر مثبت آن بر روی دندان اطلاع کسب کنید.

تثبیت درمان :

آخرین مرحله ارتودنسی نامرئی تثبیت درمان ارتودنسی نامرئی با استفاده از دستگاه های نگهدارنده یا رتینر است. پس از گذشت طول درمان ارتودنسی به مدت ۶ تا ۲۴ ماه و تاثیر مثبت ارتودنسی نامرئی باید الاینر ها را از دهان خارج کرد. توجه کنید که هیچ گاه خودتان این کار را انجام ندهید و باید برای خارج کردن الاینر در مرحله نهایی به متخصص ارتودنسی مراجعه کنید. برای جلوگیری از بازگشت دندان ها باید از نگهدارنده  یا رتینر استفاده کرد.

مراحل ارتودنسی نامرئی

مزایا ارتودنسی نامرئی:

پلاک اینویزیلاین تقریباً نامرئی و غیرقابل مشاهده است و هیچ یک از اطرافیان متوجه در دهان بودن این پلاک‌های نامرئی نخواهند شد. بنابراین ارتودنسی نامرئی کوچکترین خللی را در روش زندگی بیماران و روابط روزمره آنان ایجاد نمی‌کند. از آنجایی که پلاک‌های ارتودنسی نامرئی متحرک است، بیماران در طول درمان آزادی عمل بیشتری برای میل کردن خوراکی‌های مورد علاقه خود دارند، فقط کافی است پلاک را به سادگی هنگام خوردن از دهان خارج کنند.
به علاوه می‌توان پلاک را هنگام مسواک زدن و نخ دندان کشیدن درآورد تا بهداشت دهان و دندان به خوبی رعایت شود و دهان خوشبو بماند. در ارتودنسی نامرئی برخلاف ارتودنسی با بریس فلزی هیچ سیم یا براکت فلزی به کار برده نمی‌شود، بنابراین بیماران ارتودنسی نامرئی به دلیل عدم ضرورت تنظیم براکت و سیم، زمان کمتری را در کلینیک سپری می‌کنند. مزیت آخر این که ارتودنسی نامرئی این امکان را برای بیمار فراهم می‌آورد تا طرح درمان و نتایج را پیش از شروع درمان به صورت مجازی مشاهده کند تا ببیند که وضعیت دندان‌ها پس از اتمام درمان چگونه خواهد بود.

از دیگر مزایای ارتودنسی نامرئی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کوتاه بودن دوره درمان
  • شفاف بودن پلاک ها و عدم جلب توجه
  • راحتی در تمیز کردن آنها
  • عدم آسیب دیدگی فک و لثه
  • متحرک بودن پلاک ها

معایب ارتودنسی نامرئی:

  1. نگهداری از این نوع ارتودنسی شرایط خاصی را دارد. در این درمان باید بیمار متعهد شود که در زمان های گفته شده، از ارتودنسی نامرئی استفاده می کند و دستورات دنداپزشک خود را رعایت می کند. یکی از معایب این روش، نیاز به همکاری بیمار است. اگر بیمار به درستی همکاری نکند، نتیجه درمان متفاوت خواهد بود.
  2. زمانی که از ارتودنسی نامرئی استفاده می کنید، جز آب نباید چیزی بنوشید تا ارتودنسی نامرئی، شفاف بماند. هنگام غذا خوردن باید پلاک های شفاف را از دهان خارج کنید. تمیز کردن پلاک ها نیز اهمیت ویژه ای دارد که باید طبق روش مناسبی انجام شود.
  3. هزینه بالای ارتودنسی نامرئی نسبت به ارتودنسی های فلزی، این ارتودنسی را فقط برای قشر خاصی از جامعه، قابل استفاده می کند. این مورد یکی از مهمترین معایب استفاده از ارتودنسی نامرئی است.

چگونه اینویزیلاین ها را تمیز کنیم؟

هرروز صبح الاینر ها را درآورده و با توجه به اینکه از متخصص خود برای خرید محلول شستشو کمک گرفته اید و محلول هیچگونه عطر و رنگی ندارد، الاینر ها را درون آن قرار دهید تا تمیز شوند. در این فاصله که الاینر ها درون محلول هستند باید برای مسواک زدن دندانها اقدام کنید. توجه داشته باشید که برای رعایت بهداشت دندانها در طول دوره درمان، هنگامی که الاینر ها روی دندانها قرار دارند نباید غذا بخورید و تنها می توانید آب بنوشید.

در دوره درمان ارتودنسی نامرئی از این کارها پرهیز کنید

دقت کنید که در دوره درمان انجام دادن برخی کارها باعث آسیب دیدن الاینر ها و دندانها می شود. توصیه های پزشک خود را جدی بگیرید و نکات زیر نیز می توانند کاربردی باشد:

  • از شستن بریس ها با خمیر دندان خودداری کنید.
  • حتما از پزشک خود برای یک شوینده کمک بگیرید.
  • شوینده های نباید معطر و یا رنگی باشد.

هزینه های ارتودنسی نامرئی چقدر است؟

هزینه ارتودنسی نامرئی نسبت به براکت های فلزی گران تر است. هر ماه بر اساس تغییری که در دندان ها ایجاد می شود، باید براکت های نامرئی جدیدی ساخته شود تا دندان ها در یک دوره نسبتا کوتاه، اصلاح شوند. هزینه ارتودنسی نامرئی معمولا بین ۲۵۰۰ دلار تا ۶۰۰۰ دلار در یک دوره درمانی خواهد بود. برای اطلاع از هزینه ارتودنسی باید از متخصص خود پرس و جو کنید. هزینه درمان بستگی به نوع ناهنجاری ها دارد. معمولا هزینه های درمان ارتودنسی به صورت یکجا پرداخت نمی شود. از این جهت می توانید با متخصص خود، مشورت کنید.

بی حسی در طول دوره ارتودنسی

از سوالات و دغدغه های رایج در خصوص اقدام به روش های مختلف و ارتودنسی دندان، این است که آیا ارتودنسی نیاز به بیحسی دارد؟ در پاسخ به این سوال می ‌توان گفت که فرآیند ارتودنسی دندان احتیاج به هیچ گونه بی حسی دندانی و یا تزریق ماده بی حس کننده نداشته و بدون نیاز به این مرحله انجام خواهد شد.

مزایای ارتودنسی نامرئی

سوالات رایج در خصوص ارتودنسی نامرئی:

ارتودنسی نامرئی به روش های متفاوتی قابل اجرا می باشد که در روش اول از ارتودنسی با براکت های بی رنگ استفاده می شود. در روش بعدی از ارتودنسی پشت دندانی و یا زبانی استفاده می شود که براکت ها از قسمت داخلی دندان ها به دندان متصل می شود. در روش دیگر، از پلاک متحرک نامرئی استفاده می شود که تمامی این روش ها می بایست زیر نظر متخصص ارتودنسی انتخاب شودد و برای شروع درمان ارتودنسی اقدام شود.

با توجه به تفاوت روش های ارتودنسی نامرئی، هزینه این روش به نسبت ارتودنسی ثابت بیشتر می باشد. اما شما می توانید برای اطلاع از به روز ترین تعرفه دندانپزشکی سیمادنت کلینیک در خصوص درمان های دندانی اعم از ارتودنسی و ایمپلنت به صفحه تعرفه دندانپزشکی مراجعه نمایید و یا با ما در تماس باشید.

همواره این موضوع قابل اهمیت می باشد که درمان های دندانی خود را زیر نظر متخصص مجرب انجام دهید تا نتیجه رضایت بخشی دریافت نمایید و مشکلات حین درمان و پس از درمان نداشته باشید. از این رو می توان بیان داشت که کلینیک تخصصی دندانپزشکی سیمادنت با کادری متخصص و مجرب در زمینه های مختلف درمان ناهنجاری فک و دندان اعم از ارتودنسی و ایمپلنت می پردازد که شما می توانید با خیالی آسوده درمان های خود را زیر نظر متخصصین انجام دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *