۱۴ راه خوشمزه کردن غذا با رازیانه

14 راه خوشمزه کردن غذا با رازیانه

فهرست مطالب

14 مسیر خوشمزه کردن غذا با رازیانه

از آنجایی گیاه و ادویه‌ها خیلی مغذی و طعم‌دار می باشند و می‌توانند هر غذایی را سالم‌تر و لذیذتر کنند، من عاشق استفاده کردن از آنان در تمام مورد هستم، از آب طعم‌دار گرفته تا صبحانه‌ای با سوسیس. رازیانه گیاه و ادویه‌ای هست که، جدای از خواص مفیدی که برای بدن دارد، می‌تواند خیلی از دستورهای پخت غذا را پر از طعم کنند لکن خیلی از نگهداشتن آن در باغچه خانه خویش یا ذخیره کردن آن را ادویه‌های خویش غفلت می‌کنند. در تداوم به وارسی این مسئله خواهیم پرداخت که چرا می بایست رازیانه را امتحان نموده و از آن در غذاهای خویش بهره ببرید.


رازیانه: گیاه خدایان


رازیانه گیاهی هست که اشخاص اضافه با آن ناآشنا می باشند لکن شاید آن را از طعم غذاهای یونانی، ایتالیایی و فرانسوی بشناسند. سر ساقه‌ها رازیانه از برگ‌های پر همچون با رنگ سبز پررنگی (مانند به شوید) پر هست که آن را درختچه‌های رازیانه می‌نامند. دارای بافت ترد همچون (همچون کرفس) و مزه‌ای همچون شیرین گویش یا آنیسون دارد (رازیانه گاهی اوقات با آنیس خطا گرفته می‌گردد یا در ضمن در مغازه‌ها به آن برچسب خطا زده می‌گردد). کل بخش‌های رازیانه خوراکی می باشند. به طور سنتی، رازیانه به علت مزایا سلامتی فراوانی که دارد، در طب سنتی و باستانی و ایضاً آشپزی به شکل گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد. در اساطیر یونان رازیانه با دیونیسوس، خدای یونانی غذا و شراب، همقدم هست. اطلاق می‌گردد ساقه رازیانه پر از زغال سنگ هست که اطلاع خدایان را به آدمیزاد می‌رساند. اگر چه به این علت نیست که من رازیانه را توصیه می‌کنم، لکن آگاهی داشتن آن جذاب هست!


مزایای رازیانه برای بدن


خب وقت آن رسیده به این مسئله بپردازیم که چرا می‌خواهیم گیاه جدیدی را امتحان کنیم؟ رازیانه از لحاظ طعم و مواد مغذی چیزهایی برای ما به ارمغان می‌آورد که بعدی گیاهان نمی‌توانند!

1. مغذی

رازیانه پر ویتامین C هست که برای خیلی از عملکردهای بدن از حرف عملکرد نظام ایمنی بدن برجسته هست. ویتامین C ایضاً با تحریک بدن به کلاژن سازی برای داشتن مو و پوستی سالم به ما یاری می‌کند. رازیانه ایضاً پر آنتی اکسیدان‌هایی هست که به سلامت قلب، نظام ایمنی و سوخت و ساز بدن یاری می‌کند.

رازیانه پر تعدادی ماده مغذی بعدی هم است:

  • فیبر
  • پتاسیم
  • کلسیم
  • فسفر
  • سدیم
  • آهن
  • هیستیدین (یک نوع اسید آمینه)
  • منیزیم
  • فلز روی
  • نیاسین
  • ویتامین K
  • ویتامین B6
  • بتاکاروتن
  • ویتامین A

2. یاری به داشتن خون سالم

مصرف رازیانه شاید به سالم شدن خون در بدن یاری کند. کم خونی شرایطی را در خون ساخت می‌کند که گلبول‌های قرمز کافی برای حمل اکسیژن در بدن وجود ندارد. رازیانه شاید بتواند به بر طرف چنین ایرادی یاری کند. یک مطالعه نیکو نشان داد که اسید آمینه هیستیدین به همقدم آهن به تولید هموگلوبین فوری‌تر از آهن به تنهایی یاری می‌کند. رازیانه پر آهن و آمینو اسید هیستیدین هست، پس افزودن رازیانه به رژیم غذایی شاید به حمایت از طراحی گلبول‌های قرمز یاری کند.

3. یاری به داشتن قلبی سالم

رازیانه پر میزان مناسبی فیبر هست که تمام ما می‌دانیم برای قلب سالم (و ایضاً هضم غذا) خیلی برجسته هست. لکن مواد مغذی بعدی هم در رازیانه وجود دارد که می تواند سلامت قلب را پشتیبانی کند. پتاسیم رازیانه می‌تواند به داشتن فشار خون سالم یاری کند. مبنای یک مطالعه که در سال 2006 فرجام شد، پتاسیم می‌تواند برای داشتن فشار خونی سالم سودمند باشد لکن در نظر داشته شوید که نتیجه ی گذاری آن حدود 4 هفته طول می‌کشد. پتاسیم به بدن یاری می‌کند تا سدیم اضافی را دفع کند (که می‌تواند برای بعضی از اشخاص با فشار خون بالا چالش ساخت کند). علاوه بر این، خوردن رازیانه شاید کلسترول و تری گلیسیرید سالم در بدن ساخت کند. كسانی كه رازیانه مصرف كردند، مقدار كلسترول و تری گلیسیرید مناسب‌تری داشتند. محققان برای تایید این نتایج خواستار مطالعه بلند مدت می باشند.

4. یاری به داشتن دستگاه گوارش سالم

داروهای باستانی از رازیانه به علت خاصیت یاری به هضم غذا و پیشگیری از نفخ استفاده می‌کردند. خوشبختانه، دانش نوین از این خاصیت رازیانه پشتیبانی می‌کند. مطالعات نشان می‌دهد که خیلی از ادویه‌ها، از حرف رازیانه، مدت لحظه هضم را کوتاه می‌کنند. این یکی از دلایلی هست که من از آن در چای برای درمان تهوع، یبوست یا نفخ استفاده می‌کنم. جذاب اینجاست که گیاهانی که معطر، سفت و تلخ می باشند احتمال زیادتری دارد که به هضم غذا یاری کنند. گیاهان مطلوب برای اینکار عبارتند از:

  • مرکبات
  • قاصدک
  • بابونه
  • زنجبیل
  • نعناع تند
  • آنیس
  • و اگر چه… رازیانه!

5. یاری به بیشتر شدن شیر مادر و داشتن کودکی سالن

درمان‌های سنتی از رازیانه برای یاری به مادران شیرده و نوزادان آنان استفاده می‌کرد. رازیانه برای آرام کردن شکم کودک و تسکین قولنج استفاده می‌شد. یک مطالعه در سال 2003 نشان داد كه روغن رازیانه در مقایسه با دارونما نتیجه ی مناسب تری بر روی قولنج در نوزادان دارد. از آنجایی که رازیانه به منزله ی گیاهی شیرآور (غذایی که موجب بیشتر شدن شیر می گردد) به نیکی شناخته می‌گردد، شما ایضاً می‌توانید به این قصد آن را به شیرینی افزوده نمایید.

6. یاری به داشتن سلول‌های سالم

یکی بعدی از مزایای شگفت انگیز رازیانه این هست که می‌تواند به حمایت از سلول‌های سالم بدن یاری کند. سرطان زمانی رخ می‌دهد که سلول‌های بدن به طریق‌های ناسالم رشد می‌کنند و بدن نمی‌تواند از شر این سلول‌ها خلاص گردد. خیلی از مواد غذایی سالم دارای ترکیباتی می باشند که به داشتن سلول‌های سالم یاری می‌کنند و رازیانه یکی از آنهاست. یک مطالعه منتشر شده در کاتالوگ‌ای علمی نشان داد که رازیانه شاید با رشد سلول‌های سرطانی مبارزه نموده و به از بین رفتن سلول‌های سرطانی هم یاری کند. محققان معتقدند كه آنتول (روغن به وجود آمده در رازیانه) به كاهش التهابات منتهی به سرطان كمك می‌كند.


دستور پخت‌ غذاهای رازیانه‌دار خوشمزه


از آنجایی که رازیانه جدید مواد غذایی خیلی مغذی هست که مزایای خیلی برای بدن دارد، من سعی کردم به شکل منظم آنان را به غذاهایم افزوده کنم. در صورتی که شما نیز همچون من عاشق رازیانه هستید، می‌توانید از کل دستور پخت‌های جمع آوری شده در اینجا کیف ببرید! در تداوم تعدادی طریق مورد تمایل من را سمت افزوده کردن رازیانه به غذاهای خویش خواهید دید و می‌توانید از طعم آن کیف ببرید:

1. دستور پخت رازیانه: صبحانه

چای گشنیز، زیره سیاه و رازیانه برای هضم غذا
چنانچه نظام گوارش شما به کمی یاری احتیاج دارد، این چای می‌تواند برای شما سودمند باشد. اگرچه این چای طعم عجیبی دارد لکن در تسکین نفخ و بقیه مشکل ها گوارشی خیلی سودمند هست.

چای لاته
تا هنگامی که از مواد ابتدایی چای لاته استفاده گردد (چوب دارچین، میخک، هویج، فلفل سیاه، زنجبیل جدید و عصاره وانیلی) چای را می‌توان با نوع های ادویه جات از حرف رازیانه درست کرد. من عاشق این نسخه سالم‌تر آن هستم که که می‌توانم از پیش آن را درست نموده و هروقت می‌خواهم آن را بنوشم.

برگر برای صبحانه
درست کردن آن همچون سوسیس برای صبحانه هست، تنها می بایست از برگر بهره ببرید، این صبحانه خوشمزه برای آن مجموعه از کسانی مطلوب هست که سوسیس دوست ندارند.

سوسیس برای صبحانه
درست کردن صبحانه با سوسیس خانگی یکی از آن صبحانه‌های مورد تمایل من هست چون که خبری از آن تمام مواد مضر استفاده شده در سوسیس‌های به وجود آمده در خرید و فروش نیست. مریم گلی، سیر، رزماری، آویشن و رازیانه گرد نیز می‌آیند تا این سوسیس عطر و طعمی قدیمی و خوشمزه بدهد. رازیانه برای صبحانه‌های نخست صبح عالی هست تا شما را سرحال بیاورد!

2. درست کردن سالاد با رازیانه

رازیانه سرخ شده
پیاز رازیانه را با مقداری روغن خرد نموده و به مدت 10-15 دقیقه آن را در فر با دمای 400 درجه قرار دهید. پس از اتمام عمل، کمی آب لیمو یا روغن زیتون روی آن بریزید و کمی پنیر پارمسان روی آن بپاشید. این رازیانه بو داده آسان دارای طعمی کاراملی هست که می تواند با تقریبً در هر نوع دستور پخت غذایی استفاده گردد.

سالاد آواکادو و رازیانه
این سالاد با پرتقال شیرین و گریپ فروت تارت، ترکیبی عالی از طعم دهنده‌ها هست. آن را در کنار مرغ کبابی یا غذای بعدی که احتیاج به کمی رنگ و لعاب دارد، بهره ببرید.

سالاد سیب، آروگولا و رازیانه
 این سالاد با طعم روغن زیتون، مخلوط سیب و سبزیجات خیلی دلپذیر هست. رازیانه بو داده را هم می‌توانید به هر سالاد بعدی افزوده نموده و در وعده غذای خویش قرار دهید.

اکثر بخوانید: چای نعناع اکسیری شفابخش: ۱۲ مزیت + طرز تهیه

منبع : www.styley.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *