آشنایی با بیماری سوزاک

آشنایی با بیماری سوزاک

فهرست مطالب

آشنایی با بیماری سوزاک

هنگام مطالعه: 2 دقیقه

1399-06-22

بیماری سوزاک به دست باکتری‌ای که از طریق مقاربت منتقل می‌گردد، ابداع می‌شود؛ این بیماری نیز زنان و نیز مردان را مبتلا می‌کند، برای آشنایی اکثر با بیماری سوزاک با ما کنار شوید…

بیماری سوزاک به دست باکتری‌ای که از طریق مقاربت منتقل می‌گردد، ابداع می‌شود؛ این بیماری نیز زنان و نیز مردان را مبتلا می‌کند. سوزاک اکثر بر میزراه، راست‌روده (رکتوم) یا گلو نتیجه می‌گذارد و در زنان، دهانه‌ٔ رحم را نیز درگیر می‌کند.

سوزاک اکثراً در جریان ارتباط‌ٔ جنسی منتقل می‌گردد؛ اما مادر مبتلا می‌تواند آن را در زمان زایمان به نوزاد نیز انتقال دهد. در نوزادان، سوزاک اکثر چشم‌ها را درگیر می‌کند.

سوزاک عفونتی متداول می باشد که در اکثر نکات، علامتی بروز نمی‌دهد؛ شما ولو امکان دارد آگاه نشوید که به آن مبتلا هستید. مناسب ترین طریق‌های جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های مقاربتی عبارت‌اند از: پرهیز از مقاربت، استفاده از کاندوم در زمان مقاربت و داشتن فقط یک شریک جنسی به شکل متقابل.

علائم

در نکات بسیاری، عفونت سوزاکی علامتی ندارد. در شکل بروز علائم، سوزاک می‌تواند قسمت‌های گوناگونی از بدن را درگیر کند، اما اکثر مجرای تناسلی را تحت نتیجه قرار می‌دهد.

ریسک‌فاکتورها

عواملی که باعث ازدیاد خطر ابتلا به سوزاک می‌شوند، عبارت‌اند از:

  • کم‌سن بودن
  • شریک جنسی تازه
  • داشتن شریک جنسی‌ای که خودش همزمان با اشخاص بعدی در تماس می باشد
  • داشتن شریک‌های جنسی بیشتر
  • داشتن سابقه‌ٔ ابتلا به سوزاک
  • مبتلا بودن به دیگر بیماری‌های مقاربتی

تشخیص

برای تعیین وجود یا عدم وجود باکتری در بدن شما، پزشکتان‌ مثال‌ای از سلول‌ها را وارسی می‌کند. می‌توان مثال‌ها را‌‌ به طریق‌های زیر جمع‌آوری کرد:

  • آزمایش ادرار. این آزمایش امکان دارد باعث تشخیص باکتری‌هایی در میزراه شما گردد.
  • سواب محیط‌ٔ درگیر. با برداشتن سوابی از گلو، میزراه، واژن یا راست‌روده (رکتوم)، امکان دارد بشود باکتری‌ها را در آزمایشگاه معرفی کرد.

 

برای آشنایی با دیگر بیماری‌ها می‌توانید در وب سایت محب به بخش بیماری‌ها مراجعه نمایید

منبع : www.moheb.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *