موادی که در دوران بارداری ممنوع هست
دوران بارداری یکی از حساسترین دورههای زندگی هست. رعایت رژیم غذایی درست به سلامت جنین یاری میکند. ولی موادی که در دوران بارداری ممنوع هست کدام هست؟
پنیرهای نرم را کنار بگذارید
میتوانید از میزان کمی پنیر پارمزان رندهشده بر روی پاستای خویش خوشی ببرید، ولی دیپ پنیر را فراموش نمایید. پنیرهای نرمی که از شیر غیرپاستوریزه درست میشوند، شاید باکتریهای لیستریا را با خویش جابهجا کنند و برای شما و جنین خطرناک و یا تهدیدکننده باشند. نیکوتر هست از مصرف پنیر فتا، پنیر آبی، بری و کاممبرت خودداری کنید، مگر اینکه بر روی برچسب غذایی آن قید شده باشد که پاستوریزه هست. در صورتی که شک دارید و یا بیرون غذا میخورید، مسلماًً گذشته از خرج غذا، بپرسید.
گوشت نیکوپختهنشده را مصرف نکنید
حال هنگامی هست که می بایست همه ی استیکها و برگرهای خویش را بهشکل سراسرً پخته سفارش دهید. گوشت خام یا نپخته شاید توکسوپلاسما و باکتریهای بعدی را همقدم خویش داشته باشد. زمان خرج غذا بیرون از خانه، اعتماد دستاورد نمایید که گوشت شما سراسرً بخارپزشده و پختهشده باشد. در خانه، درجهٔ حرارت برای پخت تمام برشها می بایست حداقل 145 درجهٔ فارنهایت، برای گوشت چرخنموده همچون همبرگر حدود 160 و برای سینهٔ مرغ حدود 165 درجهٔ فارنهایت باشد.
در این مورد اکثر بخوانید:
مراقب آبمیوهٔ جدید بمانید
آبمیوهٔ جدیدگرفتهشده در رستورانها و یا آبمیوهفروشیها شاید برای محافظت در مساوی باکتریهای مضر از حرف سالمونلا و ای کولی پاستوریزه نشده باشد. بعضی فروشگاهها آبمیوهٔ خام و غیرپاستوریزه را در ظرفهایی در داخل یخچال فروخته میرسانند. در زمان خرید کردن این مواد به جست و جو برچسب هشداردهندهٔ موردنیاز بمانید و و از خرید کردن و مصرف آنان خودداری نمایید. زنان باردار می بایست آبمیوهای را گزینش نمایند که پاستوریزه باشد. آبمیوههای جانور در قوطیها و بطریهای روی قفسهٔ سوپرمارکتها هم بیخطر هست.
سوشی
با عرض پوزش، طرفداران سوشی، می بایست 9 ماه از مصرف آن خودداری کنند. اگرچه غذاهای دریایی منبع نیکی از پروتئیناند، ولی مصرف آنان بهشکل خام شاید منبع انگل و باکتریهای مضر باشد. بهایندلیل به زنان باردار توصیه میگردد ماهی و غذاهای دریایی را سراسرً پخته مصرف نمایند.
خمیر کلوچهٔ خام
هنگامی که در اکنون پخت کلوچه هستید، شاید وسوسه شوید کمی خمیر خام را در دهان خویش بگذارید. ولی در صورتی که این خمیر پر تخممرغ خام باشد، ضمناً چشیدن آن هم شاید خطر ابداع کند. مرکز کنترل و جلوگیری از بیماریهای آمریکا تخمین میزند که از هر 20 هزار تخممرغ، یک تخممرغ آلوده به باکتری سالمونلا هست. برای ایمنی، نیکوتر هست در مساوی چشیدن خمیر کلوچهٔ خام مقاومت نمایید.
سس سالاد سزار خانگی
تخممرغ خام در خیلی از سسهای خانگی استفاده میگردد، همچون:
- سس سالاد سزار
- سس برنیز
- سس هلندی
- سس مایونز
سعی نمایید از سسهای فروشگاهی که با تخممرغهای پاستوریزه درست شدهاند، بهره ببرید.
تیرامیسوی خانگی
خیلی از دسرهای خانگی از حرف موس، مرنگ و تیرامیسو هم پر تخممرغ خاماند. در صورتی که تیرامیسوی فروشگاهی در دسترس نیست، روشی مطمئن برای تهیهٔ دستور موردعلاقهٔ خویش وجود دارد؛ بعضی از سوپرمارکتها تخممرغ پاستوریزه میفروشند که خوردن آن بهشکل خام اشکالی ندارد. اعتماد دستاورد کنید که روی برچسب تخممرغها کلمه «پاستوریزه» قید شده باشد.
گوشت طیور ازگذشتهپرشدهٔ جدید
بوقلمون یا مرغی که از گذشته پر شده هست، در شرایطی که وقت کافی در نزد ندارید، گزینهای عالی شمرده میگردد. ولی آب مرغ جدید و خام شاید با مواد داخل مرغ ترکیب گردد و فضایی مطلوب برای رشد باکتریها ابداع کند. پختن عموماًً در مساوی باکتریها محافظت ابداع میکند، ولی بارداری مبارزه با عفونت را دشوارتر مینماید. گزینهٔ مطمئن خرید کردن مرغ و یا بوقلمون شکمپر یخزده هست. آن را مستقیماً در وضعیت یخزده بپزید. به این مفهوم که اجازهٔ یخزدایی به آن داده نشود. گوشت ران می بایست به دمای 180 درجهٔ فارنهایت برسد.
ماهی جیوهدار
ماهی برای شما و جنین سودمند هست، ولی آن را هوشمندانه گزینش کنید. شمشیرماهی، کاشیماهی، شاهماهی خالمخالی و کوسه پر مقادیر اضافه متیل جیوهاند. این فلز شاید برای جنین مضر باشد. میتوانید با اعتماد حدود 3۴0 گرم غذای دریایی در هفته بخورید، پس ماهیهایی را گزینش نمایید که میزان کمی جیوه داشته باشند، همچون: گربهماهی، ماهی سالمون، ماهی روغن (ماهی کاد) و ماهیتن. در صورتی که ماهیتن آلبورین (سفید) دوست دارید، خوردن آن را به حدود 170 گرم در هفته محدود نمایید. گذشته از مصرف روغن ماهی یا دیگر مکملها در دوران بارداری، با پزشک خویش راهنمایی کنید.
گوشتهای جانور در اغذیهفروشیها (کالباس)
برخلاف خیلی از میکروبهای منتقله از مسیر غذا، لیستریا در دمای یخچال هم رشد میکند. به همین علت، زمان بارداری می بایست از مصرف گوشتهای فاسدشدنی و گوشتهای حاضر همچون هاتداگ و یا کالباس گوشت خودداری کنید. با گرم کردن این غذاها تا موقع بخار بلند شدن از آنان و فوراً مصرفکردنشان، خطر آلوده شدن را از بین ببرید.
پاته
پاتهها پر گوشتهای فاسدشدنیاند، پس شاید لیستریا هم داشته باشند. تنظیم یخچال در دمای 40 درجهٔ سانتیگراد یا کمتر از آن موجب کم شدن سرعت رشد این باکتری میگردد ولی رشد آن را بهطور تمام متوقف نمیکند. ازآنجاکه زنان باردار بهطور اعلا در مساوی لیستریا آسیبپذیراند، ایمنترین طریق، پرهیز از مصرف اینگونه غذاها هست.
میوهها و سبزیجات نشسته
بارداری وقت مصرف میوه و سبزیجات فراوان هست. تنها مطمئن شوید که آنان را سراسرً زیر آب روان بشویید. انگلی به نام توکسوپلاسما در میوهها و سبزیجات شستهنشده زندگی میکند. این انگل بیماریای به نام توکسوپلاسموز را ابداع میکند که شاید برای جنین خیلی خطرناک باشد. برای شستن این مواد غذایی از صابون استفاده نکنید. بهجای آن، ارزش این مواد غذایی را با برس سبزیجات کوچک بسابید. هر بخش تیرهای را ببرید و جدا نمایید، چراکه شاید باکتریها را در خویش جای دهد. برای پیشگیری از باکتریهای لیستریا، گذشته از برش دادن این مواد غذایی، آنان را بسابید و خشک نمایید.
جوانههای خام
از جوانههای خام از حرف یونجه، شبدر و تربچه استفاده نکنید. باکتریها شاید گذشته از آغاز رشد جوانهها، وارد بذر شوند و در این وضعیت پاککردن این میکروبها حدوداً غیرممکن هست. در مغازههای اغذیهفروشی، ساندویچها را بهنیکی وارسی نمایید تا مطمئن شوید جوانهٔ خام ندارند. در خانه، جوانهها را سراسرً بپزید تا باکتریها از بین بروند.
غذاهای دریایی دودی
غذاهای دریایی دودی همچون گوشتهای حاضرٔ مصرف در معرض لیستریا می باشند. استفاده از غذاهای دریایی دودی در وعدههای غذایی پختهشده، همچون کسرول، بیخطر هست.
صدف خام
صدف خام یکی از پر اهمیتترین دلایل بیماریهای ناشی از غذاهای دریایی هست. دلیل این اتفاق انگل و باکتریای هست که بهطورکلی در غذاهای دریایی پختهشده، یافت نمیگردد؛ پس از مصرف صدف خودداری کنید، مگر اینکه آن را بهطور تمام پخته بمانید. صدف را تا هنگامی بپزید که از هم باز گردد. در صورتی که صدف را پختید و باز نشد، آن را دور بریزید و از مصرف آن خودداری نمایید.
ماهی آبهای محلی
تا هنگامی که از سلامت جریان آبهای محلی، خلیجها و دریاچهها اعتماد دستاورد نکردید، از خوردن ماهیهایی که خودتان در این آبها صید مینمایید، خودداری کنید. بعضی از دریاچهها و رودخانهها به مواد شیمیایی صنعتی آلودهاند.
غذای حاضرشده و نگهداریشده در ظرف دربسته
شاید نخواهید که با رد پیشنهاد دوست خویش برای خرج غذای او، ناراحتش نمایید. ولی در صورتی که این غذا برای مدتی بلند بیرون از یخچال باشد، جای نگرانی هست. قانون 2 ساعته را جست و جو نمایید: غذاهای خانگی نگهداریشده در ظروف بستهبندی را که بیشتر از 2 ساعت در دمای اتاق قرار گرفتهاند نخورید. وقتیکه دما بیشتر از 90 درجهٔ فارنهایت باشد، این مقدار وقت به یک ساعت کم شدن مییابد.
شیر غیرپاستوریزه
آیا تابهاکنون رؤیای مزرعه و چشیدن شیر جدیدٔ گاو را داشتهاید؟ صبر نمایید. شیر جدیددوشیدهشده که تا به حال مراحل پاستوریزاسیون را برای محافظت در مساوی لیستریا طی نکرده هست، برای شما و جنین خطرناک هست. تنها درصورتیکه برچسب «پاستوریزه» بر روی شیر، پنیر و یا سود لبنی باشد، آن را خریداری کنید.
کافئین
حال شواهدِ نیکو نشان میدهند که میزان متوسط کافئین در دوران بارداری بیخطر هست، ولی تا به حال حول اینکه آیا میزان کافئین اکثر شاید احتمال سقط جنین را به همقدم داشته باشد، اظهار نظری نشده هست. توصیه بر این هست که زنان باردار مقدار مصرف کافئین را به حدود 200 میلیگرم در روز محدود نمایند. ولی به یاد داشته بمانید، کافئین در نوشابه، چای، شکلات و خیلی از نوشیدنیهای انرژیزا هم یافت میگردد.
الکل
این را میدانید که نوشیدن بیشتر الکل در دوران بارداری شاید منتهی به نقص جدی در زمان تولد گردد. آنچه شاید ندانید این هست که ضمناً میزان کم الکل هم مضر هست. یافتهها حاکی از آن هست که مصرف نکردن هیچ مقدار نوشیدنی الکلی ایمن هست، پس نیکوتر هست از اشکال الکل خودداری کنید. این مسائل در بر دارنده شراب و آبجو هم میگردد.
ظروف یکبار مصرف
از غذای داخل ظروف یکبار مصرف نخورید، مگر اینکه غذای داخل این ظروف را مستقیماً از رستوران به خانه ببرید. داخل ماشین شاید بسیاری گرم گردد و در این اکنون قابلیت رشد باکتریها فراهم میگردد. در صورتی که افزودهٔ غذای خویش را از رستوران به خانه میآورید، ظرف مدت 2 ساعت از وقت نخستینٔ خرج غذا آن را در یخچال قرار دهید.
منبع:
موادی که در دوران بارداری ممنوع هست / موادی که در دوران بارداری ممنوع هست