علائم گوارشی ویروس کرونا

علائم گوارشی ویروس کرونا

فهرست مطالب

علائم گوارشی ویروس کرونا

 

خانم دکتر سپیده حق ازلی، حرفه ای گوارش در گفت‌وگوی زنده با برنامهٔ اینستاکلینیک محب در این خصوص شرح دادند: موردی به منزله کرونای گوارشی که بعضی منزله می‌کنند وجود ندارد، بلکه علائم گوارشی، قلبی یا دیگر علائم جزئی از بیماری کرونا می باشند.

به عنوان مثالً در بیماری هپاتیت B که عامل آن هم ویروسی هست که به طور معین کبد را تحت اثر قرار می‌دهد، مکرر کبد آسیب نمی‌بیند. بلکه امکان دارد شخص لوگو‌های پوستی داشته باشد یا ولو به نارسایی کلیه دچار گردد در صورتی که کبد درگیری چندانی با این ویروس ندارد.

ویروس کرونا تا 10% مسائل، علائم گوارشی می‌دهد که امکان دارد در بعضی وضعیت‌ها تا 30% هم برسد. این علائم می‌تواند در بر دارنده درد شکم در بالای ناف و اطراف آن و در فضأ معده باشد که مانند مسمومیت هست، اسهالی که در مقدار تعدادی روز هست نه تعدادی هفته و خونی نیست، ایضاً تهوع و استفراغ هم می‌تواند جزء علائم گوارشی باشند. کسانی که دارای کولیت عصبی (سندرم رودهٔ تحریک‌پذیر) می باشند، هم دچار اسهال می‌شوند که ناشی از استرس و شرایط عصبی می‌باشد و پس از حذف این شرایط اسهال هم قطع می‌گردد.

بیشتر بیماران علائم شخصی دیگر از بیماری کرونا را دارند، بعد از آن در سیر بیماری علائم گوارشی را نشان می‌دهند. با این اکنون حدود 10 تا 30% از اشخاص نخست با علائم گوارشی مراجعه می‌کنند.

کسانی که دچار علایم گوارشی همچون درد شکم، تهوع و استفراغ باشند و این علائم بیشتر از 2 یا 3 روز تداوم یابد و خصوصاً آنکه هم راه آن علائم تنفسی هم دیده شد که انتظار می‌رود کم‌کم این علائم به پیگیری شخص برود، فرد می بایست به بیمارستان مراجعه کند.

اگر چه حدود 15% این اشخاص علائم تنفسی را ندارند که با طریق‌های معمول نظیر مایع درمانی و استراحت در منزل درمان می‌شوند.

ایضاً برای علائمی نظیر دل‌پیچه در صورتی که شدید نباشد می‌توان از هیوسین حداکثر 3 عدد در روز و مصرف مایعات و برای تهوع و استفراغ از دارو‌هایی همچون دومپریدون و اندانسترون استفاده کرد، لکن می بایست دقت داشت که در صورتی که بعد از 2 یا 3 روز بهبودی ثمر نشد و یا علائم تشدید شد خصوصاً هم راه با وضعیت‌های تب، تنگی نفس یا سرفه مطمئناً به بیمارستان مراجعه گردد.

وی در تداوم و در جواب به این سؤال که “آیا اسهال و دل درد هم به تنهایی می‌تواند از علائم ابتلا به کرونا باشد” گفت: بله، قابلیت آن وجود دارد، لکن خیلی نادر هست. در اصل حدود 10% اشخاص مراجعه‌کننده درد شکم و 10 تا 12% اسهال دارند.

وی ایضاً در جواب به سؤالی در خصوص تغذیهٔ مطلوب در بیماران با علائم اسهال یا تهوع گویش کردند: در زمان اسهال از مصرف غذا‌های چرب به خاطر نقش در بیشتر شدن حرکات دستگاه گوارش و تشدید اسهال و همین‌طور مصرف شیر اجتناب گردد. به عنوان مثالً در زمان اسهال از ماست کم‌چرب یا پروبیوتیک و میوه‌هایی نظیر سیب پخته و موز استفاده گردد. موز دارای پتاسیم هست که به جبران املاح ازدست‌رفته در تالیف اسهال هم یاری می‌کند. در برابر از مصرف میوه‌هایی همچون هلو، آلو، گیلاس و این دست از میوه‌های تابستانی که موجب تشدید اسهال می‌شوند، خودداری نمود.

منبع : www.moheb.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *