تاثیر شغل بر سلامت روان

تاثیر شغل بر سلامت روان

فهرست مطالب

کارایی کسب و کار بر سلامت روان

پیری ذهن

دستاوردهای مطالعات این روزها حاکی از آن هست که در شکل داشتن مشاغلی با جنبش‌های ذهنی بالا، روند پیری مغزتان در راستای فرآیند پیری جسمتان پیش نخواهد رفت، یا به عبارت غیر از این اگرچه از لحاظ تحویل دادنی ضعیف می‌شوید لیکن از لحاظ ذهنی همچنان سالم و استوار خواهید ماند.

مطالعات این روزها به این مورد اشاره دارد که مشاغلی که مستلزم جنبش‌های ذهنی می باشند، موسسان این مشاغل مهارت‌های اندیشیدن و سلامت حافظه‌‌شان ولو با گذشت هنگام و کهولت سن، همچنان محفوظ می‌ماند.

محققان نتایج تست مصرف هوشیِ بیشتر از ۱۰۰۰ شخص اسکاتلندی را در حدود سن ۱۱ سالگی با نتایج به دست‌آمده از تست حافظه و قدرت استدلال ذهنی همین اشخاص در سن ۷۰ سالگی مقایسه نمودند. یافته‌های علمی معین نمود آنانی که در مشاغل‌هایی با جنبش‌های ذهنی مشغول می باشند، ولو سال‌ها پس از بازنشستگی هم از لحاظ ذهنی سالم مانده بودند.

محققان دانشگاه ادینبرگ مشاغل کارگران را از منظر دشواری ارتباطات با آدم ها، داده ها مرتبط به شغلشان و موارد غیر از این رتبه‌بندی کردند. به منزله نمونه مشاغل با داده ها پیچیده، مستلزم هماهنگی یا تطابق داده ها هست. مشاغل با دشواری کمتر آن گروه از مشاغل را در بر دارنده می‌شد که تنها احتیاج به مقایسه و نسخه‌برداری از داده ها بود.

در کنش دو طرفه با دیگران، مشاغل زیاد پیچیده مستلزم تعلیم، گفتگو یا مشورت می‌گردد. وظایف با دشواری کمتر به معنای آموزش دستورالعمل یا امدادرسانی بود.

الن گو، محقق این مطالعات، استادیار دانشگاه روانشناسی هیرپت- وات و مرکز مرتبط با موارد سالمندان می‌گوید: “ما دریافتیم، کسانی که در مشاغل پیچیده جنبش می‌کنند به طور کلی در حیطه توانایی‌های شناختی عملکرد خوب تری نشان می‌دهند.”

گو در باقی مطلب می‌گوید: “اگر چه این یافته‌ها برای ما چندان شگفت‌انگیز نبود… لیکن پیوندی جذاب بین این یافته‌ها و یافته‌های سابقمان از کودکی همین کمپانی‌کنندگان در عرصه توانایی‌های شناختی نظاره کردیم.”

تماس آلزایمر و کسب و کار:

دکتر دیوید ناپمن، صاحب سابق مرکز درمانی و مشورت اتحادیه آلزایمر، علاوه بر تقدیر از این مطالعات، آنان را فوق‌العاده و منحصر به شخص توضیح کرد لیکن اذعان داشت که این مطالعات صرفا جنبه نظاره‌ای داشته و قابلیت اثبات این مورد که دشواری‌‌های شغلی منتهی به مهارت‌‌های ذهنی خوب تر در کهنسالی خواهد شد، وجود ندارد.

ناپمن می‌افزاید که: “لیکن در این مطالعات اشاره شده که جنبش‌های ما در طول حیاتمان فرق‌هایی در کم شدن خطر زوال عقل ساخت می‌کند و موثر هست. بدیهیست که این مسیر حل قطعی و سهل‌الوصول نیست. در صورتی که شخصی سالها جنبش‌های ذهنی چالش‌برانگیز و خاصی تمام نداده باشد و ناگهان تصمیم بگیرد که جنبش‌های ذهنی را شروع نماید، عمل به همان راحتی که در این مطالعات گویش شده، پیش نخواهد رفت.

نتایج این مطالعات در کاتالوگ برپایه اینترنت عصب‌شناسی در ۱۹ نوامبر منتشر شد.

بیماری آلزایمر یکی از شایع‌ترین شمایل‌های زوال عقل هست، وخیم‌ترین نوع آن که منتهی به زوال مهارت‌های ذهنی، استدلال‌آوری، تصمیم‌گیری و توانایی تمام جنبش‌های روزمره می‌گردد. بر اساس حساب منتشر شده از جهت اتحادیه آلزایمر، بیشتر از ۵ میلیون آمریکایی با بیماری آلزایمر دست به گریبانند.

مطالعات گوی، باعث بهبود مفاهیم شناختی شده هست. بر پایه ی این فرضیه، با وجود احتمال زوال عقل در کهنسالی هرچه خارج برای تمام جنبش‌های ذهنی در طول زندگی اکثر فراهم باشد به ابقای مهارت‌های ذهنی هم یاری شایانی خواهد کرد.

مغز

کارایی کسب و کار بر سلامت روان

گوی و گروه تحقیقاتیش به تجزیه و بررسی سطوح متفاوت دشواری‌های شغلی بر پایه ی منزله‌های شغلی پرداختند. بر پایه ی اعلان محققان، مشاغلی که در علاوه بر کنش دو طرفه با آدم ها، بالاترین حد دشواری را به خویش اختصاص داده بودند، وکالت، مددکاری اجتماعی، جراحی و مراقبت بر مجرمان بودند. مشاغلی با حد دشواری کم‌تر و همچنان در کنش دو طرفه با آدم ها در بر دارنده کارگری در کارخانه‌ها، صحافی کتاب، نقاشی و قالی‌بافی می‌شد.

چه کسب و کار هایی پیچیده شمرده میشوند؟

به اعلام محققان، مشاغل پیچیده که با داده و داده ها در تماس بود در بر دارندهِ معماری، مهندسی عمران، پیاده سازی گرافیکی و نوازندگی می‌شد؛ در صورتی که مشاغلی که از دشواری پایین‌تری دارا بودند، کارگری در ساختمان، اپراتوری تلفن یا خدمتکاری در رستوران را در بر می‌گرفت.

گو و ناپمن هردو خاطرنشان کردند که اشخاص با مصرف هوشی بالاتر به مشاغل زیاد پیچیده‌ گرایش نشان می‌دادند. همین مورد تشخیص اینکه کدام یک از این دو فاکتور به این معنا که هوش ذاتی یا جنبش‌های ذهنی شدید هست که نقش پررنگ‌تری را در سلامت مغز و جنبش‌های ذهنی در کنهسالی ایفا می‌کند، سخت می‌کند.

گو از کمپانی‌کنندگان درخواست کرد که برای تمام تست‌های مکمل حافظه و استدلال بین سن ۷۰ تا ۷۶ سالگی حاضر شوند. او و گروه تحقیقاتیش، از نتایج این آزمایش برای وارسی این که چطور دشواری‌های کسب و کار بر روی مهارت‌های ذهنی و ولو بیشتر از این، به این معنا که سبک زندگی و دست اندرکاران فضایی می‌تواند کارایی گذار باشد، استفاده کردند.

گو می‌گوید: این تنها قسمتی ازایده تحقیقاتی وسیعی هست که هدفش فهم خوب تر از توانایی‌های شناختی و تغییرات آن با فزونی سن و شناخت عواملی که بشود آن را پیش‌بینی کرد، می‌شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *