خواص زیره برای لاغری
به جست و جوی یک گیاه دارویی معجزه گر برای لاغری هستید؟ پیشنهاد ما به شما زیره می باشد اگر چه زیره علاوه بر لاغری خواص سودمند غیر از اینی هم دارد.
نتایج یک تحقیق نشان میدهد یک دوره مصرف زیره کوهی به مدت هشت هفته و روزمره ۳.۵ گرم، سطوح تری گلیسیرید را در زنان میانسال فعال بهبود میبخشد.
به بیان آلامتو به قول ایسنا، سندرم متابولیکی در اشخاص تماماً جهان زیاد شایع می باشد. این سندرم در بر دارنده چندین عامل پرفشاری خون، اختلال چربی خون، مقاومت انسولینی، چاقی و عدم تحمل گلوکز می باشد که خطر فراگیری بیماری قلبی-عروقی و دیابت نوع دو را بیشتر شدن میدهد. محققان در پژوهشی با موضوع” کارایی مصرف زیره کوهی بر برجستههای سندرم متابولیکی، قدرت عضلانی و عملکرد قلبی- تنفسی زنان میانسال فعال” این عنوان را وارسی نمودهاند.
در این تحقیق که به دست مریم احمدزاده، فتاح مرادی و سامان پاشایی از مجموعه تربیت بدنی و دانش های ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز تمام شده، آمده می باشد:« زیره کوهی از عبارت گیاهان دارویی ارزشمند و بومی سرزمین ما می باشد. اصلی ترین خواص اسانس زیره سیاه در بر دارنده خواص آنتیاکسیدانی، ضد تومور، مدر، بیشتر شدندهنده استروژن، ضد دیابت، تقویت کننده نظام ایمنی و دستگاه گوارش می باشد.»
بر پایه ی آن چه در این مطلب آمده می باشد، راهکار مطالعه حاضر از نوع پر مصرف و نیمه تجربی، در بر دارنده مجموعههای آزمایش و کنترل و اندازهگیریهای پیش آزمون و پسآزمون بود و زنان میانسال (۳۵ تا ۴۵ سال) و فعال( با سابقه کوشش بدنی منظم در یک سال گذشته از آغاز مطالعه) شهرستان سقز مورد مطالعه قرار گرفتند. مثالگیری پژوهش به شکل در دسترس لیکن گمارش آزمودنیها به مجموعهها به راهکار تصادفیسازی راحت( قرعهکشی) شکل گرفت. حجم مثال تحت مطالعه ۲۰ شخص بود که به دو مجموعه آزمایش و کنترل تقسیم شدند.
گذشته از آغاز دوره مصرف زیره کوهی، نخست طی یک نشست توجیهی، هدف های، پیشنهاد و راهکارشناسی پژوهش، روش مصرف زیره کوهی و شناسایی خلاصه آن، بررسیهای آزمایشگاهی ( به عنوان مثال مثالگیری خون) و مراحل و برنامه هنگامی پژوهش به طور مفصل برای داوطلبان تشریح شد.
ضمناً، روش اجرای درست آزمونهای بررسی عملکرد قلبی- تنفسی و قدرت عضلانی به داوطلبان آموزش داده شد. گذشته و بعد از اجرای آزمون، آزمودنیها به مدت پنج تا ۱۰ دقیقه خویش را گرم و سرد میکردند و بین آزمونهای متوالی هم پنج دقیقه ریکاوری داده میشد. پس از قسمت پیش آزمون، دوره مصرف زیره کوهی آغاز شد.
در مطالعه حاضر، زیره کوهی خریداری و به دست کارشناس ارشد گیاه شناسی قبول شد. زیره کوهی تهیه شده در بستههای کوچک به مقدار ۱.۷۵ گرم در هر بسته در دو وعده غذایی شام و صبحانه ( گذشته از وعده غذایی) هم گام با دو قاشق غذاخوری ماست کمچرب به مدت هشت هفته ( روزمره ۳.۵ گرم) به آزمودنیها داده شد. برای مجموعه کنترل نیز تنها از دو قاشق ماست کمچرب گذشته از وعده غذایی استفاده شد.
در طول دوره مکملسازی، آزمودنیهای هر دو مجموعه برنامه تمرینی معمول خویش ( ورزش آیروبیک) را تحت بازرسی مربی تمام میدادند.
نویسندگان این مطلب پس از جمع آوری دادهها گویش میکنند:« بر مبنای یافتههای مطالعه حاضر، یک دوره مصرف زیره کوهی به مدت هشت هفته و روزمره ۳.۵ گرم، سطوح تری گلیسیرید را در زنان میانسال فعال بهبود میبخشد لیکن تاثیری بر بقیه برجستههای سندرم متابولیکی و اجزای منتخب آمادگی جسمانی ندارد.»
این تحقیق در هفتاد و دومین شماره چهارمین دورهی فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی منتشر شده می باشد.