مسیر های رهایی از لاغری
مسیر های رهایی از لاغری
از حرف دلایل کمبود وزن می توان به کم شدن میزان انرژی دریافتی در مقایسه با نیازهای شخص، داشتن تکاپو های بیشتر، اختلال در جذب مواد غذایی، ابتلا به بیماری های غیرارادی شبیه بیماریهای مزمن ریوی، تجمع ترشح غده تیروئید و استرس های روحی و روانی اشاره کرد.
یک حرفه ای تغذیه و رژیم درمانی می گوید:«هنگامی که ما با شخص لاغری روبرو هستیم، می بایست او را از دو جنبه موردبررسی قرار بدهیم. نخست از لحاظ جسمی و در تداوم از سوی روحی.
برای درمان لاغری چه می بایست کرد؟
در خصوص موارد جسمی نخست تیروئید را آزمایش می کنیم و در گام بعدی نیز می بایست آزمایش ادرار سامان گردد تا احتمال ابتلا به عفونت ها نیز رد گردد. بنابراین آزمایش مدفوع سامان گردد و از لحاظ آلودگی های انگلی وارسی های واجب شکل بگیرد. بعد می بایست آندوسکوپی و کولونسکوپی سامان دهیم و از لحاظ زخم های گوارشی، شخص را موردبررسی قرار دهیم. بنابراین وارسی های کامل کننده غدد، موردنیاز هست و در کنار این وارسی از لحاظ آلرژی به مواد غذایی ممتاز».
این دکتر تأکید می کند که شخصی که خویش را از لحاظ جسمی تماماًً سالم می داند، می تواند بدون سامان آزمایش های همیشه و پرهزینه به موارد روانی دقت زیادتری کند و با کنار قرار دادن دغدغه های زیاد و گاها بی مورد و توسط آوردن آرامش خویش، به وزن مطلوبش دست یابد.
وی می افزاید:«خوب تر هست که اشخاص بی اشتها، زیادتر به موارد روانی بی اشتهایی و لاغری خویش دقت داشته باشند و در کنار همه این موارد، از مکمل های ویتامینی نیز زیر نظر پزشک، یاری بگیرند تا اشتهای خویش و جذب مواد در بدنشان را بهبود ببخشند».
او خاطرنشان می کند که وزن زیاد پایین اشخاص نمی تواند لزوماً به معنای بی اشتها بودن آنان باشد بلکه امکان دارد عرصه ژنتیکی لاغری در خانواده و اطرافیان آنان وجود داشته باشد و یا کمبودهای خاصی از لحاظ ویتامین ها و املاح در بدن فرد باشد که مانع جذب کافی مواد غذایی گردد.
این حرفه ای تغذیه تصریح می کند:«همه این نکات با معاینه و آزمایش های متفاوت، معین می گردد و با دریافت مکمل های غذایی و دارویی نیز می توان آنان را بر طرف کرد. از سمت بقیه، امکان دارد استرس شخص نیز به قدری بالا باشد که به رغم دریافت غذای کافی، سرعت عبور غذا از دستگاه گوارش او بیشتر باشد و این مسئله، مانع برداشت غذا به دست روده های او بتوان. در این مورد، می توان با القا آرامش به شخص، این چالش را حل کرد».
نخستین قدم در درمان لاغری تشخیص خاطر کمبود وزن هست، وارسی تاریخچه پزشکی، مقدار مصرف غذایی شخص، کمبودهای تغذیه ای و در کنار این عادت غذایی نخستین کاری هست که می بایست در خصوص تعیین رژیم غذایی برای این اشخاص سامان گردد.
در کسانی که لاغر می باشند و می خواهند چاق شوند، بعد از محاسبه مقدار مصرف انرژی روزمره در این اشخاص، وزن در مقایسه با شرایط شخص از 500 تا 1000 کیلو کالری به مصرف روزمره وی افزوده می کنیم تا موجب ازدیاد وزن آنان گردد. اگر چه 10 تا 15 درصد از این کالری می بایست از روش مصرف مواد غذایی پروتئینی و چربی های غیراشباع آماده سازی گردد.
چطور از لاغری رها شویم؟
2.631