سوپ ورميشل

سوپ ورميشل

سوپ ورميشل . سوپ ورمیشل که با نام سوپ رشته فرنگي هم شناخته می شود یکی از سوپ های مقوی و خوشمزه است که بیشتر

مشاهده مطلب
بیش فعالی در کودکان

بیش فعالی در کودکان

زیاد فعالی در کودکان آیا کودک شما در تمرکز کردن چالش دارد؟ کودکان مبتلا به اختلال کم‌توجهی – زیاد فعالی به‌آسانی حواسشان پرت می‌گردد. این

مشاهده مطلب
بتامتازون برای چیست و چه عوارضی دارد؟

بتامتازون برای چیست و چه عوارضی دارد؟

فهرست مطالب

بتامتازون برای چیست و چه عوارضی دارد؟

بتامتازون برای چیست و چه عوارضی دارد؟
 بتامتازون به شمایل آمپول قرص و پماد در داد و ستد ارائه می گردد. حول عوارض این دارو و طریقه مصرف آن در این مقاله به طور جامع مذاکره می کنیم

 بتامتازون Betamethasone چه پر مصرف دارد؟

بتامتازون موضعی به شمایل پماد، کرم و ژل در دسترس هست و برای نکات زیر تجویز می گردد.

نکات مصرف بتامتازون

  • درمان پسوریازیس
  • درمان تحریک های پوستی
  • درمان جوش های پوستی
  • نکات غیر از اینی که به صلاح دید پزشک تجویز می گردد.

این دارو موجب کم شدن التهاب، خارش و قرمزی می گردد و متعلق به تعدادی از داروها به نام کورتیکواستروئیدها Corticosteroids هست. بتامتازون یک کورتیکواستروئید با قدرت متوسط هست.

داروی بتامتازون به شمایل کف هم در دسترس هست و با موضوع کف بتامتازون والریت Betamethasone Valerate Foam در داد و ستد وجود دارد و برای بیماری های پوست سر مورد استفاده قرار می گیرد. گذشته از استفاده از این فراورده راهنمای دارویی را با توجه مطالعه نمایید. بتامتازون تنها برای استعمال بیرونی هست. آن را بر مبنای دستور پزشک بر روی پوست سر مورد استفاده قرار دهید و عموماً دو بار در روز (صبح و شب) از آن بهره ببرید. کف را به طور رو به رو روی پوست سر اسپری نمایید و از اسپری کردن آن به کف دست ها اجتناب نمایید، چون گرمای کف دست موجب ذوب شدن فوری این کف می گردد.

با استفاده از انگشتان خویش کف را به قسمت آسیب دیده به آرامی ماساژ دهید تا اینکه کف به طور جامع جذب گردد. این موضوع را تا هنگامی فرجام دهید که قسمت آسیب دیده به طور جامع درمان گردد. از وارد شدن این دارو به چشم ها، بینی و دهان خویش پیشگیری نمایید.

نکات احتیاطی گذشته از مصرف بتامتازون

در صورتی که به بتامتازون یا هر دارو و یا غذایی حساسیت دارید به پزشک خویش آگاهی دهید. حساسیت خویش را به طور جامع برای پزشک شرح دهید، شدت آن و علائمی را که در وقت بروز حساسیت نظاره می نمایید، به پزشک آگاهی دهید.

در صورتی که در مکان استفاده از دارو پوست شما نازک شده قطعاً با پزشک خویش در بین بگذارید. به علاوه در صورتی که دارو یا مکمل غیر از اینی استفاده می نمایید (از حرف داروهای با نسخه، بدون نسخه، مکمل ها، ویتامین ها و داروهای گیاهی) قطعاً گذشته از آغاز مصرف بتامتازون به پزشک آگاهی دهید. کافی هست مطمئن شوید این دارو با هیچ یک از داروهای مصرفی به جز آن تداخل ندارد.

به علاوه گذشته از آغاز مصرف دارو سوابق پزشکی و بیماری خویش را به پزشک آگاهی دهید، مخصوصاً در صورتی که دچار هر یک از بیماری های زیر هستید:

  • گردش خون ضعیف
  • نظام ایمنی ضعیف

در صورتی که دچار عفونت های پوستی هستید، به هیچ موضوع از بیتامتازون استفاده نکنید، داروهای کورتیکواستروئید عفونت های پوستی را بدتر نموده و درمان آنان را سخت تر می کنند. در دوره مصرف این دارو در صورتی که شرایط پوستی شما بهبود پیدا نکرد و یا بدتر شد، قطعاً به پزشک معالج خویش آگاهی دهید.

گاهی مصرف داروهای کورتیکواستروئید برای مدت دراز یا بر روی قسمت های وسیع بدن واکنش مطلوب به فشارهای تحویل دادنی را برای بدن سخت می کند؛ در نتیجه گذشته از هر گونه جراحی یا درمان های اورژانسی یا در صورتی که دچار بیماری یا جراحت جدی شدید، به پزشک یا دندانپزشک خویش آگاهی دهید که در اکنون مصرف داروی بتامتازون هستید یا در تعدادی ماه این روزها از آن استفاده نموده اید.

داروی بتامتازون در نکات بسیاری کم و در صورتی که مدت دراز استفاده گردد، موجب کم شدن رشد کودک می گردد. کارایی آخرین آن بر روی بزرگسالان تا حالا معین نشده هست. در نتیجه در صورتی که مصرف بتامتازون برای کودک شما کافی هست، نیکوتر هست به طور منظم به پزشک مراجعه نمایید تا از رشد کودک مطمئن شوید.

بتامتازون و تعدادی نگته پر اهمیت به جز آن

بتامتازون برای چیست و چه عوارضی دارد؟

بتامتازون را دراز تر از وقت تعیین شده مصرف نکنید.

– در صورتی که دارو را برای قسمت های جلال از بدن استفاده می نمایید، احتیاط زیادتری داشته بمانید و زیر نظر پزشک این موضوع را فرجام دهید.

برای رفع کردن قرمزی و سوختگی ناشی از پوشک در کودکان از بتامتازون استفاده نکنید.

این دارو را برای کودکان با احتیاط زیادتری مورد استفاده قرار دهید.

در صورتی که باردار هستید و یا هدف باردار شدن دارید، به پزشک خویش آگاهی دهید. کافی هست حول خطرات و مزایای استفاده از بتامتازون در دوران بارداری داده ها کافی داشته بمانید.

– در صورتی که در اکنون شیردهی به نوزاد هستید، قطعاً گذشته از استفاده از بتامتازون با پزشک خویش راهنمایی نمایید.

مناسب ترین شمایل مصرف داروی بتامتازون چطور هست؟

دارو را درست بر مبنای دستور پزشک مصرف نمایید و داده ها دارویی مربوط به آن را مطالعه نمایید. به موارد زیر دقت داشته بمانید:

  • دارو را بر مبنای دستور پزشک مصرف نمایید، ولو در صورتی که علائم شما بهبود پیدا نموده هست.
  • پماد، ژل و کرم بتامتازون را از چشم، دهان و بینی خویش دور نگهدارید. این دارو تنها برای استفاده بر روی پوست هست و مصرف آن بر روی قسمت های به جز آن شاید موجب سوختگی گردد.
  • گذشته و بعد از مصرف این دارو دست های خویش را به نیکی بشویید. در صورتی که از این دارو بر روی دست های خویش استفاده نموده اید، پس از مصرف نشویید.
  • قسمتی که قرار هست دارو را روی آن بهره ببرید، گذشته از استفاده تماماً تمیز نمایید.
  • یک لایه نازک از دارو را روی پوست آسیب دیده قرار دهید و به آرامی مالش دهید.
  • پس از استفاده قسمت آسیب دیده را نپوشانید، مگر اینکه پزشک دستور داده باشد.
  • در صورتی که یک وعده دارویی را فراموش کردید، به محض به علت آوردن دارو را مورد استفاده قرار دهید. در صورتی که نزدیک به وعده بعدی هست، نیکوتر هست دوز فراموش شده را نادیده بگیرید. دو وعده را همزمان با نیز مصرف نکنید.

عوارض جانبی بتامتازون

اگر چه به ندرت این ایراد بروز می کند، لکن بعضی اشخاص در وقت مصرف یک دارو شاید دچار عوارض خطرناک و ولو گاهی کشنده شوند. در صورتی که از بتامتازون استفاده می نمایید و هر یک از علائم زیر را نظاره کردید، سریعاً به پزشک مراجعه نمایید:

  • علائم یک واکنش حساسیتی، سان جوش های پوستی، کهیر، خارش، قرمزی، التهاب، تاول یا پوسته پوسته شدن با تب یا بدون تب، خس خس کردن، سفت شدن قفسه سینه یا گلو، ایراد تنفسی یا تکلم، التهاب دهان، شکل، لب ها، گلو یا بیان.
  • علائم غده آدرنالین ضعیف که عبارتند از: بروز موارد معده به شمایل نامناسب یا بالا آوردن، خواب آلودگی یا بیهوش شدن، ضعف عضلانی، خستگی، تغییرات خلقی، گرسنه نشدن یا از دست دادن وزن.
  • علائم بیماری کوشینگ Cushing’s disease که عبارتند از ازدیاد وزن در بخش بالاتنه یا شکم، تورم و سفید شدن چهره، سردرد شدید یا بهبود آهسته.
  • علائم بالا رفتن قند خون، سان گیجی، حالت خواب آلودگی، تشنگی و گرسنگی اکثر، تکرر ادرار، گر گرفتن، تنفس فوری و یا تنفسی که بوی میوه دارد.
  • تغییرات پوستی (برآمودگی پوست، بهبود آهسته و رشد مو)
  • تحریک پوست
  • نازک شدن پوست

عوارض به جز آن این دارو که خطرناک نیستند، لکن شاید آزاردهنده باشند، عبارتند از:

  • سوزن سوزن شدن
  • خارش
  • خشکی پوست
  • سوزش

اکثر بدانید : پوکی استخوان در کمین طرفداران امپرازول, رانیتیدین,فاموتیدین و…

اکثر بدانید : چگونه علایم آلرژی فصلی را کاهش دهیم؟

جمع آوری : دسته سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
اختصاصی سیمرغ

منبع : seemorgh.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *