قرص سرترالین، با عوارض سرترالین باخبر شوید
- ۲۲۳۱۹۶
- دارو ها
- ۱۳۹۹/۰۴/۰۴
قرص سرترالین کلراید Sertraline HCL یا zoloft برای چیست؟
اسامی تجاری : زولوفت Zoloft
نام ژنریک : Sertraline
سرترالین Sertraline HCL زولوفت zoloft برای درمان افسردگی، حملات هراس، اختلال وسواس فکری، اختلال استرس پس از سانحه، اختلال اضطراب اجتماعی و وضعیت شدید سندروم پیش از قاعدگی تجویز می گردد.
سرترالین به بهبود ساخت و خو، خواب، اشتها و پهنا انرژی و به بهبود تمایل شخص به زندگی روزمره یاری می کند. سرترالین در کم شدن ترس، اضطراب، افکار ناخواسته و شمار حملات هراس هم موثر هست. ضمناً سرترالین احتیاج به تکرار بعضی تکاپو ها سان شستن دست ها، شمردن و چک کردن اطراف را کم شدن می دهد.
سرترالین یک داروی مهار کننده بازجذب انتخابی سروتونین SSRI هست و با بازگرداندن تعادل بعضی مواد طبیعی سان سروتونین در مغز تاثیر قسمتی دارد.
چگونگی مصرف سرترالین هیدروکلراید
نخست راهنمای مصرف دارو را با توجه مطالعه نمایید و هر بار که دارو را خریداری می نمایید، دوباره راهنمای مصرف دارو را بخوانید. در صورتی که درباره این دارو سوالی دارید از پزشک خویش بپرسید.
داروی سرترالین خوراکی هست و می بایست بر اساس دستور پزشک مصرف گردد، عموماً یک بار در صبح یا شب مصرف می گردد. قرص سرترالین دنبال با غذا یا بدون غذا مصرف می گردد و کپسول سرترالین عموماً با غذا بعد از صبحانه یا بعد از شام مصرف می گردد.
در صورتی که سرترالین را برای سندروم پیش از قاعدگی مصرف می نمایید، پزشک به شما توصیه می کند دو هفته پیش از آغاز پریود مصرف سرترالین را شروع نمایید و تا پریود شدن آن را تداوم دهید.
مقدار مصرف دارو بر پایه ی شرایط پزشکی شخص و واکنش بدن وی به درمان تعیین می گردد. برای کم شدن خطر عوارض جانبی دارو پزشک توصیه می کند مصرف دارو را به مقدار کم شروع نموده و به تدریج مقدار آن را فزونی دهید. دستورات پزشک را به توجه جست و جو نمایید و دارو را به طور منظم مصرف نمایید تا زیادترین فایده را از آن ببرید.
مورد نیاز هست دوره مصرف داروی سرترالین را تمام نمایید، ضمناً در صورتی که احساس می نمایید حالتان درست شده هست. مصرف سرترالین را بدون راهنمایی با پزشک متوقف نکنید. توقف ناگهانی دارو موجب می گردد بعضی شرایط بدتر شوند. به علاوه امکان دارد علائمی سان نوسانات خلقی، سردرد، خستگی، دگرگونی در الگوی خواب و احساسی مثل به شوک الکتریکی بروز کند.
مقدار مصرف دارو می بایست به تدریج کم شدن پیدا کند تا خطر بروز عوارض جانبی کمتر گردد. هر گونه بدتر شدن علائم یا لوگو های تازه را به پزشک آگاهی دهید. در صورتی که بیماری یا ایراد شما تداوم پیدا نموده یا بدتر شد به پزشک آگاهی دهید.
عوارض جانبی سرترالین
بعضی عوارض احتمالی سرترالین عبارتند از:
- تهوع
- خواب آلودگی
- سرگیجه
- خشکی دهان
- از دست دادن اشتها
- عرق کردن افزون
- اسهال
- ناراحتی معده
- خواب آلودگی
- موارد خواب
در صورتی که هر یک از این عوارض تداوم پیدا نموده یا بدتر شدند، به پزشک آگاهی دهید.
به یاد داشته بمانید که پزشک با وارسی مزیت ها و عوارض جانبی هر دارو آن را تجویز می کند. زیادی از مصرف کنندگان داروی سرترالین هیچ عارضه جانبی در خویش دیدن نمی کنند.
عوارض جانبی جدی سرترالین
در شکل دیدن این عوارض جانبی جدی و کمیاب مسلماً به پزشک آگاهی دهید:
- کبود شدن یا خونریزی آسان بدن
- کم شدن علاقه به ارتباط جنسی
- کم شدن توانایی جنسی
- گرفتگی عضلات و ضعف
- لرز
- کم شدن وزن غیر طبیعی
- عوارض جانبی کمیاب و خیلی خطرناک
- مدفوع خونی و سیاه
- استفراغ و بالا آوردن ماده ای مثل به قهوه
- درد، قرمزی و التهاب چشم
- گشاد شدن مردمک چشم ها
- دگرگونی در بینایی
سرترالین موجب فزونی سروتونین می گردد و به ندرت موجب بروز شرایطی جدی به نام سندروم سروتونین می گردد. در صورتی که داروهای شخصی دیگر که سروتونین را فزونی می دهند، مصرف نمایید، خطر بروز این ایراد زیادتر می گردد. سپس پیش از آغاز مصرف سرترالین لیست همه داروهایی که مصرف می نمایید را به پزشک آگاهی دهید. در شکل دیدن هر یک از این علائم سریعاً به پزشک آگاهی دهید:
- بالا رفتن ضربان قلب
- توهم
- عدم تعادل
- سرگیجه شدید
- تهوع شدید
- استفراغ
- اسهال
- کشش عضلانی
- تب بدون خاطر
- بی قراری و تحریک پذیری غیر معمولی
به ندرت پیش می آید که مردان در تاثیر مصرف سرترالین دچار نعوظ دردناک یا بلند مدت شوند، نعوظی که ساعت یا زیادتر طول می کشد. در شکل بروز این عارضه مصرف سرترالین را متوقف نموده و سریعاً به پزشک مراجعه نمایید.
واکنش حساسیتی به سرترالین به ندرت رخ می دهد. با این اکنون در شکل دیدن علائم واکنش حساسیتی به پزشک مراجعه نمایید. علائم واکنش حساسیتی عبارتند از:
- بثورات پوستی
- خارش یا التهاب (علی الخصوص در شکل، بیان و گلو)
- سرگیجه شدید
- ایراد تنفسی
نکات ذکر شده لیست تمام عوارض جانبی سرترالین نیستند. در شکل دیدن هر گونه عارضه غیر از این به پزشک مراجعه نمایید.
اقدامات احتیاطی پیش از مصرف سرترالین
پیش از آغاز مصرف سرترالین در صورتی که به این دارو یا هر داروی شخصی دیگر حساسیت دارید، به پزشک آگاهی دهید. سرترالین امکان دارد دارای ترکیبات غیر فعال باشد که منتهی به بروز واکنش های حساسیتی یا غیر از این موارد می شوند. برای جزئیات زیادتر با پزشک راهنمایی نمایید.
پیش از آغاز مصرف سرترالین سوابق پزشکی خویش و خانواده تان را به آگاهی پزشک برسانید، علی الخصوص در صورتی که دچار هر یک از نکات زیر بوده اید:
- سابقه شخصی یا خانوادگی ابتلا به اختلال دو قطبی یا اختلال افسردگی مانیک
- موارد خونریزی
- بیماری کبد
- اختلال تشنج
- بیماری تیروئید
- سابقه خانوادگی یا شخصی ابتلا به گلوکوم یا آب سیاه چشم
سرترالین موجب خواب آلودگی و سرگیجه می گردد. الکل و ماری جوانا خواب آلودگی و سرگیجه را تشدید می کند. در هنگام مصرف این دارو از رانندگی، فعالیت با ماشین آلات حساس و یا هر کاری که احتیاج به هوشیاری دارد اجتناب نمایید. در هنگام مصرف سرترالین از نوشیدن الکل جدا خودداری نمایید.
پیش از فرجام هر گونه جراحی به پزشک یا دندانپزشک خویش آگاهی دهید که در اکنون مصرف داروی سرترالین هستید.
سالمندان امکان دارد در مقایسه با عوارض سرترالین، علی الخصوص خونریزی یا عدم تعادل، حساس تر می باشند. به علاوه سالمندان امکان دارد دچار نوعی عدم تعادل در نمک شوند که هیپوناترمی hyponatremia نامیده می گردد.
کودکان هم به بعضی عوارض سرترالین حساس تر می باشند، علی الخصوص کم شدن اشتها و کم شدن وزن. وزن و قد کودکانی که از سرترالین مصرف می کنند می بایست به طور منظم چک شوند.
قرص سرترالین در دوران بارداری
در دوران بارداری دارو فقط در شکل احتیاج مصرف گردد. سرترالین به نوزاد متولد نشده آسیب می زند. به علاوه مصرف سرترالین در سه ماهه پایان بارداری موجب بروز علائم ترک در نوزاد می گردد، علائمی سان ایراد تنفسی، ایراد در تغذیه، تشنج، گرفتگی عضلانی و گریه مداوم. در شکل دیدن هر یک از این علائم در نوزاد خویش به پزشک مراجعه نمایید.
از آنجایی که عدم درمان موارد روحی (سان افسردگی، حمله هراس و اختلال وسواس فکری)می تواند شرایط جدی باشد، بدون راهنمایی و دستور پزشک مصرف دارو را متوقف نکنید. در صورتی که هدف باردار شدن دارید یا فرض می نمایید در هنگام مصرف سرترالین باردار شده اید، سریعاً به پزشک آگاهی دهید.
قرص سرترالین در دوران شیردهی
داروی سرترالین وارد شیر مادر می گردد. سپس در دوران شیردهی پیش از آغاز مصرف سرترالین با پزشک راهنمایی نمایید.
زیادتر بدانید : افسردگی پنهان پشت چهره بشاش افراد را با ۷ نشانه تشخیص دهید!
زیادتر بدانید : نشانه های افسردگی کدامند؟ چگونه می توان متوجه این علائم شد؟
زیادتر بدانید : افسردگی در مردان چه تفاوتی با افسردگی در زنان دارد؟
تهیه و بازگردانی : دسته سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
اختصاصی سیمرغ