مسکن دیکلوفناک خطر سکته را افزایش می دهد

مسکن دیکلوفناک خطر سکته را افزایش می دهد

فهرست مطالب

مسکن دیکلوفناک خطر سکته را ازدیاد می دهد

مسکن دیکلوفناک خطر سکته را افزایش می دهد
 دیکلوفناک علاوه بر ازدیاد خطر سکته مغزی و قلبی، بیماران را در معرض خطر بالای خونریزی‌های دستگاه گوارشی در مقایسه با غیر از این مسکن‌ ها قرار می‌دهد

عوارض مصرف دیکلوفناک

یک مطالعه تازه نشان می‌دهد که مسکن غیرنسخه‌ای دیکلوفناک می‌تواند خطر سکته مغزی و قلبی را تا ۵۰ درصد ازدیاد دهد و این یافته باعث کوشش برای فراخوانی سمت ممنوعیت خرید کردن بدون نسخه این داروها شده هست.

این مطالعه مشهور که روی بیشتر از ۶.۳ میلیون شخص بزرگسال طی چندین سال شکل گرفته نشان داد که دیکلوفناک علاوه بر ازدیاد خطر سکته مغزی و قلبی، بیماران را در معرض خطر بالای خونریزی‌های دستگاه گوارشی در مقایسه با غیر از این مسکن‌ ها قرار می‌دهد.

دیکلوفناک یک داروی ضد التهابی غیر استروئیدی هست که برای کم شدن تب یا دندان درد در بزرگسالان یا درد شدید مفصلی در کودکان مورد استفاده قرار می گیرد.

نگرانی ها حول عوارض این دارو دولت انگلیس را بر آن داشت تا آن را در سال ۲۰۱۵ ممنوع کنند. لیکن محققانِ این مطالعه تازه حال خواستار مبادرت بین المللی برای محافظت از بیماران در مساوی این دارو شده‌اند به طوری که داروی مزبور غیر از این بدون احتیاج به نسخه در دسترس عموم قرار نگیرد و در وقت تجویز در بسته‌های شامل دارو هشدارهایی حول خطرات احتمالی آن عرضه گردد.

مسکن دیکلوفناک

در این مطالعه محققان دریافتند که مصرف دیکلوفناک به شدت با ازدیاد مقدار موارد اکثراً قلبی و عوارضی مثل ضربان قلب نامنظم، سکته مغزی ایسکمی، نارسایی قلبی و حمله قلبی طی ۳۰ روز ابتدایی مصرف آن در رابطه هست.

اساس این مطالعه کسانی که دیکلوفناک را برای درمان ممتاز بودند در مقایسه با کسانی که هیچ دارویی مصرف نمی‌کردند، سالانه با ازدیاد خطر موارد قلبی روبه‌رو شدند.

به اعلام دیلی میل، عوارض مصرف دیکلوفناک در مردان و زنان در همه ی سنین یکسان بوده و ضمناً مصرف دوزهای پایین این دارو هم خطر سکته های قلبی و مغزی را ازدیاد می دهد. به همین خاطر نگرانی‌ها حول مصرف این دارو ازدیاد یافته و اقداماتی حول عرضه آن می بایست شکل گیرد.

زیادتر بدانید : داروهایی که مصرفشان در تابستان خطرناک است

زیادتر بدانید : عوارض بروفن و دیکلوفناک که باید بدانید

زیادتر بدانید : این ۷ دارو را نباید با معده خالی مصرف کنید

جمع آوری : مجموعه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع : isna.ir

منبع : seemorgh.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *