عالی ترین تغذیه برای جلوگیری از پوسیدگی دندان
تغذیه و رژیم غذایی نقش کلیدی در نمو دندانها،انسجام لثه و جلوگیری و کنترل بیماری های حفره دهان بازی میکند.
به گزاش آلامتو به قول سلامت نیوز؛ نوع، صورت و تناوب مصرف غذا و مایعات ردپا رو به جلوییروی رشد میکروبها در دهان دارد.غذاها طبق ردپا بر پوسیدگیها به ۳ مجموعه تقسیم میشوند.
- غذاهایی پوسیدگیزا می باشند که حاوی: غذاهایی با کربوهیدرات بالا ،کراکرها،چیپس،چوب شور،نان،میوهایی شبیه :موز و میوهای خشک که آب کمتری دارند.
- غذاهایی که در پوسیدگی دندانها نقشی ندارند که حاوی: تخممرغ، ماهی، گوشت، سبزیها و آدامسهای بدون قند.
- غذاهایی که ضد پوسیدگی می باشند. این مجموعه از غذاها در صورتی که بعد از غذاهای پوسیدگیزا مصرف شوند موجب کم شدن پوسیدگی میشوند این مجموعه حاوی:پنیر و آدامسهای زایلیتول می باشند.
توصیههای جلوگیری از پوسیدگی دندان ها
- غذاهای نشاستهای، چسبناک یا شامل شکر می بایست با غذاهای بدون شکر خورده گردد.
- محصول ها لبنی به خاطر کلسیم بالا وخاصیت قلیایی به هم راه بین وعدههای نشاسته ای مصرف گردد.
- غذاهای جویدنی شبیه میوه ها و سبزیجات جدید با مواد غذایی کربوهیدراتی مصرف گردد.
- حداقل ۲ ساعت بین خوردن غذاها فاصله بگذارید و مصرف بین وعدهها را به۳۰-۱۵ دقیقه محدود نمایید.
- مصرف غذاهای اسیدی شبیه نوشابهها را محدود نمایید.
- هم راه با مواد نشاسته ای پروتیین مصرف نمایید.نظیر ماهی، کراکر، برنج یا پنیر و میوههای شیرین.
- در یک وعده مخلوطی از غذاهای خاموپخته مصرف نمایید.غذاهای خام به خاطر احتیاج به جویدن موجب ازدیاد ترشح بزاق و کم شدن پوسیدگی میشوند.
- مصرف آدامسهای شامل زایلیتول یا سوربیتول فوراً بعد از یک وعده یا بین وعده به مدت حداقل ۲۰-۱۵ دقیقه جویده گردد.
- مصرف غذاهای پوسیدگی زا با غذاهای ضدپوسیدگی شبیه پنیرها ،مغزها و سبزیجاتو پف فیل
- مسواک حداقل ۲ بار در روز
- استفاده از نخ دندان ۲ بار در روز
- شستشوی دهان پس از مصرف غذاها و بین وعدهها.
چطور جرم دندان را در خانه بگیریم؟
چطور لبخندی جالب داشته باشیم؟
خاطر کند شدن دندان ها چیست؟
عوارض روکش دندان
مطمئناً بخوانید : خواص و مضرات گوجه کبابی
منبع : www.alamto.com