تغذیه و جلوگیری از پوسیدگی دندان ها

تغذیه و رژیم غذایی نقش کلیدی در نمو دندان‌ها،انسجام لثه و جلوگیری و کنترل بیماری های حفره دهان بازی می‌کند.

به گزاش آلامتو به قول سلامت نیوز؛  نوع، صورت و تناوب مصرف غذا و مایعات ردپا رو به جلویی‌روی رشد میکروبها در دهان دارد.غذاها طبق ردپا بر پوسیدگی‌ها به ۳ مجموعه تقسیم می‌شوند.

  1. غذاهایی پوسیدگی‌زا می باشند که حاوی: غذاهایی‌ با کربوهیدرات بالا ،کراکرها،چیپس،چوب شور،نان،میوهایی شبیه :موز و میوهای خشک که آب کمتری دارند.
  2. غذاهایی که در پوسیدگی دندانها نقشی ندارند که حاوی: تخم‌‌مرغ، ماهی، گوشت، سبزی‌ها و آدامس‌های بدون قند.
  3. غذاهایی که ضد پوسیدگی می باشند. این مجموعه از غذاها در صورتی که بعد از غذاهای پوسیدگی‌زا مصرف شوند موجب کم شدن پوسیدگی می‌شوند این مجموعه حاوی:پنیر و آدامسهای زایلیتول می باشند.

توصیه‌های جلوگیری از پوسیدگی دندان ها

  1. غذاهای نشاسته‌ای، چسبناک یا شامل شکر می بایست با غذاهای بدون شکر خورده گردد.
  2. محصول ها لبنی به خاطر کلسیم بالا وخاصیت قلیایی به هم راه بین وعده‌های نشاسته ای مصرف گردد.
  3. غذاهای جویدنی شبیه میوه ها و سبزیجات جدید با مواد غذایی کربوهیدراتی مصرف گردد.
  4. حداقل ۲ ساعت بین خوردن غذاها فاصله بگذارید و مصرف بین وعده‌ها را به۳۰-۱۵ دقیقه محدود نمایید.
  5. مصرف غذاهای اسیدی شبیه نوشابه‌ها را محدود نمایید.
  6. هم راه با مواد نشاسته ای پروتیین مصرف نمایید.نظیر ماهی، کراکر، برنج یا پنیر و میوه‌های شیرین.
  7. در یک وعده مخلوطی از غذاهای خام‌و‌پخته مصرف نمایید.غذاهای خام به خاطر احتیاج به جویدن موجب ازدیاد ترشح بزاق و کم شدن پوسیدگی می‌شوند.
  8. مصرف آدامس‌های شامل زایلیتول یا سوربیتول فوراً بعد از یک وعده یا بین وعده به مدت حداقل ۲۰-۱۵ دقیقه جویده گردد.
  9. مصرف غذاهای پوسیدگی زا با غذاهای ضدپوسیدگی شبیه پنیرها ،مغزها و سبزیجات‌و پف فیل
  10. مسواک حداقل ۲ بار در روز
  11. استفاده از نخ دندان ۲ بار در روز
  12. شستشوی دهان پس از مصرف غذاها و بین وعده‌ها.