قند میوه و سبزیجات

قند میوه که فروکتوز نامیده می‌گردد در میوه‌ها و موادغذایی به جز آن به وجود آمده می باشد. بااینکه دپارتمان کشاورزی ایالات متحده مصرف اشکال و انواع میوه ها و سبزیجات را پیشنهاد می‌کند لیکن تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف بیشتر از اندازه فروکتوز می‌تواند باعث بروز مشکلاتی برای سلامتی از عبارت چاقی مفرط گردد.

به بیان آلامتو به قول مردمان؛ در صورتی که سعی دارید وزنتان را پایین بیاورید، محدود کردن فروکتوز مصرفی هم یاری بسیاری به شما خواهد کرد.

قند میوه

فروکتوز قندی می باشد که در میوه‌ها، آبمیوه‌ها و عسل یافت می‌گردد.

این نوع قند شیرین‌ترین نوع قند می باشد و فرمول مولکولی آن مثل به گلوکز که نوعی قند راحت به جز آن می باشد می‌باشد، با این فرق که ساختار متفاوتی دارند. هر دو این قندها کربوهیدرات به حساب می‌آیند و برای متابولیسم بدن آدم ضرورت بسیاری دارند لیکن به راهی گوناگون در کبد سوخت و ساز می‌شوند.

افزوده گلوکز به شکل انسولین از بدن خارج می‌گردد لیکن فروکتوز افزوده به شکل چربی در بدن ذخیره می‌گردد. بسیار اشخاص به شکل ارثی دچار مقاومت فروکتوز می باشند.

میزان فروکتوز در بدن

موادغذایی با میزان فروکتوز بالا حاوی سودا، سیب و سس سیب، عسل، گلابی، انگور، خرما، هندوانه، انبه و آبمیوه‌ها مانند آب‌سیب و آب‌‌انگور هستند.

زیادی غذاهای فراوری‌ و بسته‌بندی‌شده مانند سیریال‌ها و نوشیدنی‌های انرژی‌زا نیز بخاطر افزودن شیره ذرت که یک قند فراوری‌شده شامل ۵۵ درصد فروکتوز می باشد، مقدار بالایی فروکتوز دارند. میوه‌هایی که اندک ترین مقدار فروکتوز را دارند عبارتند از: زردآلو، نارنگی، شلیل.

کم شدن وزن

برای سوزاندن نیم کیلو چربی در بدن، می بایست ۳۵۰۰ کالری اکثر از‌آنچه مصرف می‌نمایید، بسوزانید. بسیار‌ها برای دست یابی به این قصد یا شمار کالری‌هایی که هر روز مصرف می‌کنند را پایین می‌آورند یا کوشش‌بدنی‌شان را بالا می‌برند تا کالری زیادتری بسوزانند. لیکن مصرف موادغذایی که میزان فروکتوز بالایی دارند، کوشش شما در طریق کم کردن وزن را با شکست مواجه می‌کند چون فروکتوز به طور متفاوتی در بدن سوخت و ساز می‌گردد.

در یک پژوهش که در سال ۲۰۱۰ به دست محققان دانشگاه پرینستون تمام گرفت معین شد که موش‌های آزمایشگاهی که به آنان مقدار بالایی فروکتوز داده شده بود، وزن، چربی بدن و میزان تری‌گلیسیریدشان در مقایسه با موش‌هایی که همان مقدار کالری را بدون

فروکتوز افزوده مصرف نموده بودند، بالاتر رفت. محققان به این ثمر رسیدند که میزان بالای فروکتوز می‌تواند با چاقی در رابطه باشد. بااینکه مصرف میوه برای سلامت تغذیه درست می باشد لیکن مصرف موادغذایی که مقدار فروکتوز پایین‌تر و فیبر بالاتری دارند می‌تواند به کم کردن وزن هم یاری کند.

در کنار این بخوانید : جدول کالری میوه ها

هشدارها

بااینکه بعضی اشکال فروکتوز سودمند می باشند لیکن مصرف بالای فروکتوز منتهی به مشکلاتی از قبیل نقرس، چاقی مفرط، سندرم متابولیک، بیماری‌های قلبی-عروقی و نارسایی کبد می‌گردد.

از این مهمتر اینکه در تحقیقی که در سال ۲۰۱۰ در «تحقیقات سرطان» به چاپ رسید معین شد که فروکتوز باعث تقویت افزایش سلول‌های سرطان پانکراس می‌گردد. محققان گمان می‌برند که کم شدن فروکتوز مصرفی می‌تواند موفقیت برخی از اشکال سرطان را کندتر کند.