احتمالاً ذهن می نمایید هوش و استعداد ذاتی هست و این قابلیت وجود ندارد که بیشتر از این باهوش بمانید، لیکن غافلید از این حقیقت که برخی از خوراکی ها کارایی مغزتان را تحت کارایی قرار داده و کم شدن حافظه شما را باعث می شوند.

ماهنامه پیغام سلامتی؛ در نتیجه در صورتی که می خواهید عملکرد مغزتان رو به فزونی باشد و روز به روز نیز زیادتر گردد، می بایست از مصرف تیمی از مواد غذایی پرهیز نمایید و آنان را به رژیم غذایی تان طریق ندهید. در اینجا غذاهای «خنگ کننده» را خوب تر بشناسید و هرچه زیادتر از آنان فاصله بگیرید.


1. آدامس

تیمی از محققان بر این باورند که آدامس جویدن در برخی شرایط کارآیی مغز را کم شدن می دهد. تحقیق ها نشان می دهند آدامس جویدن در وقت تمام تکاپو هایی که به تمرکز و توجه احتیاج دارند حفظ اطلاعات را در کوتاه مدت مخدوش می کند. آدامس جویدن درج اطلاعات و داده های متفاوت در مغز را با مشکلاتی روبرو می کند.

مواد غذایی خِنگ کننده را بهتر بشناسید

با این وجود، تحقیق های غیر از اینی نشان می دهند آدامس جویدن به فزونی تمرکز هم یاری می کند. در این عرصه تحقیق های متناقضی دیده می گردد. به همین خاطر این احتمال وجود دارد که در این عرصه دچار سردرگمی شوید. به هرحال، در صورتی که به جویدن آدامس عادت دارید خوب تر هست نیم نگاهی به این هشدارها نیز داشته بمانید یا عادت های مضر بقیه برای سلامت مغز را ترک نمایید. به اندازه کافی آب بنوشید، خواب کافی داشته بمانید و مغزتان را فعال نگه دارید تا موارد کم شدن حافظه به پیگیری تان نیاید.


2. چیپس، سیب زمینی سرخ نموده و پیتزا

تحقیق هایی که روی چهار هزار کودک تمام شده نشان می دهند کودکان سه ساله ای که در رژیم غذایی شان میزان بسیاری غذاهای کم بها و فست فودهایی شبیه چیپس، پیتزا و سیب زمینی سرخ نموده وجود داشت در سالیان بعد ضریب هوشی کمتری داشتند. در نتیجه پر اهمیت هست که پدر و مادرها از همان سال ها نخستین به رژیم غذایی فرزندانشان دقت داشته باشند. علاوه بر این، داشتن تغذیه نیکو در دوران کودکی هوش بیان شناختی کودکان را تقویت می کند.

مواد غذایی خِنگ کننده را بهتر بشناسید

پژوهشگران اصرار می کنند مصرف غذاهایی سودمند برای رشد و پرورش مغز در دوران کودکی الزامی هست. با این وجود، احتمالاً سخت باشد که کودک تان را راضی نمایید تا از مصرف فست فودهای چرب و خوشمزه دست بکشد و به پیگیری غذاهای سالم تر برود. برای دست یابی به این قصد می بایست پشتکار داشته بمانید. زود مایوس نشوید. یادتان باشد که می بایست کودکان را بارها و بارها به خوردن غذاهای سالم تشویق نموده و آنقدر این فعالیت را تکرار نمایید تا به این رژیم غذایی عادت کنند. ولو باید با هم یاری ساندویچ و اسنک های خوش قیافه این مواد غذایی سالم را به رژیم غذایی فرزند دلبندتان طریق دهید.


3. کره

در صورتی که رژیم غذایی شما سرشار از چربی های اشباع شده باشد، عملکرد مغزتان کم شدن می یابد. ثمر تحقیق های محققان دانشگاه هاروارد این مبحث را تائید می کند. در این پژوهش پژوهشگران شش هزار خانم را به مدت چهار سال وارسی کردند و به این ثمر رسیدند خانم هایی که در رژیم غذایی شان چربی های تک غیراشباع شده وجود داشت؛ شبیه چربی در دسترس در روغن زیتون و آووکادو، امتیازهای زیادتری را در آزمون های متفاوت توسط می آورند. اگر چه نیازی به حذف همه ی این مواد غذایی نیست و میزان کمی از این چربی ها در رژیم غذایی ایرادی ابداع نمی کند.

مواد غذایی خِنگ کننده را بهتر بشناسید

پس خوب تر هست مثال های کم چرب تری از محصول های حیوانی شبیه پنیر، ماست و شیر را گزینش نمایید و از مصرف گوشت های فرآوری شده شبیه سوسیس و کالباس نیز پرهیز نمایید. متخصصان تغذیه توصیه می کنند خوب تر هست پروتئین مورد احتیاج بدنتان را از منابع گیاهی فراهم آوردن نمایید و زیادتر به پیگیری مصرف سویا و حبوبات بروید.


4. رژیم غذایی کم کربوهیدرات

بسیاری ها دوست دارند لاغر شوند و برای تمام هر کاری حاضرند لیکن عموماً نخستین فکری که به ذهنشان می رسید حذف همه ی هیدرات ها از رژیم غذایی شان هست، غافل از اینکه اگرچه امکان دارد این فعالیت در کوتاه مدت موجب لاغری شان گردد لیکن در درازمدت عوارض بسیاری برای سلامت شان دارد. حذف کربن با کم شدن مهم هیدرات های کربن نیز با کم شدن تکاپو مغز در رابطه هست و شما را به جهت کندذهن شدن پیش می برد.

مواد غذایی خِنگ کننده را بهتر بشناسید

پژوهشی که اواخر سال گذشته روی 19 خانم 22 تا 55 ساله تمام شده نشان می دهد کسانی که برای لاغر شدن رژیم های سفت و دشواری را جست و جو می کردند و در رژیم غذایی شان هیدرات کربن نمی خوردند، قسمتی از مهارت های مغزشان ضعیف شده بود و در آزمون های حافظه عملکرد ضعیف تری داشتند و در برابر کسانی که به اندازه کافی هیدرات کربن می خورند خیال فعال تری داشتند و حافظه شان از سرعت قابل قبولی دارا بود. همانطور که ذکر شد زیادتر اشخاص دل خوشی از مواد غذایی پر هیدرات کربن بالا ندارند و آن را عامل افزوده وزنشان می دانند؛ در صورتی که متخصصان تغذیه به شما توصیه می کنند که با هیدرات های کربن دشمن نباشید و آنان را عامل اساسی چاقی تان نپندارید.

چاقی در نشانه فزونی کالری بدن به وجود می آید و هیدرات های کربن در صورتی که به مقدار کافی مصرف شوند، باعث چاقی شما نمی شوند. در کنار اینکه این سری مواد غذایی سوخت مغز بوده و مصرف شان برای فزونی عملکرد مغز الزامی هست. تنها برای تداعی می گوییم خوراکی هایی شبیه ماکارونی، برنج قهوه ای و نان های سبوسدار خوب ترین منابع هیدرات های کربن می باشند که نباید فراموش شوند.


5. شکر

درست هست که مزه نیکو و دلچسبی دارد لیکن شکر برای مغزتان چندان نیز شیرین و خوشایند نیست و سلامت شما را تهدید می کند. احتمالاً گوش داده بمانید که شکر برای دندان ها مضر هست، کبد را دچار مساله می کند و وزن را بالا می برد لیکن گذشته از مجموع اینها مصرف مداوم شکر روی عملکرد مغز نیز کارایی گذاشته و به نظر می رسد کارآیی آن را کم شدن می دهد.

دانشمندان در این عرصه تحقیق های مختلفی تمام داده و کارایی شکر را روی موش های آزمایشگاهی امتحان نموده اند. نتایج وارسی های آنان نشان می دهد موش هایی که در رژیم غذایی شان فروکتوز بسیاری وجود داشت، هنگامی در صفحه های پرپیچ و خم یا ماز قرار می گرفتند حرکت شان آهسته شده و قدرت حافظه شان کم شدن می یافت لیکن موش هایی که در رژیم غذایی شان به جای فروکتوز، امگا 3 وجود داشت، مغزی فعالت تر و حرکت های فرزتری داشتند.

مواد غذایی خِنگ کننده را بهتر بشناسید

طبق این نتایج و بقیه وارسی ها، پژوهشگران به این ثمر رسیدند که آن گروه از رژیم های غذایی که تنها حاوی قند فروکتوز می باشند تکاپو های مغز را تحت کارایی قرار می دهند نظیر توانایی انسولین را برای هم یاری به سلول های مغز مختل می کنند. از سمت بقیه، اسیدهای چرب امگا 3 می توانند مغز را در برابر اثرهای نا مناسب شکر مصون نگه دارند.

قند فروکتوز در تیمی از میوه ها پیدا می شوند لیکن مصرف این میزان فروکتوز مساله زا نیست. مساله هنگامی ابداع می گردد که شربت های شیرینی که در شیرینی جات پیدا می گردد و همینطور نوشیدنی های شیرین به میزان بیشتر مصرف شوند. با وجود اینکه این تحقیقات تا حالا در مراحل مقدماتی قرار دارد لیکن متخصصان توصیه می کنند برای حفظ سلامت تان مصرف شکر را محدود نموده و به جای آن اسید چرب امگا 3 زیادتری را در رژیم غذایی تان بگنجانید. گردو، ماهی سالمون و سویا از عبارت منابع غنی از اسید چرب امگا 3 می باشند که مصرف آنان برای بهبود عملکرد مغز الزامی هست.


6. نمک

نمک نیز به اندازه شکر برای مغز شما مضر هست، مخصوصاً وقتی که نمک داخل فست فودها و گوشت فرآوری شده شبیه سوسیس و کالباس، چیپس و همبرگر باشد. نمک جدای از اینکه باعث فزونی فشار خون شما می گردد، تکاپو شناختی مغز را تحت کارایی قرار می دهد.

مواد غذایی خِنگ کننده را بهتر بشناسید

محققان به این ثمر رسیده اند که داشتن رژیم غذایی سرشار از نمک تکاپو های شناختی مغز را به شدت تحت کارایی قرار داده و سرعت انتقال اطلاعات را در بین اشخاص میانسال به طور قابل توجهی کم شدن می دهد. در صورتی که نمک به طور تاثیرگذار کمی پیش از خوردن غذا به آن افزوده گردد خیلی مضرتر از هنگامی هست که دنبال با غذا پخته می گردد.


7. سوسیس و کالباس

این خبر برای دوستداران فست فودهای خوشمزه خیلی مایوس کننده هست لیکن محققان این بار باز نیز سوسیس و کالباس را لوگو گرفته اند و این سری از غذاها را نیز به مواد غذایی خنک کننده افزوده نموده اند. در مواد غذایی فرآوری شده ترکیبات نگه دارنده مضری وجود دارد که تکاپو مغز را تحت کارایی قرار می دهد. طعم دهنده و رنگ های مصنوعی نیز چنین ایرادی ابداع می کنند.

مواد غذایی خِنگ کننده را بهتر بشناسید

از سمت بقیه، طبق یافته های منابع علمی متفاوت سوسیس و کالباس ها چربی بسیاری دارند، این چربی ها قسمت هیپوتالاموس مغز را که مسئول کنترل و تنظیم گرسنگی هست، تحت کارایی قرار داده و چرخه طبیعی بدن را مختل می کند. در ثمر اختلالاتی در بدن ابداع می کند و بدین ترتیب با کارایی با عملکرد مغز، عرصه چاقی فراهم می گردد.