عوارض نخوردن میوه و سبزیجات
احتمالاً باورتان نشود لکن بی نهایت ها از خوردن میوه و سبزیجات بیزارند که اگر چه به خودشان مربوط هست لکن احتمالاً شناختن عوارض خطرناک نخوردن میوه و سبزیجات بتواند نظر این سری از اشخاص را دگرگونی دهد.
میوه و سبزیجات شامل ویتامین ها و مواد مغذی مهم می باشند و می توان گفت یکی از با اهمیت ترین بخش های هرم مواد غذایی شمرده می شوند. این در حالی هست که بعضی از اشخاص اهل خوردن میوه یا سبزیجات نیستند یا اینکه به هر دلیلی از خوردن این مجموعه با اهمیت از مواد غذایی سر باز می زنند.
در صورتی که شما نیز جزء این سری اشخاص هستید که میوه و سبزیجات را به میزان کافی مصرف نمی نمایید، آیا می دانید با این حاصل مسبب چه اتفاقاتی در بدن تان خواهید بود؟ در صورتی که در این مورد اطلاعی ندارید، به مقاله درست بودن رسیده اید، ما در این مقاله سودمند از کاتالوگ آلامتو، 8 مورد از اتفاقاتی که در شکل عدم مصرف کافی میوه و سبزیجات در بدن شما اتفاق می افتد را آشناسازی می کنیم. لطفا تا آخر با ما هم گام بمانید.
-
شاید دچار کمبود ویتامین ها و مواد معدنی شوید
میوه ها و سبزیجات شامل با اهمیت ترین مواد مغذی برای سلامتی ما می باشند، لکن مطالعه ای در مرکز کنترل و جلوگیری از بیماری ها نشان داد که از هر 10 بزرگسال تنها یک شخص، مقدار توصیه شده به این معنا که خوردن سه وعده سبزیجات و دو وعده میوه در روز را رعایت می کند.
دکتر Laura Moore، حرفه ای تغذیه در مرکز علم های پزشکی دانشگاه تگزاس می گوید: “کمبودهای تغذیه ای می تواند منتهی به عوارض جانبی ناخوشایند گردد.”
درست هست که شما توانایی دارید خیلی از این ویتامین ها و مواد معدنی مهم را از غذاهای غیر از این دریافت نمایید، لکن میوه ها و سبزیجات عموماًً شامل غلظت بالایی از این ویتامین ها و مواد معدنی می باشند و علاوه بر این، شامل خیلی از آنتی اکسیدان های غیر از این هم می باشند.
-
شاید مشکل ها گوارشی زیادتری را تجربه نمایید
جذاب هست بدانید که بدون دریافت میوه و سبزیجات، زیادتر مستعد ابتلا به بیماری های گوارشی سان یبوست، بواسیر و دیورتیکولوز خواهید بود.
دکتر Moore معرفی می دهد: “میوه ها و سبزیجات شامل سلولز می باشند که موجب بیشتر شدن وزن مدفوع، عبور ساده تر آن و کم شدن هنگام حمل آن می گردد. علاوه بر این، میوه ها و سبزیجات یک منبع عالی برای دریافت فیبر می باشند، و این فیبر به کم شدن یا پیشگیری از یبوست یاری می کند و عضلات دستگاه گوارش را تحریک می کند، در نتیجه آنان قدرت خویش را حفظ می کنند و در مقابل برآمدگی در کیسه هایی به نام دیورتیکول مقاومت می کنند، فشار روی روده تحتانی را کم شدن می دهند و از تورم رگ های روده که موجب بواسیر می گردد، هم پیشگیری می کنند.”
مطالعه ای از دانشکده پزشکی هاروارد نشان داد که رژیم غذایی شامل فیبر غذایی، سان میوه ها و سبزیجات، خطر ابتلا به دیورتیکولیت (التهاب دیورتیکول های جدار روده) را کم شدن می دهد.
-
خطر ابتلا به سرطان بیشتر شدن می یابد
مبنای موسسه تحقیقات سرطان آمریکا (AICR)، هیچ غذایی نمی تواند شما را از قرار گرفتن در معرض سرطان محافظت کند، لکن رژیم غذایی سرشار از غذاهای گیاهی می تواند به کم شدن خطر ابتلا به سرطان یاری کند.
دکتر Moore می گوید: “آنتی اکسیدان هایی سان ویتامین E، ویتامین C و کاروتنوئیدها می توانند با محافظت از سلول های سالم در مقابل رادیکال های آزاد، خطر ابتلا به سرطان را تقریباً کم شدن دهند.”
کاروتنوئیدها، رنگدانه هایی در بر دارنده بتاکاروتن، که می توان در اسفناج، بقیه سبزیجات برگ دار تیره، میوه های خانواده مرکبات، سیب زمینی شیرین، کدو و هویج یافت، از آسیب سلولی محافظت می کنند و با نرخ پایین تری از ابتلا به سرطان هم گام می باشند.
علاوه بر این، مصرف بیشتر از مرز چربی با سرطان تماس دارد. در نتیجه جایگزینی غذاهای ناسالم با رژیم غذایی شامل میوه ها و سبزیجات این خطر را تا حدود اضافه کم شدن می دهد.
-
شاید موجب بیشتر شدن وزن گردد
در صورتی که میوه و سبزیجات نمی خورید، شایدً در مقابل غذاهای پر کالری و پرچرب اضافه مصرف می نمایید. محققان دانشگاه هاروارد دریافتند که هرچه میوه و سبزیجات زیادتری بخورید، وزن کمتری خواهید داشت، مگر اینکه فقط سبزیجاتی که می خورید از نوع نشاسته ای (نظیر سیب زمینی، نخود فرنگی و ذرت) باشد.
دکتر Moore می گوید: “زیادتر اوقات رژیم غذایی شامل غذاهایی با چگالی انرژی بالا، به این معنا که غذاهایی که در هر گرم کالری زیادتری دارند، منتهی به پرخوری و بیشتر شدن وزن می شوند. این در حالی هست که میوه ها و سبزیجات کم کالری می باشند و چگالی انرژی کمتری دارند. در نتیجه، شخص می تواند با کالری کمتر غذای زیادتری بخورد و حالت رضایتمندی زیادتری داشته باشد. “
-
به احتمال بیشتر به دیابت مبتلا می شوید
از آنجا که بیشتر شدن وزن با دیابت در تماس هست، موقع خوردن غذاهای چرب و فرآوری شده به جای میوه و سبزیجات، خطر ابتلا به دیابت را بیشتر شدن می دهید.
دکتر Moore می گوید: “از آنجا که افزوده وزن اصلی ترین عامل خطر برای دیابت نوع 2 شمرده می گردد، مطالعات نشان داده اند که بیشتر شدن مصرف سبزیجات و میوه ها، شاید به طور غیر جلو مقدار بروز آن را کم شدن دهد.”
یک مطالعه منتشر شده در کاتالوگ Diabetes Investigation نشان داد که خوردن زیادتر میوه و سبزیجات، علی الخصوص سبزیجات برگ دار، توت ها و ایضاً سبزیجات زرد رنگ و چلیپایی (به عنوان مثالً کلم بروکلی) با خطر کمتر ابتلا به دیابت هم گام هست. علاوه بر این، دکتر مور معتقد هست که چنانچه در اکنون حاضر مبتلا به دیابت هستید، نخوردن میوه و سبزیجات می تواند موجب بدتر شدن بیماری تان گردد.
دکتر Moore می گوید: “برای یک شخص مبتلا به دیابت، مصرف کربوهیدراتی سان نان، برنج، ماکارونی و یا غذاهای فرآوری شده می تواند موجب بیشتر شدن قند خون او گردد و جایگزینی این غذاها با سبزیجات کم کربوهیدرات سان سبزیجات برگ دار تیره، کلم بروکلی، گل کلم، گوجه فرنگی، بادمجان و میوه های جامع می تواند به تنظیم حد گلوکز یاری کند.”
-
شاید فشار خون شما را بیشتر شدن دهد
خوردن غذاهایی که سرشار از سدیم می باشند در صورتی که میوه و سبزیجات کافی دریافت نکنید، فشار خون شما را مسلماًً بالا می برد. به همین خاطر هست که تمرکز بر رژیم های غذایی که وعده های غذایی را بیشتر شدن می دهند، سان رژیم مدیترانه ای یا طریق های غذایی برای پیشگیری از فشار خون سان رژیم غذایی DASH، می تواند از فشار خون بالا پیشگیری کند و در کسانی که قبلاً فشار خون بالا داشتند، هم تا حدود اضافه فشار خون شان را کم شدن می دهند.
دکتر Moore می گوید: “جست و جوی کردن یک رژیم غذایی سرشار از میوه و سبزیجات، به این معنا که رژیمی غنی از مواد مغذی سان پتاسیم، کلسیم و منیزیم و کم سدیم، به کم شدن سدیم دریافتی از رژیم غذایی شما یاری می کند و در ثمر فشار خون شما را کم شدن می دهد.”
-
شما زیادتر در معرض بیماری قلبی قرار دارید
خوردن میوه ها و سبزیجات و نتیجه آن بر کم شدن فشار خون، میتواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته را کم شدن دهد. یک مطالعه طولانی که در کاتالوگ پزشکی بریتانیا منتشر شد نشان داد که ملت می توانند خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی و عروقی را به ازای هر وعده میوه و سبزیجاتی که میخورند ۴ درصد کم شدن دهند.
-
شاید به سوی افسردگی پیش بروید
محققان به تازگی آغاز به وارسی تماس بین آنچه ما میخوریم و سلامت روانی مان نمودهاند. یک مطالعه غول پیکر نشان داد که کسانی که میوه و سبزیجات زیادتری میخوردند، کمتر به اختلالاتی همتا افسردگی مبتلا شدند.
تا اینجای کار معین نیست که چرا میوهها و سبزیجات شاید این تاثیر حفاظتی را بر سلامت روان داشته باشند، لکن دکتر مور میگوید که کمبود مواد مغذی سان اسید پانتوتنیک و ویتامین B6 می تواند خاطر افسردگی در کسانی باشد که به اندازه کافی میوه و سبزیجات نمی خورند.