خواص و مضرات سبزیجات فریز شده

بعضی از سبزیجات را نمیتوان در کل فصول پیدا کرد و یا پیدا کردنشان مقداری سخت می باشد به همین خاطر فریز کردن سبزیجات یک دستور رایج می باشد ولی آیا سبزیجات به شکل فریز شده خاصیت خویش را از دست نمی دهند؟

سبزیجات یکی از پر اهمیت ترین مجموعه‌های غذایی می باشد که می بایست مسلماً در برنامه غذایی ما وجود داشته باشد، ولی شوربختانه زیادتر ما از آن غافل هستیم. زیادتر بزرگسالان می بایست روزمره 2 فنجان میوه و 2.5 تا 3 فنجان سبزیجات بخورند (توصیه می گردد مردان می بایست سبزیجات زیادتری مصرف کنند)، ولی تنها 9٪ بزرگسالان میزان توصیه شده سبزیجات و تنها 12٪ میوه کافی را دریافت می کنند.

سبزیجات مملو از مواد مغذی از حرف ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر و آنتی اکسیدان ها می باشند. در این بین ما  خیلی از سبزیجات را به شکل منجمد یا فریز شده مصرف می‌کنیم، ولی آیا سبزیجات منجمد می توانند به ما در تأمین نیازهایمان هم یاری کنند؟

منجمد کردن راهی مطمئن برای تکثیر ماندگاری غذاهای مقوی می باشد. با این اکنون، خیلی از اشخاص در این مورد باور لطی دارند و اندیشه می‌کنند که مواد مغذی سبزیجات منجمد خیلی کمتر از سبزیجات جدید می باشد.

به نظر می رسد تا به حال در خصوص سالم بودن سبزیجات منجمد تمایز نظرهایی وجود دارد. در این مقاله از کاتالوگ آلامتو به معرفی زیادتر در خصوص سبزیجات منجمد می‌پردازیم، لطفا تا پایان با ما هم راه شوید.


چه وقتی می بایست محصول های منجمد را گزینش کنیم؟

با نزدیک شدن به زمستان، ساخت محصول های جدید در خیلی از کشورها محدود یا گران می باشد و این موردی می باشد که خیلی از ما را مجبور می کند به گزینه های کنسرو شده یا منجمد روی بیاوریم.

Gene Lester مدیر برنامه ملی تغذیه، ایمنی و مرغوبیت غذا در USDA می گوید: “در صورتی که شاید سبزیجات کنسرو شده بعضی از مواد مغذی را در طول عملیات نگهداری از دست بدهد (به استثنای گوجه‌فرنگی و کدوتنبل)، سبزیجات منجمد شده شاید در ضمن از بعضی محصول های جدید فروخته‌شده در سوپرمارکت‌ها سالم ترباشند.”

می‌پرسید چرا این طور می باشد؟ به این دلیل که میوه‌ها و سبزیجاتی که برای منجمد کردن گزینش می‌شوند، در اوج دست یابی پردازش می شوند، وقتی که عموماًً زیادترین مواد مغذی را دارند.

در صورتی که نخستین بخش از انجماد سبزیجات (سفید کردن آنان در آب گرم یا بخار برای از بین بردن باکتری ها و متوقف کردن آنزیم های تجزیه کننده مواد غذایی) موجب تجزیه بعضی مواد مغذی محلول در آب همچون ویتامین C و ویتامین های مجموعه B می گردد، سبزیجات را در وضعیت تقریباًً غنی از مواد مغذی نگه می‌دارد.

یک مطالعه در سال 2017 نشان داد که فرق قابل توجهی در محتوای ویتامین بین سبزیجات منجمد و جدید وجود ندارد. بعلاوه، زمانی که تمایز اندکی نظاره شد، در زیادتر نکات غلظت مواد مغذی سبزیجات منجمد بالاتر از مثال های جدید آنان بود.

فرق قابل توجه غیر از اینی که بین محصول های جدید و منجمد وجود دارد، بها آن می باشد. سبزیجات منجمد (و کنسرو شده) عموماً مقرون به صرفه تر از سبزیجات جدید می باشند.

علاوه بر این، ماندگاری سبزیجات جدید خیلی کمتر از مواد منجمد می باشد. در صورتی که می خواهید سریعاً از حاصل بهره ببرید، خرید کردن محصول های جدید گزینش نیکی می باشد. با این اکنون، به هدف کم شدن زباله، منجمد کردن محصول های راهکار نیکو و موثری می باشد.

در موقع خرید کردن دقت نمایید که محصول های منجمد و بدون نمک افزوده شده را گزینش نمایید تا این گزینش تا مقدار قابلیت سالم باشد.


چه وقتی سبزیجات جدید را گزینش کنیم؟

صحبت در خصوص عطر و طعم و بها غذایی میوه ها و سبزیجات جدید و رسیده دشوار می باشد. خصوصاً زمانی که در فصل برداشت حاصل هستید، باید محصول های جدید را به شکل محلی خریداری نمایید و از خوردن خوشمزه ترین و سالم ترین محصول های خوشی ببرید. با این اکنون، در خیلی از مناطق این دستور قابلیت پذیر نیست.

از طرف بقیه، در ماه های سردتر، میوه ها و سبزیجاتی که قرار می باشد به فروش‌گاه‌های تماماً مرز و بوم فرستاده شوند، عموماًً پیش از دست یابی چیده می شوند، که این دستور به آنان لحظه کمتری برای ساخت طیف کاملی از ویتامین ها و مواد معدنی می دهد. شاید علائم ظاهری رسیده بودن آنان وجود داشته باشد، ولی این سبزیجات بها غذایی یک حاصل تماماً رسیده را نخواهند داشت.

علاوه بر این، در طی مسافت بلند از مزرعه به انبارها و فروش‌گاه‌ها، میوه ها و سبزیجات جدید در معرض گرما و نور بسیاری قرار دارند که موجب تخریب بعضی مواد مغذی، مخصوصاً ویتامین هایی همچون ویتامین C و ویتامین ب۱ می گردد.

در صورتی که به پیوست سبزیجات برای خوردن خام هم راه با دیپ آووکادو- ماست هستید، فقط گزینه حاصل جدید می باشد. برای درست کردن سالاد هم سیزیجات جدید حرف نخست را می‌‌زنند.


چگونگی پخت سبزیجات منجمد

راهکار های مختلفی برای استفاده از سبزیجات منجمد وجود دارد، در بخش زیر بعضی از این راهکار‌ها را وارسی می‌کنیم:

سرخ کردن سبزیجات منجمد

خرج نظر از اینکه شما از چه تکنیکی استفاده می نمایید، تمام سبزیجات منجمد به راهکار یکسانی طبخ نمی‌شوند. به همین خاطر، پر اهمیت می باشد که دستورالعمل‌های جانور بر روی حاصل را بخوانید تا به داده های مناسبی در خصوص پخت حاصل دست یابید.

همانطور که اطلاق شد، زیادتر سبزیجات منجمد را می توان در مدت 5 تا 7 دقیقه تفت دهید. نیازی به آب کردن یخ آن نیست، تنها به یک ظرف داغ روغن افزوده نموده و سبزیجات یخ زده خویش را درون آن تفت بدهید.

برای تقویت عطر و طعم، سعی نمایید در زمان پختن سبزیجات، گیاهان و ادویه جات مورد تمایل تان را هم به آن افزوده نمایید.

بخارپز کردن سبزیجات منجمد

از آنجا که سبزیجات منجمد در اول پیش از یخ زدن بلانچ می شوند، بخارپز یک راهکار امتحان شده و درست برای پخت آنان می باشد. بخارپز کردن سریعترین راهکار پخت سبزیجات منجمد انگاشته می‌گردد.

به دستورالعمل روی حاصل نیز نگاه نمایید ولی زیادتر سبزیجات منجمد بین 2 تا 10 دقیقه می پزند. با این اکنون، مراقب شوید آنان را بیشتر از مقدار بخارپز نکنید، چون این دستور می تواند منتهی به خلق بافتی خمیرمانند گردد.

کباب کردن سبزیجات منجمد

بله، سبزیجات منجمد را می‌توانید کباب نمایید. بیشتر سبزیجات منجمد در ۲۰ تا ۲۵ دقیقه کباب می شوند. این شیوه پخت به شما فرصت نیکی می‌دهد تا از گیاهان و ادویه برای افزودن عطر و طعم به آن بهره ببرید.

گریل کردن سبزیجات منجمد

سبزیجات منجمد شاید نرمتر و شکننده تر از محصول های جدید باشند، در نتیجه برای این عمل از یک سبد گریل بهره ببرید. لحظه کباب کردن بسته به سبزیجات گوناگون خواهد بود، ولی زیادتر آنان بین 5 تا 10 دقیقه حاضر می‌شوند.