انواع مختلف عسل

رنگ، طعم و ولو عطر گونه‌های خاصی از سل منوط به منبع شهد گلی می باشد که زنبور از آن تغذیه می‌کند. گوناگونی رنگ عسل حدودا از طیف بی‌رنگ تا قهوه‌ای تیره تداوم دارد، گوناگونی طعم آن از ملایم و خوشایند تا گیرا و غلیظ و قدرتمند متغییر می باشد و ولو عطرعسل نیز رایحه بعضی از گل‌ها را در اندیشه فراخوانی می‌کند.

به بیان آلامتو به قول شهدستان ؛ غنچه‌های یک گل در منطقه‌ای یکسان امکان دارد هرسال شهد‌های تقریباً متفاوتی داشته باشند که منوط به شرایط آب و هوایی و مقدار بارش آن منطقه در سال می باشد.

بالغ بر ۳۰۰گونه عسل منحصر به شخص در ایالات متحده یافت می‌گردد، هر یک از آنان به گل‌های متفاوتی اختصاص دارند. به خاطر محدودیت فضا قابلیت برشمردن تک تک ۳۰۰مورد برایمان وجود ندارد در نتیجه متعارف‌ترین گونه‌ها را برایتان ذکر می‌کنیم. به منزله ی یک قانون کلی می بایست بدانید که طعم عسل‌هایی که رنگ‌های ‌روشن‌تری دارند، ملایم‌تر و به طبع طعم عسل‌های تیره گیراتر و قدرتمند‌تر می باشد.

برای دانش از جزئیات زیادتر در این باره، منبع شهد‌ها و مناطق ویژه عسل‌خیز از محل‌های پرورش عسل دیدن نمایید.

عسل یونجهعسل یونجه (Alfalfa)

یونجه از حرف گیاهانی می باشد که دارای گل‌های آبی می‌باشد. یونجه در طول تابستان شکوفه می‌کند و در زمره اصلی ترین گیاهان عسل‌خیزی می باشد که در بیشتر مناطق غربی ایالات متحده از حرف اوتا، نوادا، آیداهو و ارگان یافت می‌گردد. عسل گل یونجه سفید رنگ یا زرد خیلی روشن با طعمی خیلی لطیف و ملایم می باشد.

نام علمی: Medicago sativa


عسل آووکادوعسل آووکادو (Avocado)

عسل آووکادو از شکوفه‌های آووکادو در کالیفرنیا جمع می‌گردد. رنگ این نوع عسل، تیره و طعم آن قدرتمند و روغنی می‌باشد که برای چاشنی‌ها و سس‌ها فوق‌العاده می باشد.

نام علمی: Persea Americana


عسل لاله درختیعسل لاله درختی (Basswood)

گونه‌های این درخت از کانادای شمالی تا آلاباما و تگزاس پراکنده شده‌اند و منبع این عسل از شکوفه‌های گل لاله درختی می باشد. مشخصه ویژه عسل لاله درختی، طعم گزنده آن می باشد. رنگ این عسل سفید بی‌رنگ لیکن طعمی قویست که در دستور پخت غذاهای خیلی به موضوع برده می‌گردد.

نام علمی: Tilia Americana


عسل بلوبریعسل بلوبری (Blueberry)

این نوع عسل از گل‌های سفید بوته بلوبری گرفته می‌گردد. شهد‌ها، عسلی به رنگ زرد بسیار روشن یا زرد روشن با طعمی خیلی خوشایند به وجود می‌آورند. عسل بلوبری در نیواینگلند و میشیگان ساخت می‌گردد. بعضی بر این باورند که به عسل بلوبری اسانس بلوبری اضافه می‌گردد در صورتی که چنین تصوری صحت ندارد. عسل خالص بلوبری از شهدی که زنبو‌رها از بوته‌های بلوبری جمع می‌کنند، به دست می‌آید. این عسل در تهیه‌سس‌ها و طبخ نوع های غذاها، کاربرد فوق‌العاده‌ای دارد.

نام علمی: Vaccinium spp


عسل گندم سیاهعسل گندم سیاه (Buckwheat)

آب و هوای سرد و مرطوب برای رشد گیاه گندم سیاه عالیست. برای رشد گیاه گندم سیاه خاک شنی و خاکی که به تدریج رطوبت خویش را از دست دهد، برخاک‌های بقیه ارجحیت دارد، اگرچه قابلیت رشد آن در در خاک‌های اسیدی و کم‌ترحاصلخیزهم به قوت خویش باقیست. گندم سیاه عموماً در اطراف چشمه‌ها کاشته می‌شوند یا اکثراً خودرو می باشند. شکوفه‌های گندم سیاه صبح بسیار زود باز می‌شوند و ماحصل آن عسلی به رنگ قهو‌ه‌ای تیره و طعمی غلیظ و مختلف می باشد. کاربردهای آن برای باربیکیو و طبخ غذاها عالیست.

نام علمی: Fagopyrum esculentum


عسل شبدرعسل شبدر (Clover)

عسل شبدر مثل همان تصویریست که ما از طعم و رنگ عسل معمولی داریم. “همان عسلی که بر سر سفره‌های ماست.” با وجود اینکه اکثراً عسل‌های ساخت شده از شهد شبدر گرفته می‌گردد لیکن همین عسل نیز خیلی گوناگون می باشد. شبدر سفید، شبدر آلسیک و گیاه شبدر شیرین سفید و زرد که زیادتر از نوع های بقیه در ساخت عسل کمپانی دارند.

رنگ این نوع عسل وابسته به منطقه و منبع تغذیه زنبورها از سفید بی‌رنگ تا زرد خیلی روشن متغیر می باشد و طعم آن ملایم و خوشایند می باشد. (نوع های بعدی از عسل شبدر نیز به نام‌های شبدر سوئدی سفید، شبدر شیرین و شبدر سفید شیرین و شبدر قرمز هم وجود دارد.)

نام علمی: Trifolium repens


عسل اوکالیپتوسعسل اوکالیپتوس (Eucalyptus)

اوکالیپتوس یکی از مشهورترین طبقه از گیاهان می باشد که بالغ بر ۵۰۰گونه مختلف دارد. گوناگونی رنگ و طعم عسل اوکالیپتوس نیز خیلی چشم گیر می باشد، لیکن در مجموع دارای طعمی خیلی غلیظ و اگر چه تقریباً دارای خاصیت دارویی می باشد. در طبخ غذاها، سس‌ها و چاشنی به موضوع برده می‌گردد.

نام علمی: Eucalyptus spp


عسل گل مغربیعسل گل مغربی (Fireweed)

عسل گل مغربی دارای طعمی خیلی ملایم و اکثراً بی‌رنگ می باشد و از گیاهان دوساله که در چمنزارهای شگفت‌انگیز شمال و سواحل اقیانوس در ایالات متحده و کانادا وجود دارد، به دست می‌آید. گل مغربی در جنگل‌های وسیع رشد نموده و ارتفاع آن به سه تا پنج فوت می‌رسد و دارای گل‌های زیبای صورتی سوزنی همچون می‌باشد. به طرز خوشایندی شیرین و برای استفاده در چاشنی‌ها طعمی شگفت‌انگیز می باشد.

نام علمی : Epilobium angustibolium


عسل بهارنارنجعسل بهارنارنج (Orange Blossom)

عسل بهارنارنج هیچ‌گونه تنوعی ندارد، لیکن زنبورها از شکوفه‌های نوع های مرکبات بقیه از قبیل پرتقال و مرکبات مشابه همچون گریپ‌فروت یا لیموشیرین یا ترش نیز تغذیه می‌کنند. خواستگاه این نوع عسل اکثراً در فلوریدای جنوبی، تگزاس، آریزونا و کالیفرنیاست. درخت بهارنارنج در ماه مارچ و اپریل شکوفه می‌کند و عسلی سفید یا زرد خیلی روشن با طعمی ویژه و رایحه دلپذیر بهار نارنج ساخت می‌کند. به خاطر طعم خیلی لذیذش این نوع ازعسل در تماماً دنیا بر سر سفره‌ها در کیک‌‌ها و کلوچه‌ها به موضوع برده می‌گردد.

نام علمی: Epilobium angustibolium


عسل مریم گلیعسل مریم گلی (Sage)

عسل مریم گلی از گونه‌های متفاوت این گیاه ساخت می‌گردد. بوته‌های مریم گلی اکثراً در سواحل کالیفرنیا و کوهستان‌های سیرانوادا می‌رویند. عسل مریم گلی طعمی ملایم و شیرین دارد. رنگ آن اکثراً سفید یا بی‌رنگ می باشد. طعم شیرین آن مکمل خیلی نیکی برای پنیر‌های قویست. زمان خریداری عسل مریم گلی به گوناگونی گسترده این عسل دقت نمایید که نوع های آن مریم گلی سیاه، سفید، بنفش و ترکیبی از اینهاست.

نام علمی: Salvia mellifera


عسل درخت ترشکعسل درخت ترشک (Sourwood)

برخلاف نام این درخت که ترشک نام گرفته و در کوهستان‌های آپالاچین در جنوب پنسیلوانیا تا شمال جورجیا یافت می‌گردد، طعم و عطری شیرین، غلیظ و قدرتمند دارد. این نوع از عسل بها تغذیه‌ای بالایی دارد که بر سر سفره‌ها دیده می‌گردد و در طبخ خوراکی‌های شیشه‌ای و براق کاربرد فراوانی دارد. اطلاق می‌گردد طعم آن برای مدت دراز زیر دندان می‌ماند.

نام علمی: Oxydendrum arboretum

ضمناً بخوانید: مطلب حول عسل

لاله صنوبرعسل لاله صنوبر (Tulip Poplar)

لاله صنوبر درختی خیلی زیبا، سودمند و بلند با گل‌های سبز و زرد قوی و اگر چه درختی فراموش نشدنی می باشد. گل‌های آن در ماه می شکوفه می‌دهند. عسل لاله صنوبر در سرتاسر جنوب نیوانگلند تا جنوب میشیگان و جنوب خلیج می‌سی‌سی‌پی ساخت می‌شود. رنگ این عسل قهوه‌ای تیره لیکن طعم آن برخلاف آنچه از عسل‌های تیره انتظار می‌رود، چندان غلیظ نیست. کاربردهای فراوانی در طبخ غذاها و نان‌ها دارد.

نام علمی: Liriodendron tulipifera


عسل توپلوعسل توپلو (Tupelo)

عسل توپلو در جنوبی‌ترین قسمت‌های ایالات متحده ساخت می‌گردد. درخت توپلو دارای گل‌های سبز تودرتویی می باشد که جایگزین به میوه‌های نرم توت‌مانندی می‌شوند. بیشتر درختان توپلو در جنوب جورجیا و شمال غربی فلوریدا رشد نموده‌اند که در ماه می و اپریل زیادترین عسل توپلو را به این معنا که موردی در حدود چندین تن عسل سفید و زرد روشن ساخت می‌کنند. عسل ساخت شده از این درختان طعمی ملایم و خوشایند دارد که هیچ وقت شکرک نمی‌زند. درختان توپلو در زمره گیاهان و حیوانات حمایت شده قرار دارند که در معرض خطر انقراضند و محتاج حمایت بشردوستانه.

نام علمی: Nyssa ogeche