جگر مرغ

عموماً میزان مشخصی آنتی‌بیوتیک برای جلوگیری از ابتلا به بیماری‌ در آب مرغ‌های معمولی، ریخته می‌گردد. همه ی کمپانی‌هایی که این آنتی‌بیوتیک‌ها را تهیه می‌کنند، روی بسته‌بندی داروهای خویش می‌نویسند مدت هنگام منع مصرف گوشت مرغ بعد از مصرف آن آنتی‌بیوتیک برجسته، چقدر می باشد…

حدودا بین 5 تا 14 روز بعد از مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها، عمل ذبح مرغ‌ها و مصرف گوشت آنان نباید در دستور کنش مرغداری‌ها قرار داشته باشد.

بازرسی بر این کنش، برعهده مسئولان دامپزشکی و خویش مرغداری‌هاست. شوربختانه در بعضی از مرغداری‌های سرزمین ما، این بازرسی‌ها فرجام نمی‌گردد و مرغدار نیز تا روزها و ساعت‌های انتها به مرغ‌ها، آنتی‌بیوتیک می‌دهد.

آیا جگر مرغ ضرر دارد

اگر چه گوشت مرغ، کمتر تحت‌اثر این دارو (آنتی‌بیوتیك‌ها) قرار می‌گیرد و زیادتر آنتی‌بیوتیک‌ها در جگر و کلیه‌های مرغ تجمع پیدا می‌کنند. با این حساب، در صورتی که از راه پرورش مرغ دانش ندارید، نباید جگر آن را مصرف كنید تا سلامتتان با خوردن جگر مرغ سرشار از آنتی‌بیوتیک به‌خطر نیفتد.

از طرف سایر، تحقیقات فرجام‌شده در دانشکده دامپزشکی دانشگاه دانش پزشکی تهران نیز نشان می‌دهد عموماً نامناسب بودن شرایط جوی، پایین بودن دانش مرغدارها و تراکم فراوان مرغداری‌ها در بعضی مناطق مرز و بوم، موجب ازدیاد مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها می‌گردد. شوربختانه گاهی بعضی آنتی‌بیوتیک‌های ممنوع نیز در این مرغداری‌ها استفاده می‌‌شوند.

به همین خاطر خوب تر می باشد مرغ‌های بسته‌بندی زیرنظر سازمان دامپزشکی را از فروش‌گاه‌های معتبر خریداری نمایید و گوشت مرغ را پیش از مصرف سراسر بپزید.

عملیات پختن، می‌تواند تاحد اضافه موجب از بین رفتن بعضی از این آنتی‌بیوتیک‌ها گردد. نوشیدن آبمیوه‌های جدید، سالم و طبیعی شبیه آب مرکبات با غذاهای گوشتی، نیز موجب ازدیاد جذب آهن این موادغذایی در بدن می‌گردد و نیز بها تغذیه‌ای وعده غذایی را بالاتر می‌برد.

ضمناً بخوانید: طرز تهیه نوع های غذا با گوشت مرغ