آرسنیک چیست؟ مواد غذایی پر آرسنیک
آیا میدانید که آرسنیک یک ماده سمی مضر می باشد که به شکل جزئی در بعضی از مواد غذایی وجود دارد؟
به بیان آلامتو و به قول آی بانو؛ حقیقت اینست که امروزه آرسنیک قسمتی از برنامه غذایی ما شده ، اساساً قابلیت خلاصی از آن وجود ندارد، ولی میتوانید با ساخت تغییرات جزئی در برنامهی غذایی، خویش را کمتر در معرض آن قرار دهید.
مصرف بیشتر از مرز این ماده منتهی به بروز سرطان پوست، ریه و مثانه، بعلاوهی دیابت و بیماریهای قلبی عروقی میگردد. به همین علت می بایست از اقسام مواد غذایی و نوشیدنیهایی که شایدً پر آرسنیک می باشند و مصرف مینمایید، آگاه شوید.
آرسنیک نیز به شکل طبیعی(به لطف مواد معدنی سنگی و خاکی) و نیز به شکل مصنوعی(آفتکشها و حشرهکشها) وجود دارد. شمایل طبیعی آن آرسنیک آلی خوانده میگردد، غیرسمی قلمداد میگردد و به طور طبیعی به دست بدن دفع میشود.
شمایل مصنوعی آن غیرآلی خوانده شده و سرطانزا قلمداد میگردد، این همان مادهایی می باشد که می بایست مراقب مصرف آن شوید.
آیا مسالهی بعدی هم در زمینهی آرسنیک وجود دارد؟
آرسنیک عمر فوقالعاده طویلی دارد، در نتیجه اگرچه مصرف آفتکشهای پر آرسنیک حال ممنوع می باشد، ولی تهماندههای آن برای مدت مدیدی در خاک برقرار میماند. بدین ترتیب، اساساً قابلیت خلاصی از آن وجود ندارد، ولی به پیشنهاد کاترین کاتینگم شما میتوانید با ساخت تغییرات جزئی در برنامهی غذایی، خویش را کمتر در معرض مصرف آن قرار دهید.
کاترین میگوید، در روز از برنامههای غذایی گوناگون و سالم پیروی نمایید که تنها محدود به تعدادی مادهی غذایی نباشد. بدین ترتیب، در ضمن در صورتی که بعضی از غذاها پر مقادیر فراوانی آرسنیک باشد، در کل کمتر در معرض این ماده قرار خواهید گرفت.
در زیر به بعضی از مواد غذایی که نمیتوان به طور همه ی از برنامهی غذایی حذف نمود اشاره شده می باشد، ولی هم زمان نباید هر روز مصرف شوند.
ماهیها با گوشت تیره
لیستی بلندبالا از مزایای افزودن ماهی به برنامهی غذایی وجود دارد: دور کمری باریکتر، نگرانی کمتر در زمینهی ابتلا به دیابت، قوهی ادراک نیکوتر( اگر چه خرج لحظه کمتر در آشپزخانه را فاکتور گرفتیم). ولی یک شاخه کوچک در آن وجود دارد که چندان برایتان مطلوب نیست، مقداری آرسنیک در غذای دریایی محبوبتان.
نتایج مطالعهایی که در کاتالوگی تغذیه به چاپ رسید، الگوی برنامهی غذایی و کوتاه کردن ناخن انگشتان پای (بله، کوتاهکردن ناخن انگشتان پا که آرسنیک مصنوعی۷ نوع نامناسب آرسنیک، را جذب میکند) ۸۵۲ شخص از شهروندان نیوهمپشایر را مورد وارسی قرار داد.
محققان دریافتند که حد آرسنیک در بدن اشخاص، هر دو جنس مرد و زن، که حداقل یک وعده ماهی در هفته میخوردند، ۷.۴٪ زیادتر از افرادیست که تنها ماهانه یک وعده ماهی میخوردند.
غذاهای دریایی که در ردهی ماهیها با گوشت تیره(نظیر ماهی تن، ماهی خال مخالی، سالمون، ساردین، ماهی آبفام و نیزه ماهی) طبقهبندی میشوند، در زمره مجرمان اساسی وارد شدن آرسنیک به بدن می باشند. آرسنیک آلی در تمامی اقسام ماهیها یافت میگردد.
ولی این مطالعه اثبات نمود که آرسنیک آلی در دسترس در ماهیها با گوشت تیره در اصل طی فرآیند متابولیسم در بدن به آرسنیک غیرآلی بدل میشوند. محققان از اینکه چه فرایندی در ماهیهای تیره گوشت رخ میدهد، ولی در ماهیهای به جز آن نه، دانش ندارند. در صورتی که مصرف آرسنیک را در به جز آن قسمتهای برنامهی غذایی( ساعتهای شاد کمتر، مصرف کوینولای زیادتر به جای مصرف برنج) خویش محدود نمایید، میتوانید از مزایای مصرف ماهی سودمند شوید.
برنج و محصولهای برنج
چندین سال پیش معین شد مادهی غذایی پرطرفدار ما حقیقتاً مخوف می باشد. به دست محققان مورد آزمایش قرار گرفت و گزارشات حاکی از بود که برنج، قهوهایی و سفید، بیشتر از اقسام به جز آن میوهها، غلات و سبزیجات پر آرسنیک می باشد. بر اساس وارسیهای سازمانی، مقدار آرسنیک مثالایی از برنج خام ۲۲۳ واحد و آرسنیک غذاهایی که خدمت برنج می باشند، از ۳ تا ۲۲۲ واحد می باشد، اگر چه از نوع آرسنیک غیرآلی.
محققان بر این باورند، گیاه برنج به طور طبیعی مستعد جذب حداکثر مقدار آرسنیک در دسترس در خاک و آب می باشد، در نتیجه نظیر گذشته، آرسنیک در دسترس در آفتکشها را بیشتر از مواد غذایی گیاهی به جز آن در خویش جذب میکند. در ضمن از این نیز بدتر، برنج قهوهایی بیشتر از برنج سفید آرسنیک به خویش جذب مینماید، چون کمتر از برنج سفید فرآوری میگردد.
تنها غذاهای سرخکردنی و پلو خطرناک نیستند، مواد غذایی تهیه شده از برنج نظیر شیرهی طبیعی برنج قهوهایی، گندمک صبحانه و نوشیدنیهای انرژیزا و در ضمن ژلهای انرژیزایی که دوندهها عاشق آن می باشند هم بیشتر از آنکه برداشت مینمایید پر آرسنیک می باشند.
بر اساس مطالعهایی که در کاتالوگی عقیدههای سلامت مکان زیست به چاپ رسید، معین شد که بیشتر از ۸۰ تا ۹۰٪ آرسنیک در دسترس در شیرههای برنجی که محققان مورد آزمایش قرار دادند، آرسنیک غیرآلی می باشد. از آنجایی که گندمک صبحانه، نوشیدنیهای انرژیزا و ژلهای انرژیزا اکثراً با شیرهی برنج قهوهایی شیرینشده می باشد، مقدار آرسنیک آن خیلی بالاست( از ۱۲ نوشیدنی انرژیزایی که مورد آزمایش قرار گرفت، ۱۱ مورد آن بیشتر از ۵۰٪ پر آرسنیک غیرآلی بودند).
کلم بروکسل
اجازه دهید به طور رسمی از همه رستورانها عذرخواهی نمائیم، چون بر اساس مطالعات تازه و تعدد توسط آمده از آن در نیوهمپشای، معین شد کلم مورد تمایلی شما و گیاهان با برگهای چلیپی پر مقادیر مهمی آرسنیک می باشند. محققان دریافتند کسانی که حداقل یکبار در هفته کلمپیچ میخورند، در مقایسه با کسانی که کلمپیچ مصرف نمیکنند، ۱۰٪ زیادتر تجمع آرسنیک در زیر انگشتان پاهایشان دارند.
به اعتقاده محققان احتمالاً تجمع بیشتر از مرز سولفور در سبزیجات با برگهای چلیپی مقصر اساسی باشد، چون آرسنیک رابطه تنگاتنگی با ترکیبات پر سولفور دارد.
ولی شایان ذکر می باشد که، اقسام کلمها( کلم، کلم بروکلی و گلکلم) در زمره سبزیجاتی می باشند که بیشتر از مرز مصرف میگردد( چون خیلی خوشمزهاند)، در نتیجه در صورتی که شما هم از حرف کسانی هستید که در روز کلم مصرف مینمایید، نیکوتر و عاقلانهتر می باشد برگهای رویی آن را کنده و از اقسام جدید و جوان آن بهره ببرید، تا از مزایای آن سودمند شوید، بیآنکه مجبور به حذف این مادهی غذایی خوشمزه گردید و آرسنیک فراوانی جذب نمائید.
بله، پس چطور میتوان از مواد غذایی بدون آنکه نگران بود، استفاده نمود؟
در اینجا به توصیههای دیوید کاتز، رئیس مرکز تحقیقاتی دانشگاه یال نگاهی میاندازیم: توصیهی من این می باشد که هیچ یک از مواد غذایی را از برنامهی غذایی خویش حذف نکنید، بلکه بر ترکیبی از آنان متوجه شوید. ما میدانیم که در مجموع، مقدار مصرف مواد غذایی بر سلامت موثر می باشد و این تاثیرات میتواند مناسب و نا مناسب باشد.
در نتیجه، مصرف بیشتر از مرز هر موردی در مجموع نا سالم می باشد. شوربختانه از آنجایی که ما خویش به گیاهان آسیب میرسانیم، مواد غذایی خالص و پاک در زمره گزینههای ما جایی ندارند. در نتیجه می بایست بر تاثیرات کلی آنان تمرکز نمائیم.