بررسی گوشی Xiaomi 15 Pro

بررسی گوشی Xiaomi 15 Pro

فهرست مطالب

بررسی گوشی Xiaomi 15 Pro

بعد از رونمایی گوشی Xiaomi 14 Ultra فکر می‌کردیم این آخرین پرچمدار سال 2024 شیائومیه اما وقتی خبر رونمایی از سری 15 مطرح شد، نگاه‌ها تغییر کرد. اواسط آبان، گوشی Xiaomi 15 Pro به طور رسمی رونمایی شد. نتایج تست‌های بنچمارک و مشخصات فنی این گوشی طوری انتخاب شده که به جرئت میشه گفت بهترین گوشی شیائومی تا این لحظه محسوب میشه. استفاده از پردازنده 3 نانومتری کوالکام Snapdragon 8 Elite، دوربین تله فوتو با زوم 5x، باتری 6100 میلی آمپر ساعتی و صفحه نمایش با روشنایی 3200 نیت، همه معادلات رو به سمت این گوشی تغییر داد. اما این گوشی واقعاً چقدر ارزش خرید داره؟ با بررسی گوشی Xiaomi 15 Pro همراه ما باشید تا به این سوال پاسخ بدیم.

 

بررسی طراحی ظاهری Xiaomi 15 Pro

از نظر ظاهری، گوشی شیائومی 15 پرو شباهت زیادی به شیائومی 14 پرو داره. طراحی قاب پشت این دو گوشی خیلی شبیه به هم انجام شده، بدنه کاملا تخت طراحی شده و در لبه‌ها انحنایی به سمت داخل داره؛ این انحنا نسبت به 14 پرو، خیلی کمتر به چشم میاد و به نظر می‌رسه شیائومی سعی کرده طبق ترند روز طراحی گوشی‌ها پیش بره که بدنه تا حد امکان تخت باشه. اما برخلاف نسل قبلی که جزیره دوربین‌های پشت کمی زمخت و لبه‌دار بود، در این گوشی، جزیره کاملاً صیقلی و خمیده طراحی شده که ترکیب جالبی به وجود آورده.

بررسی طراحی ظاهری Xiaomi 15 Pro

شرکت شیائومی، این گوشی رو در 4 رنگ مختلف تولید کرده که عبارته از:

  • مشکی
  • سفید
  • نقره‌ای مواج
  • سبز تیره

رنگ‌های این گوشی نشون میده که اصلاً شوخی نداره و همه‌چیز کاملاً کلاسیک و جدی طراحی شده؛ خبری از رنگ‌های جیغ مثل بنفش یا زرد نیست و برای کسایی که دنبال گوشی‌های با رنگ‌های حرفه‌ای و کلاسیک هستن، شیائومی 15 پرو انتخاب مناسبیه.

کیفیت بدنه

بررسی طراحی ظاهری Xiaomi 15 Pro

ابعاد و کیفیت بدنه شیائومی 15 پرو، شباهت زیادی به نسل قبلی داره. طول و عرض این گوشی با توجه به نمایشگری که براش انتخاب شده، 161 در 75 میلی‌متر و ضخامتش 8.4 میلی‌متره که نه میشه گفت خیلی باریکه و نه خیلی ضخیم. اما شیائومی تلاش کرده وزن گوشی رو تا حد امکان کاهش بده و حالا با حدود 10 گرم کاهش نسبت به نسل قبلی، شیائومی 15 پرو 213 گرم وزن داره که برای یه گوشی پرچمدار، عدد قابل قبولیه. بدنه این گوشی از شیشه ساخته شده و به همین دلیل به راحتی آسیب نمی‌بینه.

بررسی فریم

فریم این گوشی از آلومینیوم ساخته شده و به همین دلیل مقاومت بالایی در برابر ضربه داره. سمت راست گوشی می‌تونید کلیدهای ولوم و پاور رو ببینید. سمت چپ چیزی وجود نداره. پایین گوشی پورت شارژ، میکروفن، دو اسپیکر و شیار سیم کارت دیده میشه و بالای گوشی سنسورهای مادون قرمز و خطوط آنتن قرار داده شده. طراحی فریم این گوشی خیلی ساده انجام شده و همه‌چیز طبق استاندارد همون جایی که باید باشن هستن.

پنل جلو

شرکت شیائومی همیشه بخاطر تولید گوشی‌های با حاشیه کم معروفه. پرچمدار این شرکت هم از این قاعده مستنی نیست. گوشی شیائومی 15 پرو مثل نسل قبلی حاشیه‌های خیلی کمی در پنل جلو داره و نسبت نمایشگر به بدنه‌ش 89.7 درصد شده که عدد فوق‌العاده‌ایه. دوربین سلفی کوچیک این گوشی در ناچ هول بالای پنل جلو قرار داده شده و خیلی هم فضای زیادی اشغال نکرده.

چیدمان دوربین‌ها

طراحی و چیدمان دوربین‌های شیائومی 15 پرو، تقریباً مثل نسل قبلی انجام شده با این تفاوت که جای لنزها عوض شده. شرکت شیائومی از جزیره مربعی شکل برای دوربین‌های سه‌گانه این گوشی استفاده کرده و این سه لنز رو به همراه یه حفره خالی، داخل همین جزیره قرار داده. جزیره مربعی از بدنه بیرون زده ولی لنزها دیگه از جزیره بیرون زدگی ندارن. یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های ظاهری این گوشی با نسل قبلی در شکل طراحی و جزئیات چیدمان دوربین‌هاشه.

استانداردهای مخافظتی

این گوشی هم مثل نسل قبلی تونسته استاندارد IP68 رو دریافت کنه و این بعنی تا نیم ساعت می‌تونه در عمق 1.5 متری آب سالم بمونه و آسیب نبینه. روی صفحه نمایش این گوشی هم از محافظ Shatterproof glass نسل 2024 شیائومی استفاده شده که اطلاعات زیادی درباره میزان مقاومت این محافظ وجود نداره. پیشنهاد می‌کنیم خیلی بهش اعتماد نکنید و یه گلس جداگانه برای این گوشی انتخاب کرده و روی صفحه نمایشش قرار بدید.

بررسی صفحه نمایش گوشی Xiaomi 15 Pro

شیائومی از یه نمایشگر 6.73 اینچی از نوع LTPO AMOLED برای این گوشی پرچمدار استفاده کرده. این نمایشگر بزرگ، از قابلیت‌های مختلفی مثل Dolby Vision و HDR10+ پشتیبانی می‌کنه و می‌تونه تصاویر رو با رفرش ریت 120 هرتزی نمایش بده. بنابراین اگه پردازنده و رم گوشی قدرتمند باشن (که هستن) برای بازی کردن با این گوشی هیچ مشکلی نخواهید داشت.

بررسی صفحه نمایش گوشی Xiaomi 15 Pro

رزولوشن صفحه نمایش 1440 در 3200 پیکسله و تراکم پیکسلی چیزی در حد خداست! عدد 552ppi که نشون میده نمایشگر چقدر با وسواس زیاد، پیکسل‌ها رو برای تولید و نمایش تصاویر انتخاب می‌کنه و کیفیت چقدر بالاست. آخرین مورد مربوط به روشنایی صفحه نمایشه که روی کاغذ، شیائومی ادعا کرده صفحه نمایش 15 پرو می‌تونه به 3200 نیت روشنایی برسه. طبق تست‌هایی که روی روشنایی این نمایشگر انجام شده، در حالت تنظیم دستی به حداکثر 600 نیت و در حالت تنظیم خودکار به حدود 1000 نیت و برای پخش محتوای HDR‌ به روشنایی 1700 نیت می‌رسه.

بررسی باتری گوشی Xiaomi 15 Pro

به یکی از هیجان‌انگیزترین بخش‌های این گوشی رسیدیم. جایی که شیائومی به جای باتری 5000mAh متداول، از باتری 6100mAh استفاده کرده که واقعاً ظرفیت بالایی داره. این باتری لیتیوم پلیمری نیست و برای ساختش از لیتیوم کربن استفاده شده و به همین دلیل خیلی فضای زیادی رو اشغال نمی‌کنه و وزن زیادی هم نداره. اما مشکلش اینه که سرعت شارژ گوشی رو پایین میاره.

به همراه این گوشی، شارژر 90 واتی عرضه شده که خب سرعتش بدک نیست. یادتون باشه که نسل قبلی،‌ شارژر 120 واتی داشت و در عرض 18 دقیقه 0 تا 100 درصد باتری شارژ میشد. منابع غیررسمی‌ای که سرعت شارژ باتری این گوشی رو تست کردن، به عدد 50 دقیقه رسیدن. این یعنی برای شارژ کردن 0 تا 100 درصد باتری گوشی شیائومی 15 پرو، به حدود 50 دقیقه زمان نیاز دارید که البته برای باتری با این ظرفیت، خیلی عدد بالایی محسوب نمیشه.

بررسی دوربین گوشی Xiaomi 15 Pro

یکی دیگه از بخش‌های جذاب گوشی شیائومی 15 پرو، دوربین‌هاشه. گرچه تعداد و نوع دوربین‌ها نسبت به نسل قبلی تغییری نداشته اما جزئیات زیادی بهش اضافه شده. روی قاب پشت این گوشی می‌تونید لنزهای 50 مگاپیکسلی (دوربین اصلی)، 50 مگاپیکسلی (اولترا واید) و 50 مگاپیکسلی (تله فوتو) رو ببینید و روی پنل جلو، از لنز دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی استفاده شده. در ادامه هرکدوم از این لنزها رو به طور مفصل بررسی می‌کنیم.

بررسی دوربین گوشی Xiaomi 15 Pro

دوربین اصلی

لنز اصلی این گوشی کیفیت 50 مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/1.4 داره که باعث میشه نور بیشتری وارد لنز شده، همچنین سرعت شاتر افزایش پیدا کنه و عکس‌ها با روشنایی و رنگ بهتری ثبت بشن. این لنز از قابلیت‌های OIS برای جلوگیری از تار شدن عکس بخاطر لرزش دست و PDAF برای فوکوس خودکار پشتیبانی می‌کنه. عکس‌هایی که باهاش می‌گیرید، به پای عکس‌های آیفون 16 پرو مکس نمی‌رسه اما خیلی هم عقب نیست.

بررسی دوربین گوشی Xiaomi 15 Pro

حالت‌های مختلفی برای عکاسی در شب، عکاسی حرفه‌ای با قابلیت تنظیم دستی iso و روشنایی و حالت عکاسی پرتره داره که بخاطر وجود لنز تشخیص عمق، میزان بوکه کردن پس‌زمینه عکس‌های پرتره واقعاً خوبه. برای عکاسی در نور کم و شب هم میشه روی این لنز حساب کرد و خیلی تاریک و بی‌کیفیت نیست.

بررسی دوربین گوشی Xiaomi 15 Pro

این گوشی می‌تونه فیلم‌هایی با کیفیت 8K و نرخ 30fps ضبط کنه. اما کاربردی‌ترین کیفیتش 4K با نرخ 60fps هست که فیلم‌های واقعاً باکیفیتی ضبط می‌کنه. می‌تونید با این دوربین فیلم‌های اسلوموشن 1080p با نرخ 960fps بگیرید و حالت ضبط فیلم تایم لپس هم داره. دوربین در حالت فیلمبرداری، قابلیت ضدلرزش داره و فیلم‌هایی که باهاش ضبط می‌کنید لرزش آزاردهنده‌ای ندارن.

دوربین اولترا واید

لنز اولترا واید، دقیقاً‌ همونیه که روی شیائومی 14 پرو قرار داشت. این لنز تا 115 درجه زاویه دید داره و قابلیت ضدلرزش براش در نظر گرفته شده. عکس‌هایی که با این دوربین می‌گیرید از نظر کیفیت چندین درجه پایین‌تر از دوربین اصلی هستن،‌ رنگ‌ها سرد نشون داده میشن و جزئیات به اندازه دوربین اصلی نیست. اما هنوزم می‌تونید توی طبیعت باهاش عکس‌های خوبی بگیرید یا برای عکاسی دورهمی توی محیط‌های کوچیک مناسبه.

دوربین تله فوتو

اما جذاب‌ترین تغییری که این گوشی نسبت به نسبت به نسل قبلی داشته، تغییر لنز تله فوتوی اونه. یه لنز 50 مگاپیکسلی با قابلیت زوم 5x برای این گوشی در نظر گرفته شده که واقعاً کیفیت بالایی داره. می‌تونید از سوژه‌های خیلی دور، عکس‌های با کیفیتی بگیرید و بخاطر قابلیت OIS، در حالت زوم، بخاطر لرزش زیاد دست، عکس‌ها تار نمیشه. این دوربین می‌تونه تا زوم 20 برابری رو هم در اختیار شما قرار بده اما خب به مرور که از 5 تا 20 برابر زوم میدید،‌کیفیت کاهش و نویزها افزایش پیدا می‌کنه.

دوربین سلفی

دوربین سلفی این گوشی هم تغییری نکرده و همون 32 مگاپیکسلی نسل قبلی رو می‌تونید روی این گوشی هم ببینید. کیفیت عکس‌های سلفی‌ای که می‌گیرید بخاطر دریچه دیافراگم f/2.0 و نوردهی خوبی که داره،‌ در حد قابل قبولیه. رنگ‌ها تفکیک خوبی دارن و داینامیک رنج هم بدک نیست. این دوربین می‌تونه فیلم‌های با کیفیت 4K و نرم 60 فریم بر ثانیه ضبط کنه و از حالت ضدلرزش هم بهره می‌بره که باعث میشه فیلم‌های دوربین سلفی لرزش نداشته باشن.

بررسی سخت افزار گوشی Xiaomi 15 Pro

یکی از جدیدترین تراشه‌های شرکت کوالکام به عنوان قلب تپنده شیائومی 15 پرو انتخاب شده. تراشه کوالکام Snapdragon 8 Elite پاییز 1403 معرفی شده و لیتوگرافی 3 نانومتری داره. این پردازنده رده بالا، برگ برنده این گوشی محسوب میشه. وقتی عملکرد این پردازنده هشت هسته‌ای رو در موقعیت‌های مختلفی مثل عملکردهای چند هسته‌ای یا اجرای بازی‌های سنگین بررسی می‌کنیم، نتایج شگفت‌انگیزه.

این تراشه کوالکام از نظر مصرف باتری، وضعیت خیلی خوبی داره، به هیچ وجه باعث داغ شدن بدنه گوشی نمیشه و می‌تونید به طور همزمان چندین برنامه رو روی گوشی باز کنید و هیچ مشکلی هم نداشته باشه. در رتبه‌بندی پردازنده‌های وبسایت AnTuTu 10 پردازنده شیائومی 15 پرو تونسته رتبه 14 از بین 46 گوشی رو دریافت کنه که نشون میده وضعیت خوبه.

در کنار این پردازنده می‌تونید مجموعه‌ای از سخت‌افزارهای جذاب رو هم ببینید. رم‌های 12 و 16 گیگابایتی برای گوشی شیائومی 15 پرو در نظر گرفته شده و حافظه‌هایی از 256 گیگابایت تا 1 ترابایت داره که با توجه به بودجه‌ای که دارید می‌تونید هرکدوم از این نسخه‌ها رو خریداری کنید. در ضمن، استاندارد حافظه این گوشی UFS 4.0 هست که سرعت انتقال و دسترسی به داده‌ها رو بیشتر می‌کنه.

پشتیبانی از وای فای 7، بلوتوث نسخه 5.4 و NFC و سنسور مادون قرمز از ویژگی‌های سخت‌افزاری دیگه این گوشی محسوب میشه. باید به این نکته هم اشاره کنیم که پورت شارژ این گوشی از نوع USB-C و ورژن 3.2 هست که سرعت انتقال داده‌هاش خیلی بالاست و از OTG هم پشتیبانی می‌کنه.

به طور کلی، گوشی شیائومی 15 پرو، از نظر سخت‌افزاری واقعاً حرف‌های زیادی برای گفتن دارن؛ هم پردازنده و هم سایر قطعات سخت‌افزاری این گوشی جزو بهترین‌ها و جدیدترین‌های دنیا هستن.

سیستم عامل و رابط کاربری

بررسی نرم افزار گوشی Xiaomi 15 Pro

گوشی شیائومی 15 پرو یکی از اولین گوشی‌های پرچمدار 2024 هست که با آخرین نسخه اندروید یعنی اندروید 15 روانه بازار شده. بنابراین نیازی نیست وقت و هزینه صرف کنید تا سیستم عامل گوشی‌تون آپدیت بشه. از طرف دیگه این گوشی به جدیدترین نسخه از رابط کاربری گوشی شیائومی یعنی HyperOS 2 مجهز شده. این رابط کاربری به تازگی عرضه شده و شاید یکی از جذابیت‌های گوشی 15 پرو شیائومی همین باشه که کاربرها دوست داشته باشن، این رابط رو امتحان کنن و ببینن چه قابلیت‌هایی داره.

اسپیکر

دو اسپیکر روی بدنه این گوشی طراحی شده تا صدایی که تولید میشه استریو باشه. این اسپیکرها با استفاده از قطعات سخت‌افزاری مخصوص شرکت کوالکام که به Snapdragon Sound معروفه، تقویت میشن و از نظر کیفیت و حجم صدا، سطح بالایی دارن. در ولوم متوسط، صدایی که می‌شنوید شفاف و بدون تداخل زیاده. اما ولوم که بالا میره، صدای فرکانس‌های پایین (بم) کیفیتش افت می‌کنه و صداهای زیر برجسته‌تر میشن که خب این موضوع روی اکثر گوشی‌ها وجود داره.

آیا گوشی Xiaomi 15 Pro ارزش خرید داره؟

گوشی شیائومی 15 پرو در بازار ایران با قیمت‌های مختلفی به فروش می‌رسه. نسخه 12GB رم با حافظه 256GB قیمتی حدود 59 میلیون تومان و نسخه 16GB رم با حافظه 1TB قیمتی حدود 71 میلیون تومان داره. این رو هم در نظر بگیرید که نسخه 16GB رم با حافظه 512GB گوشی شیائومی 14 پرو، همین الان توی بازار قیمتی حدود 50 میلیون تومان داره. اختلاف قیمت این گوشی‌ها خیلی زیاده. اما برگردیم به سوال اصلیمون: آیا گوشی شیائومی 15 پرو ارزش خرید داره؟

اگه عاشق برند شیائومی باشید، دنبال گوشی‌ای بگردید که جدیدترین سخت‌افزارهای دنیا براش انتخاب شده، دوربین‌های 50 مگاپیکسلی با کیفیت بخواید، عشق پردازنده کوالکام اسنپدراگون باشید و البته باتری 6100 میلی‌آمپر ساعتی براتون خیلی مهم باشه، قطعاً Xiaomi 15 Pro اولین و آخرین انتخابتون میشه. اما اگه بودجه‌ای بین 60 تا 70 میلیون تومان دارید، می‌تونید به خرید گوشی‌های دیگه‌ای مثل S24 Ultra سامسونگ، آیفون 16 با حافظه 128GB یا گوشی آنر MAGIC 6 PRO هم فکر کنید که گوشی‌هایی در کلاس جهانی و قد و قواره این گوشی شیائومی هستن.

منبع : mobo.news

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *