بررسی گوشی Redmi Note 14S شیائومی
وقتی اسم یه گوشی جدید میاد، مخصوصا از طرف شیائومی که استاد نامگذاریهای پیچیده و گاهی گیجکنندهست، آدم کنجکاو میشه. ردمی نوت 14s هم از این قاعده مستثنی نیست. اما راستش رو بخواید، از همون اول که خبرهای این گوشی درز کرد، یه زمزمههایی بود که این گوشی خیلی هم جدید نیست و بیشتر شبیه یه نسخه بازطراحی شده از ردمی نوت ۱۳ پرو 4G خودمونه. اینجور کارها تو بازار موبایل خیلی غریبه نیست و شرکتها گاهی برای بازارهای مختلف یا برای تازه کردن یه مدل، دست به چنین تغییراتی میزنن. اما وظیفه ما تو موبونیوز اینه که مو رو از ماست بکشیم بیرون و ببینیم این “s” آخر اسم ردمی نوت 14s واقعا نشونه یه چیز خاص و بهبود یافتهست یا فقط یه حرف اضافه برای شلوغتر کردن بازاره! تو این بررسی میخوایم ببینیم که ردمی نوت 14s با توجه به مشخصات و قیمتی که براش در نظر گرفته شده (حدود ۲۴۰ تا ۲۶۰ یورو در بازارهای جهانی و 18 تا 23 میلیون تومان بازار ایران)، میتونه گزینه جذابی برای خرید باشه یا نه. با بررسی گوشی Redmi Note 14S شیائومی همراه موبونیوز باشید.
بررسی طراحی گوشی Redmi Note 14S شیائومی
اولین چیزی که از یه گوشی میبینیم، قیافشه! ردمی نوت 14s از نظر طراحی، خیلی شبیه به برادر بزرگترش، یعنی redmi note 13 pro 4G، به نظر میرسه. همون طراحی تقریبا تخت و مکعبی با لبههای نسبتا تیز که یه جورایی آدم رو یاد آیفونهای جدید میندازه. البته به نسبت نسخه ای که از روش ساخته شده جزیره دوربین یه کوچولو تغییر کرده، ولی کلیت ماجرا همونه. بدنه و فریم گوشی از پلاستیک ساخته شدن و پنل جلویی هم با گوریلا گلس ۵ محافظت میشه. استفاده از پلاستیک تو این رده قیمتی کاملا طبیعیه و نباید انتظار بدنه فلزی یا شیشهای (برای پشت) داشته باشیم. مهم اینه که این پلاستیک حس خوبی به دست بده و چیپ به نظر نرسه. خوشبختانه، به نظر میاد شیائومی تو این زمینه کارش رو خوب انجام داده و با اینکه پلاستیکیه، ولی ظاهر جذابی داره و حس ارزون بودن رو منتقل نمیکنه. رنگبندی هم شامل مشکی، بنفش و آبیه که انتخابهای قشنگی هستن.
از نظر ابعاد و وزن، با یه گوشی ۱۷۹ گرمی و ضخامت ۸ میلیمتری طرفیم. این یعنی گوشی نه خیلی سنگینه و نه خیلی سبک، و به راحتی تو دست جا میشه و حس خوبی داره. یکی از نکات مثبت تو طراحی این گوشی، گواهی IP64 هست. این یعنی ردمی نوت 14s در برابر پاشش آب و ورود گرد و غبار مقاومه. این یه پیشرفت کوچولو نسبت به IP54 ردمی نوت ۱۳ پرو 4G محسوب میشه و باعث میشه با خیال راحتتری تو محیطهای مختلف ازش استفاده کنید، هرچند که نباید انتظار مقاومت کامل در برابر آب رو داشته باشید.
دکمههای پاور و تنظیم صدا، پورت تایپ سی، جک ۳.۵ میلیمتری هدفون، اسپیکرهای استریو و حتی فرستنده مادون قرمز (IR Blaster) هم سر جای خودشون هستن. این امکانات، مخصوصا جک هدفون و فرستنده مادون قرمز، برای خیلی از کاربرها هنوزم مهمن و بودنشون یه مزیته.
در مجموع، طراحی ردمی نوت 14s شاید خیلی خلاقانه و جدید نباشه و تکرار طراحی موفق نسل قبلی باشه، اما هنوز هم شیک و کاربرپسنده. سوال اینجاست که آیا این طراحی تکراری در سال ۲۰۲۵ و در رقابت با گوشیهای جدیدتر، هنوز هم میتونه حرفی برای گفتن داشته باشه یا نه. به نظر میاد شیائومی بیشتر روی حفظ قیمت و شاید بهبودهای جزئی تمرکز کرده تا یه انقلاب تو طراحی.
بررسی صفحه نمایش گوشی Redmi Note 14S شیائومی
بریم سراغ یکی از بخشهایی که معمولا گوشیهای شیائومی توش خوب عمل میکنن، یعنی صفحه نمایش. ردمی نوت 14s یه نمایشگر ۶.۶۷ اینچی AMOLED داره با رزولوشن فول اچدی پلاس (۱۰۸۰x۲۴۰۰ پیکسل) و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز. این مشخصات روی کاغذ که خیلی خوبه! توانایی نمایش ۱ میلیارد رنگ هم داره که یعنی باید منتظر رنگهای زنده و با کنتراست بالا باشیم. کیفیت تصویر عالیه و وضوح فوقالعادهای داره. نمایشگر ردمی نوت ۱۳ پرو 4G هم که مشخصات مشابهی داشت، به عنوان یه نقطه قوت بزرگ شناخته میشد.
روشنایی نمایشگر هم قابل قبوله. روشنایی متوسطش ۵۰۰ نیته، تو حالت HBM (High Brightness Mode) به ۱۰۰۰ نیت میرسه و حداکثر روشناییش هم ۱۳۰۰ نیته. این یعنی حتی زیر نور مستقیم خورشید هم نباید مشکل خاصی برای دیدن محتوای صفحه داشته باشید.
نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی هم که دیگه معرف حضور هست و باعث میشه همه چیز، از گشت و گذار تو منوها گرفته تا بازی کردن، خیلی روان و لذتبخش باشه. خوشبختانه این نرخ نوسازی تطبیقی هم هست و بین ۶۰ تا ۱۲۰ هرتز تغییر میکنه تا هم روانی تصویر حفظ بشه و هم مصرف باتری بهینهتر باشه. هرچند که نرخ نوسازی بالا به هر حال مصرف باتری رو بیشتر میکنه.
برای محافظت از این نمایشگر زیبا هم از گوریلا گلس ۵ استفاده شده. امکانات دیگهای مثل نمایشگر همیشهروشن (Always-on Display)، پشتیبانی از فضای رنگی DCI-P3، حالت مطالعه و قابلیت کاهش نور آبی برای محافظت از چشمها هم تو این نمایشگر پیدا میشه.
در کل، به نظر میرسه صفحه نمایش یکی از نقاط قوت اصلی ردمی نوت 14s باشه. تو بازار گوشیهای میانرده که خیلی از شرکتها برای کاهش هزینهها از کیفیت نمایشگر کم میکنن، داشتن یه پنل AMOLED با این مشخصات میتونه یه برگ برنده برای شیائومی باشه و تجربه بصری خیلی خوبی رو برای کاربرها فراهم کنه، مخصوصا اگه اهل فیلم دیدن و وبگردی باشید. دقت رنگی خوب در کنار روشنایی و روانی بالا، پکیج کاملی رو برای لذت بردن از محتوا ارائه میده.
عملکرد باتری ردمی نوت 14s شیائومی
خب، رسیدیم به باتری، یکی از مهمترین بخشها برای ما ایرانیها که زیاد با گوشی کار میکنیم! ردمی نوت 14s یه باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی داره که ظرفیت استاندارد و خوبیه برای یه گوشی امروزی. اما سوال اینه که این باتری تو عمل چقدر دووم میاره؟
بررسیهای اولیه نشون میدن که این گوشی تو استفاده ترکیبی و معمولی میتونه یه روز کامل رو همراهیتون کنه و اگه استفادهتون سبکتر باشه، شاید تا دو روز هم شارژ نگه داره. البته اگه مثل من اهل بازی و فیلم دیدن زیاد باشید، احتمالا آخر شب باید دنبال شارژر بگردید. ردمی نوت ۱۳ پرو 4G هم با باتری مشابه، تو استفادههای سنگین حدود ۱۱ تا ۱۲ ساعت شارژدهی داشت که خیلی فوقالعاده نبود، ولی راضیکننده بود.
اما جایی که ردمی نوت 14s واقعا خودنمایی میکنه، سرعت شارژشه. این گوشی از شارژ سریع ۶۷ واتی پشتیبانی میکنه و شیائومی ادعا کرده که تو ۱۶ دقیقه ۵۰ درصد و تو ۴۶ دقیقه ۱۰۰ درصد شارژ میشه. این سرعت واقعا عالیه و یکی از بزرگترین مزیتهای این گوشی محسوب میشه. دیگه لازم نیست مدت زیادی منتظر شارژ شدن گوشی بمونید. شارژر ۶۷ واتی همراه گوشی عرضه شده که این هم یه نکته مثبته و لازم نیست هزینه اضافی برای خرید شارژر بکنید.
در مجموع، تو بخش باتری، ردمی نوت 14s با ظرفیت مناسب و سرعت شارژ فوقالعاده، میتونه نیاز اکثر کاربرها رو برآورده کنه. اگه شارژدهی یک روزه براتون کافی باشه، سرعت بالای شارژ میتونه خیلی کاربردی باشه و تو مدت کوتاهی گوشی رو برای ادامه روز آماده کنه.
عملکرد دوربین گوشی ردمی Note 14s شیائومی
میرسیم به بخش جذاب دوربین! جایی که شیائومی با یه عدد بزرگ ۲۰۰ مگاپیکسلی برای دوربین اصلی ردمی نوت 14s، سعی کرده توجهها رو به خودش جلب کنه. اما آیا این ۲۰۰ مگاپیکسل فقط یه بازی تبلیغاتیه یا واقعا کیفیت عکسها رو متحول میکنه؟
دوربین اصلی این گوشی یه سنسور ۲۰۰ مگاپیکسلی با دیافراگم f/1.7، لرزشگیر اپتیکال تصویر (OIS)، سنسور نسبتا بزرگ ۱/۱.۴ اینچی و فوکوس خودکار چندمحوره با تشخیص فاز داره. این مشخصات روی کاغذ خیلی امیدوارکنندهست. بررسیهای اولیه برای ردمی نوت 14s و تجربیات با ردمی نوت ۱۳ پرو 4G که دوربین مشابهی داره، نشون میده که تو نور روز عکسهای باکیفیتی با جزئیات دقیق، شارپنس خوب و رنگهای طبیعی ثبت میکنه. لرزشگیر اپتیکال هم کمک میکنه تا عکسها و فیلمها کمتر تار بشن. در مورد حالت ۲۰۰ مگاپیکسلی هم، به نظر میرسه استفاده از رزولوشن کامل، کیفیت تصاویر رو به طور محسوسی بهتر میکنه و فقط جنبه تبلیغاتی نداره. البته باید در نظر داشت که پردازنده Helio G99 Ultra شاید برای پردازش این حجم از اطلاعات با چالش مواجه بشه و این موضوع میتونه روی سرعت عکاسی یا کیفیت نهایی تأثیر بذاره. میشه گفت که دوربین ۲۰۰ مگاپیکسلی با این پردازنده بیشتر شبیه یه حقه تبلیغاتیه.
اما بریم سراغ لنزهای دیگه. یه لنز اولتراواید ۸ مگاپیکسلی با زاویه دید ۱۲۰ درجه هم داریم. این لنزها تو گوشیهای میانرده معمولا عملکرد متوسطی دارن و ردمی نوت 14s هم از این قاعده مستثنی نیست. انتظار میره تو نور روز عکسهای قابل قبولی بگیره، ولی تو نور کم کیفیتش افت میکنه و نباید انتظار زیادی ازش داشت. یه لنز ماکرو ۲ مگاپیکسلی هم هست که بیشتر برای افزایش تعداد دوربینها و جنبه تفریحی کاربرد داره و کیفیت خیلی بالایی نداره. پس اگه دنبال عکاسی حرفهای با لنزهای اولتراواید و ماکرو هستید، این گوشی شاید بهترین گزینه نباشه. دوربین سلفی هم ۱۶ مگاپیکسلیه. تو نور کافی عکسهای شارپ و با رنگهای خوبی ثبت میکنه، ولی تو حالت پرتره ممکنه گاهی تو تشخیص لبههای سوژه به مشکل بخوره.
در بخش فیلمبرداری، متاسفانه ردمی نوت 14s فقط میتونه با کیفیت 1080p و با سرعت ۳۰ یا ۶۰ فریم بر ثانیه فیلم بگیره، هم با دوربین اصلی و هم با دوربین سلفی. این یعنی خبری از فیلمبرداری 4K نیست که برای یه گوشی با دوربین ۲۰۰ مگاپیکسلی تو سال ۲۰۲۵ یه نقطه ضعف بزرگ محسوب میشه. کیفیت فیلمهای 1080p مناسبه، رنگها طبیعی هستن و لرزشگیر هم تا حدی به ثبات تصویر کمک میکنه. نرمافزار دوربین هم حالتهای مختلفی مثل Night Mode، پانوراما و پرتره رو در اختیارتون میذاره.
در کل، دوربین اصلی ۲۰۰ مگاپیکسلی ردمی نوت 14s به نسبت قیمت عملکرد خوبی داره، مخصوصا تو نور روز، اما خیلی عملکرد خفنی نداره. اما لنزهای فرعی و قابلیتهای فیلمبرداری محدودش، پکیج دوربین رو کمی نامتوازن کرده.
عملکرد سختافزاری و نرمافزاری گوشی Redmi Note 14s
خب، میرسیم به قلب تپنده گوشی، یعنی سختافزار. ردمی نوت 14s از تراشه مدیاتک Helio G99 Ultra استفاده میکنه که با فناوری ۶ نانومتری ساخته شده و پردازنده گرافیکی Mali-G57 MC2 هم همراهیش میکنه. این تراشه برای کارهای روزمره مثل وبگردی، چرخیدن تو شبکههای اجتماعی و اجرای همزمان چند برنامه، عملکرد روان و بدون لگی داره. اما وقتی صحبت از بازیهای سنگین میشه، داستان یه کم فرق میکنه.
هلیو G99 اولترا یه تراشه میانرده 4G هست و نباید ازش انتظار معجزه تو اجرای بازیهای گرافیکی سنگین مثل کالاف دیوتی موبایل یا پابجی با بالاترین تنظیمات رو داشته باشید. برای بازیهای سبک و نیمهسنگین خوبه، ولی تو بازیهای سنگین باید تنظیمات گرافیکی رو بیارید پایین تا فریم ریت قابل قبولی بگیرید. پس اگه گیمر حرفهای هستید، این گوشی شاید بهترین انتخاب براتون نباشه. این تراشه برای سال ۲۰۲۵ دیگه کم کم داره قدیمی میشه و رقبای جدیدتر با تراشههای قویتر تو بازار پیدا میشن.
ردمی نوت 14s با ۸ گیگابایت رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی از نوع UFS 2.2 عرضه میشه. این مقدار رم برای اکثر کاربرها و مولتی تسکینگ روان کافیه. حافظه UFS 2.2 هم سرعت مناسبی داره، ولی خب از UFS 3.1 یا جدیدتر که تو بعضی میانردههای دیگه میبینیم، کندتره و این میتونه روی سرعت لود شدن برنامهها یا انتقال فایلها تأثیر بذاره. خوشبختانه امکان افزایش حافظه با کارت microSDXC هم وجود داره، البته اسلاتش با سیمکارت دوم مشترکه.
تو بخش نرمافزار، ردمی نوت 14s با اندروید ۱۵ و رابط کاربری جدید شیائومی یعنی HyperOS 2.0 عرضه میشه. HyperOS هم قراره تجربهای سریعتر، پایدارتر و بهینهتر از MIUI ارائه بده، با انیمیشنهای نرمتر و مصرف منابع کمتر. شیائومی معمولا برای سری ردمی نوت آپدیتهای نرمافزاری خوبی ارائه میده و گفته شده که این گوشی هم حداقل ۲ آپدیت بزرگ سیستمعامل و ۴ سال آپدیت امنیتی دریافت میکنه.
در مجموع، سختافزار ردمی نوت 14s برای کارهای روزمره و بازیهای سبک کاملا مناسبه، اما برای گیمرهای حرفهای یا کسایی که دنبال بالاترین سطح عملکرد هستن، شاید کمی ناامیدکننده باشه. عملکرد رابط کاربری هم با امکانات شخصی سازی مناسبش و قابلیت های AI که به لطف برنامه Gemini پیدا کرده میتونه جذاب باشه.
عملکرد اسپیکر ردمی Note 14s شیائومی
تو بخش صدا، ردمی نوت 14s با اسپیکرهای استریو عرضه میشه که این خودش یه نکته مثبته. داشتن اسپیکر استریو، مخصوصا موقع فیلم دیدن یا بازی کردن، تجربه خیلی بهتری رو نسبت به اسپیکر مونو ارائه میده. کیفیت صدای این اسپیکرها هم قابل قبوله. بلندی صدا خوبه و حتی تو محیطهای نسبتا شلوغ هم به راحتی شنیده میشه. وضوح و تفکیک صدا هم در حد یه گوشی میانرده مناسبه و بیس قابل قبولی هم داره.
و اما خبر خوب برای طرفدارای هدفونهای سیمی، ردمی نوت 14s جک ۳.۵ میلیمتری هدفون رو هم حفظ کرده! این یعنی بدون نیاز به دانگل یا هدفون بلوتوثی، میتونید از هدفونهای قدیمیتون استفاده کنید. در کل، با توجه به نمایشگر باکیفیت AMOLED، داشتن اسپیکرهای استریوی مناسب و جک هدفون، ردمی نوت 14s میتونه گزینه خوبی برای کسایی باشه که زیاد با گوشیشون فیلم میبینن یا موسیقی گوش میدن.
گوشی redmi note 14s شیائومی رو بخریم یا نه؟
خب رسیدیم به آخر بررسی ردمی نوت 14s. وقتشه یه جمعبندی کلی داشته باشیم و ببینیم گوشی redmi note 14s که الان (اردیبهشت 1404) قیمت بین 18 تا 23 میلیون داره با این مشخصات، ارزش خرید داره یا بهتره گزینههای دیگهای رو تو بازار بررسی کنیم.
ردمی نوت 14s یه گوشی میانردهست که سعی کرده با چند تا ویژگی جذاب مثل نمایشگر AMOLED عالی ۱۲۰ هرتزی، شارژر فوقسریع ۶۷ واتی و دوربین اصلی ۲۰۰ مگاپیکسلی (حداقل روی کاغذ و تو نور روز)، دل کاربرها رو به دست بیاره. طراحی گوشی هم با اینکه خیلی جدید نیست و همون شاسی نسل قبله، ولی هنوز هم شیک و خوشدسته و با گواهی IP64 یه کم مقاومتر هم شده. وجود جک ۳.۵ میلیمتری هدفون، فرستنده مادون قرمز و اسپیکرهای استریو هم از نکات مثبت دیگهاش هستن. این پکیج با اندروید ۱۵ و HyperOS عرضه شده که میتونه تجربه نرمافزاری روانی هم داشته باشه.
اما از اون طرف، نقاط ضعفی هم داره که نمیشه ازشون چشمپوشی کرد. بزرگترین مشکل شاید تراشه Helio G99 Ultra باشه که برای یه گوشی تو سال ۲۰۲۵، اونم با پسوند “s” که آدم رو یاد مدلهای قویتر میندازه، یه کم ضعیف به نظر میرسه، مخصوصا اگه اهل بازیهای سنگین باشید. رقبای اصلی این گوشی تو بازار ایران تو بازه قیمتی حدود 20 تا 25 میلیون تومان (بر اساس قیمت جهانی ۲۴۰-۲۶۰ یورویی و قیمتهای فعلی بازار)، میتونن گوشیهایی A35 سامسونگ و Poco X7 خود شیائومی باشن که هر دو سخت افزار بهتر، طراحی به روزتر و امکانات ارتباطی به روزتری داره و در صورتی که این گوشی با قیمت کمتر به بازار به نسبت این گوشی ها عرضه بشه میشه گفته شاید ارزش خرید داشته باشه.