بررسی گوشی Redmi Note 14 Pro Plus شیائومی

بررسی گوشی Redmi Note 14 Pro Plus شیائومی

فهرست مطالب

بررسی گوشی Redmi Note 14 Pro Plus شیائومی

گوشی Redmi Note 14 Pro Plus بعد از اینکه مهر ماه برای بازار هند رونمایی شده بود، حالا به صورت گلوبال هم معرفی شده. نسخه گلوبال تفاوت‌های زیادی با نسخه هند داره که مهم‌ترین فرقش رو میشه دوربین 200 مگاپیکسلی روی نسخه گلوبال دونست. این گوشی نسبت به نسل قبل پیشرفت‌هایی در زمینه پردازنده، میزان ماندگاری شارژ، سرعت شارژ و ارتقاء نسخه بلوتوث داشته. اما واقعاً باید دید چنین گوشی میان‌رده‌ای که قیمتی حدود 35 میلیون تومان داره، در بازار ایران ارزش خرید داره؟ با بررسی گوشی Redmi Note 14 Pro Plus همراه موبونیوز باشید تا ارزش خرید این گوشی رو بسنجیم.

 

طراحی ظاهری گوشی Redmi Note 14 Pro Plus

طراحی بدنه، فریم، صفحه نمایش و چیدمان دوربین‌های نوت 14 پرو پلاس واقعاً زیبا انجام شده. این نوع طراحی رو در نسل قبلی این گوشی به هیچ وجه نمی‌دیدید. حتی گوشی نوت 14 پرو هم طراحی متفاوتی نسبت به این نسخه پرو پلاس داره و در جزئیات با هم متفاوت هستن. از نظر نوع طراحی بدنه و فریم باید نمره بالایی به طراحان شرکت ردمی بدیم و از نظر ارگونومی، یکی از بهترین گوشی‌ها برای در دست گرفتن محسوب میشه.

بررسی طراحی گوشی Redmi Note 14 Pro+

همینطور که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید، این گوشی نسبت به نسل قبلی تفاوت‌های زیادی از نظر طراحی داشته و به طور کامل دگرگون شده. جذابیت اصلی نوت 14 پرو پلاس در طراحی فریم و بدنه و چیدمان خاص دوربین‌هاست که این مورد آخر حتی در نسخه پرو هم وجود نداره. کمپانی ردمی، این گوشی رو در سه رنگ مشکی (Midnight Black)، آبی (Frost Blue) و بنفش (Lavender Purple) تولید و روانه بازار کرده که می‌تونید طبف رنگی اون رو در تصویر زیر ببینید.

رنگ های گوشی Redmi Note 14 Pro +

کیفیت بدنه

همه‌چیز در حد میانه‌ قرار دارد! از نظر کیفیت بدنه باید گفت که ردمی نوت 14 پرو پلاس همه‌چیز رو در حد اعتدال رعایت کرده. قاب پشتی این گوشی از شیشه با روکش گوریلا گلس 7i ساخته شده و انحنای خوبی در لبه‌های گوشی دیده میشه که بدنه و فریم رو خیلی زیبا به هم متصل کرده. بخاطر نمایشگر نسبتاً بزرگی که این گوشی داره، وزنش به حدود 205 تا 210 گرم رسیده و ضخامتی حدود 8.8 میلی‌متر داره. گوشی سبک و کوچیکی نیست اما نمیشه گفت خیلیم بزرگ و سنگینه.

بررسی فریم

برای فریم این گوشی از آلومینیوم استفاده شده تا مقاومت بیشتری جلوی ضربه داشته باشه. فارغ از جنس و کیفیت فریم، باید گفت طراحی فریم نوت 14 پرو پلاس خیلی جذابه و انحنایی که در گوشه‌های بدنه و فریم ایجاد شده، در دست گرفتن و کار کردن با گوشی رو خیلی راحت می‌کنه. شاید بشه گفت یکی از مهم‌ترین جذابیت‌های این گوشی، طراحی بدنه و فریمشه.

سمت راست فریم می‌تونید کلیدهای پاور و ولوم رو ببینید، سمت چپ چیزی وجود نداره،‌ پایین گوشی پورت شارژ‌، اسپیکر، میکروفن و شیار سیم کار قرار داده شده و بالای گوشی میکروفن، اسپیکر دوم و سنسور مادون قرمز رو میشه دید. توجه داشته باشید که این گوشی دو سیم‌کارته‌ست.

پنل جلو

در قسمت جلو، از یه نمایشگر 6.67 اینچی استفاده شده و حاشیه‌های خیلی زیادی اطراف نمایشگر دیده نمیشه. نسبت نمایشگر به بدنه این گوشی چیزی حدود 89 درصده که عدد خوبیه و آزاردهنده نیست. دوربین سلفی این گوشی هم روی ناچ هول بالای نمایشگر قرار داده شده و تقریباً اندازه بزرگی داره.

بررسی پنل جلو گوشی Redmi Note 14 Pro+

چیدمان دوربین

برای چیدمان دوربین‌ها، شرکت ردمی از الگوی نوت 14 پرو استفاده کرده با این تفاوت که لنزها از جزیره نسبتاً مربعی پشت گوشی بیرون نزدن. سه دوربین به همراه فلاش این گوشی در این جزیره زیبا قرار داده شدن و با حلقه‌ براقی که دور جزیره کشیده شده و پس‌زمینه فلزی این جزیره، جذابیت طراحی گوشی چند برابر شده.

بررسی چیدمان دوربین گوشی Redmi Note 14 Pro+

استانداردهای محافظتی

خوشبختانه این گوشی ردمی شیائومی تونسته گواهی IP68 رو دریافت کنه و این یعنی توی روزهای بارونی هم می‌تونید ازش استفاده کنید و یه گوشی ضدآب دارید که تا نیم ساعت توی عمق 1.5 متری آب هم سالم می‌مونه. اما نمیشه از گلس‌های محافظی که روی قاب پشت و نمایشگر این گوشی کشیده شده هم گذشت. گوریلا گلس Victus 2 روی صفحه نمایش این گوشی قرار داده شده و گوریلا گلس 7i رو می‌تونید روی بدنه این گوشی حس کنید که جلوی شکستگی، ترک خوردگی و آسیب دیدن گوشی رو می‌گیره.

بررسی باتری گوشی Redmi Note 14 Pro+

در حالی که نسخه هند این گوشی با باتری 6200mAh و شارژر 90 واتی عرضه شده، نسخه گلوبال، باتری 5150mAh با شارژر 120 واتی داره که یکی از سریع‌ترین گوشی‌های دنیا از نظر سرعت شارژ شدنه. میزان ماندگاری باتری هم در حد قابل قبولیه ولی با توجه به اینکه یه پردازنده کوالکام روی این گوشی قرار داده شده تا در مصرف باتری صرفه‌جویی بشه، نتیجه خیلی راضی کننده نیست. این گوشی به طور میانگین حدود 12 ساعت ماندگاری استاندارد داره که برای وب‌گردی 9 ساعت، برای مکالمه 29 ساعت، برای تماشای فیلم 11 ساعت و برای بازی 7 ساعت شارژدهی می‌کنه.

بررسی باتری گوشی Redmi Note 14 Pro+

 

اما به لطف شارژر 120 واتی که اغلب توی بسته این گوشی قرار داده میشه، به یکی از سریع‌ترین گوشی‌های دنیا از نظر شارژ تبدیل شده. وقتی با شارژر 120 واتی شارژش کنید در عرض 21 دقیقه به طور کامل شارژ میشه و این یعنی جزو 10 گوشی برتر دنیا از نظر سرعت شارژ قرار می‌گیره. بنابراین اگه سرعت شارژ براتون مهمه، ردمی نوت 14 پرو پلاس انتخاب خوبیه.

بررسی صفحه نمایش گوشی ردمی نوت 14 پرو پلاس

نمایشگر 6.67 اینچی از نوع AMOLED برای ردمی نوت 14 پرو پلاس انتخاب شده. این نمایشگر از قابلیت‌های Dolby Vision و HDR10+ پشتیبانی می‌کنه و می‌تونه تا 120 هرتز رفرش ریت در اختیار شما قرار بده. رفرش ریت بالای نمایشگر تضمین می‌کنه که می‌تونید بازی‌های حرفه‌ای رو بدون تاخیر و لگ و باگ روی این گوشی اجرا کنید. از طرف دیگه باید به رزولوشن 1220 در 2712 پیکسلی هم اشاره کرد که با تراکم 446ppi کیفیت بالای تصاویر رو تائید می‌کنن.

این گوشی به نمایشگر همیشه روشن مجهز شده ولی از نظر روشنایی به پای نسل قبلی و خیلی از گوشی‌های دیگه نمی‌رسه. طبق بررسی‌های انجام شده، نمایشگر اینگوشی می‌تونه در حالت تنظیم خودکار به روشنایی 1200 نیت و در حالت تنظیم دستی به روشنایی 490 نیتی برسه که از گوشی‌هایی مثل شیائومی 14T یا Redmi Note 14 Pro روشنایی کمتری داره. البته با این وجود، برای استفاده از گوشی زیر نور مستقیم خورشید خیلی مشکل جدی‌ای وجود نداره.

بررسی دوربین گوشی Redmi Note 14 Pro Plus

مثل گوشی ردمی نوت 13 پرو پلاس، برای گوشی جدید هم از سه دوربین واید، اولترا واید و ماکرو استفاده شده. دوربین اصلی این گوشی لنز 200 مگاپیکسلی داره، دوربین اولترا واید 8 مگاپیکسلی و دوربین ماکرو 2 مگاپیکسلیه. برای دوربین سلفی از لنز 20 مگاپیکسلی استفاده شده. در ادامه هرکدوم از لنزها رو جداگانه بررسی می‌کنیم.

دوربین اصلی

لنز دوربین اصلی ردمی نوت 14 پرو پلاس 200 مگاپیسکلی و مدل Samsung ISOCELL HP3 هست که جزو لنزهای خوب گوشی‌ها محسوب میشه. این لنز به قابلیت‌های OIS برای جلوگیری از تار شدن عکس‌ها بخاطر لرزش دست و PDAF برای فوکوس خودکار روی سوژه مجهز هست. کیفیت عکاسی با این دوربین به طور پیشفرض روی 12MP قرار داده شده و اگه بخواید کیفیت 200MP رو داشته باشید باید به صورت دستی انتخاب کنید. البته خیلی تفاوت چشمگیری بین این دو حالت حس نمی‌کنید. این موضوع رو در تصویر زیر می‌تونید ببینید.

بررسی دوربین گوشی Redmi Note 14 Pro plus

عکس‌های دوربین اصلی در روشنایی روز کیفیت خوبی دارن، جزئیات خیلی واضح ثبت میشن و از کنتراست متعادلی هم برخوردار هستن. شارپنس در حد قابل قبوله اما به نظر میاد در زمینه داینامیک رنج ضعف‌هایی داره که باعث شده نقاط تیره و سایه‌ها خیلی واضح نباشن. برای عکاسی پرتره هم کیفیت بوکه کردن خوبی ارائه میده و تنها مشکلش اینه که رنگ پوست رو کمی روشن‌تر از حد معمول در میاره.

بررسی دوربین گوشی Redmi Note 14 Pro plus

عکاسی در شب با این دوربین 200 مگاپیکسلی هم بدک نیست و می‌تونه جزئیات خوبی از صحنه رو ثبت کنه. حتی اگه بخوایم کمی اغراق کنیم باید بگیم عکس‌هایی که در شب با این دوربین می‌گیرید، بهتر از عکس‌های حالت روزه. باید به زوم‌های تا 4x این دوربین هم اشاره کنیم که زوم‌های دیجیتال هستن و تا حدود 2x می‌تونید کیفیت بالایی ازشون دریافت کنید.

برای فیلمبرداری، این دوربین کیفیت 4K با نرخ 24 و 30 فریم بر ثانیه در اختیار شما قرار میده که به لطف لرزشگیر مخصوصی که داره فیلم‌ها حتی در حالت حرکت و قدم زدن هم با کیفیت خوبی ضبط میشن. به طور کلی دوربین 200 مگاپیکسلی ردمی نوت 14 پرو پلاس کیفیتی در حد متوسط داره که اگه کادر و روشنایی درستی براش انتخاب کنید، می‌تونه عکس‌های خیلی خوبی براتون بگیره.

دوربین اولترا واید و ماکرو

یه لنز اولترا واید 8 مگاپیکسلی از شرکت سونی وظیفه عکاسی فوق عریض این گوشی رو بر عهده گرفته. این دوربین با توجه به محدوده قیمت و لنز 8 مگاپیکسلی که داره، تا حدودی می‌تونه شما رو راضی نگه داره و عکس‌های در حد معمولی ثبت کنه. داینامیک رنج این دوربین پایینه، همه چیز نرم به نظر می‌رسه یعنی از نظر شارپنس مشکلاتی داره و جزئیات و رنگ‌ها خیلی خوب ثبت نمیشن ولی ممکنه در نهایت بتونه راضی‌تون کنه.

بررسی دوربین گوشی Redmi Note 14 Pro plus

درباره دوربین ماکروی 2 مگاپیکسلی هم باید گفت که برای عکاسی از غذا و سوژه‌های نزدیک طراحی شده و این لنز در گوشی‌های پرچمدار جدید حذف شده و به جاش از لنز تله فوتو که کاربردی‌تره استفاده میشه.

دوربین سلفی

برای دوربین سلفی از لنز 20 مگاپیکسلی OmniVision OV20B40 استفاده شده که دریچه دیافراگم f/2.2 داره. دوربین سلفی هم مثل بقیه لنزهای این گوشی، کیفیت معمولی داره و حتی شاید بشه یه کم شدیدتر بهش انتقاد کرد. جزئیات صحنه و سوژه‌ها خیلی دقیق ثبت نمیشه و تصاویر خیلی نرم هستن. از اون بدتر، حتی به نظر میاد که فوکوس این لنز به جای اینکه روی سوژه قرار بگیره، کمی عقب‌تر یعنی پشتش قرار گرفته که باعث تار شدن سوژه اصلی عکس سلفی میشه. با این لنز می‌تونید نهایتاً فیلم‌های 1080p ضبط کنید.

بررسی سخت افزار گوشی Redmi Note 14 Pro Plus

از پردازنده هشت هسته‌ای کوالکام Snapdragon 7s Gen 3 برای این گوشی استفاده شده. این تراشه که با فناوری 4 نانومتری ساخته شده، اواسط تابستان 2024 به طور رسمی معرفی شد و مخصوص گوشي‌های میان‌رده‌ست. این تراشه روی گوشی Realme 14 Pro Plus‌ هم قرار داده شده و البته امتیازهای بالاتری در بنچمارک بدست آورده. در کنار این تراشه، پردازنده گرافیکی Adreno 710 قرار داده شده که کاربرها بتونن بازی‌های مختلف رو خیلی راحت روی این گوشی اجرا کنن. گوشی از این نظر کیفیت خوبی داره، خیلی داغ نمی‌کنه و خوش‌دسته.

نسخه گلوبال ردمی نوت 14 پرو پلاس با رم‌های 8 و 12 گیگابایتی و حافظه‌های 256 و 512 گیگابایتی عرضه شده. البته نسخه رام چین یا هند، رم 16 گیگابایتی هم داره. باید به وجود بلوتوث نسخه 5.4 و وای فای 6e هم اشاره کنیم که می‌تونه جزو جذابیت‌های این گوشی محسوب بشه.

سیستم عامل و رابط کاربری

موضوع عجیب اینه که این گوشی با اندروید 14 روانه بازار شده در حالی که خیلی وقته اندروید 15 معرفی شده. البته با این وجود شرکت ردمی گفته که تا 3 تا آپدیت بعدی سیستم عامل رو برای این گوشی ارائه میده. رابط کاربری ردمی نوت 14 پرو پلاس HyperOS هست که چند وقتیه به طور رسمی رابط کاربری همه گوشی‌های شیائومی و زیربرندهاش شده. به طور کلی کار کردن با سیستم عامل و رابط کاربری این گوشی به سادگی هر گوشی دیگه‌ایه و باگی برای اجرای برنامه‌ها مشاهده نمیشه.

اسپیکر

دو اسپیکر در بالا و پایین بدنه این گوشی قرار داده شده تا صدای استریو و با حجم بالایی تولید کنه. حداکثر صدای اسپیکر به حدود 89 دسی بل می‌رسه که عدد بالایی محسوب میشه. کیفیت صداها و عدم تداخل صداهای زیر و بم هم در حد استاندارده بجز زمانی که ولوم گوشی رو روی حداکثر قرار بدید که اونجا صداهای بم رو از دست میدید و بیشتر صدای زیر می‌شنوید. در ضمن این گوشی ورودی جک 3.5 میلی‌متری نداره و برای موسیقی گوش دادن باهاش باید از هندزفری‌های بی‌سیم استفاده کنید.

آیا گوشی Redmi Note 14 Pro Plus ارزش خرید داره؟

گوشی ردمی نوت 14 پرو پلاس با رم 12GB و حافظه 512GB (نسخه گلوبال) در بازار ایران با قیمت حدود 35 میلیون تومان فروخته میشه (بهمن 1403). در این محدوده قیمت و حتی تا 40 میلیون تومان، گوشی‌های خیلی خوبی در بازار وجود دارن که می‌تونن رقبای سرسختی برای ردمی نوت 14 پرو پلاس محسوب بشن. گوشی پوکو F6 Pro نمایشگر بهتری از نظر روشنایی و رزولوشن داره و کیفیت عکاسی و فیلمبرداری بهتری ارائه میده اما خب ضدآب نیست و چند ماهی قدیمی‌تره.

رقیب دوم، Nothing Phone 2a Plus هست که بیشتر بخاطر طراحی ظاهری خاصش جذابیت‌هایی داره و در آخر گوشی‌ S24 FE که چند میلیونی گرون‌تره اما خب بخاطر برند سامسونگ، پردازنده قدرتمندتر و دوربین‌های بهتر، می‌تونه رقیب سرسختی باشه. به طور کلی، اگه حدود 35 میلیون تومان بودجه دارید، دنبال جدیدترین گوشی شیائومی هستید، از برند ردمی خاطره خوبی دارید، نمایشگر بزرگ، طراحی خوش‌دست و شارژ فوق سریع (21 دقیقه‌ای) باتری براتون مهمه، گوشی ردمی نوت 14 پرو پلاس می‌تونه انتخاب خوبی براتون باشه.

منبع : mobo.news

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *