بررسی ارزش خرید PS5 Pro
جدیدترین، گرانترین و قویترین کنسولی که تا الان ساخته شده اینجاست. تو این مقاله قراره که غول مرحله آخر سونی، PS5 Pro رو با هم بررسی کنیم. کنسول 700 دلاری سونی که با کلی حاشیه معرفی و عرضه شد. تو این مقاله میخوایم ببینیم این کنسول سونی به نسبت نسخه معمولی ارزش خرید و هزینه کردن حدود 20 میلیون تومانی رو داره یا نه؟ پس اگه قصد خرید کنسول PS5 pro رو دارید و میخواید ببینید این کنسول جدید ارزش هزینه کردن داره یا نه حتما تا انتهای بررسی ارزش خرید PS5 Pro همراه موبونیوز باشید.
بررسی ارزش خرید PS5 Pro
بریم سراغ خود کنسول، کنسولی که موقع عرضهاش خیلی جنجال به پا کرد. از موقع معرفیاش تا الان، کل طرفداراش میگفتن که سونی بهترین تصمیم رو گرفته و قیمت رو بالا برده. یه کنسول جدیدتر، بهتر و با سختافزار قویتر وارد بازار کرده. خیلیها میگفتن که گرونه، نمیدونم دیسکدرایو نداره، یه سری حاشیههایی براش درست شده بود که در ادامه بهش میپردازیم. ولی چیزی که من خودم دوست نداشتم درباره این کنسول این بود که موقع معرفیش، بازی جدیدی باهاش معرفی نشد و خیلی از طرفداران، چه پلیاستیشن، چه گیمرهای مختلف، بابت این قضیه شاکی بودن. چرا؟ چون وقتی یه کنسول جدید می دید، حداقل باید چند تا بازی هم باهاش معرفی کنی که ما تجربه کنیم و بفهمیم این کنسول چیه. برای مثال، PS5 که منتشر شده بود، با اینکه سختافزار خیلی خاصی نداشت و تقریبا ضعیفتر بود، ولی با بازیهای انحصاری مثل God of War و Final Fantasy، این کنسول رو به یکی از پرفروشترین کنسولها تبدیل کرد. اما وقتی PS5 Pro معرفی شد، خیلیها انتظار داشتن که چند تا تریلر هم بیاد که نیومد. یه هفته بعد سونی State of Play برگزار کرد و بازیهایی معرفی کرد که نه انحصاری بودن، نه اصلا در حد این کنسول گرون قیمت بودن.
طراحی کنسول PS5 Pro
اگر بخوایم در مورد طراحی صحبت کنیم، PS5 Pro به نسبت PS5 معمولی بزرگتر شده. این تفاوت رو مخصوصا توی PS5 Slim میتونید بیشتر حس کنید. خود کنسول هم بزرگتر شده و ارتفاعش بیشتر شده. رنگش هم به نظر من یه کم شفافتر شده و روشنتر و براقتر شده. به نظر میاد که دو تا سه خط اضافه کردن کنار کنسول که یه کم فان شده و بعضیها میگن شبیه سه خط آدیداس! طراحیاش قشنگ و مدرن به نظر میاد. پشت کنسول هم دو تا پورت USB، یه دونه HDMI، و پورت Ethernet رو میبینیم که تفاوت خاصی با PS5 و PS5 Slim نداره.
اتفاق خیلی خوبی که توی PS5 Pro افتاده اینه که سیستم تهویهش بهبود پیدا کرده. هم صدای کمتری ازش میشنوید و هم گرمای کمتری تولید میکنه. خیلیها شاکی بودن که PS5 صداش مثل هواپیما میمونه و خیلی داغ میکنه، ولی توی PS5 Pro ظاهرا این مشکل حل شده و دیگه همچین چیزی رو تجربه نخواهید کرد.
پرفورمنس کنسول PS5 Pro
حالا بریم سراغ پرفورمنس خود کنسول. از سختافزارش میخوام شروع کنم. میگفتن که قراره قدرت پردازشی این کنسول در حد و اندازههای یک RTX 4070 باشه که خب، نیست. متاسفانه واقعیت اینه که اینطور نیست. یه GPU با تکنولوژی RDNA 3 ساخته شده که 67 درصد به نسبت PS5 معمولی تقویت (boost) شده. بازیهایی که سنگین هستن و حجم زیادی دارن، با این GPU خیلی روانتر و پایدارتر اجرا میشن.
در مورد ترافلاپس و قدرت پردازشی هم که شایعه کرده بودن 30 ترافلاپس شده، ولی معلوم شده که حدود 16.7 ترافلاپس قدرت پردازشی واقعی این کنسول هست. این هم به نظر من خیلی عالیه، چون نسبت به PS5 که حدود 10.8 ترافلاپس داشت، این ارتقا هم قابل قبوله. یه نکته دیگه که خیلیها فکر میکردن این بود که PS5 Pro باید تغییرات بزرگتری نسبت به PS5 معمولی داشته باشه، ولی عملا این کنسول یه بوست و ارتقا نسبت به PS5 معمولی هستش.
یکی از آپشنهایی که به PS5 Pro اضافه شده و خیلی از ایرانیها هم گیر دادن بهش که به چه دردی میخوره، وایفای 7 هست. این قابلیت توی PS5 معمولی نبود، ولی روی این کنسول اومده و تأثیرش رو شما میتونید توی بازیهای آنلاین و استریم کردن ببینید. این قابلیت انتقال داده 46 گیگابیت بر ثانیه رو به شما میده. البته واقعا برای ما خیلی کاربردی نیست، چون زیرساختش رو نداریم که چنین سرعتی رو تجربه کنیم، ولی به طور کلی، با توجه به اینکه بازیهای آنلاین و کلاود خیلی بیشتر دارن میشن، این هم یک ارتقا خوبیه.
حافظه ذخیره سازی کنسول PS5 Pro
حافظه ذخیره سازی این کنسول هم از PS5 معمولی 45 درصد سریعتر شده. این تاثیر زیادی روی لودینگ بازیها و سرعت رندر کردن گذاشته. لودینگ بازیها خیلی کوتاهتر شده و مخصوصا بازیهایی مثل Cyberpunk که نسل قبلی باگ داشت و مشکل داشت، این مشکلات روی PS5 Pro حل شده. حافظه SSD این کنسول از تکنولوژی PCI Gen 4 استفاده میکنه که خیلی سریعتر و پایدارتره.
در مورد فضای ذخیرهسازی هم، PS5 Pro حافظه 2 ترابایتی داره که برای کسایی که همیشه از کمبود فضا مینالیدن، خیلی مفید میتونه باشه. البته از 2 ترابایت، حدود 1.8 ترابایت قابل استفاده است و بقیش رو خود سیستم میگیره، ولی این تغییر خیلی خوبه و واقعا لازم بود، مخصوصا الان که حجم بازیها خیلی زیاد شده.
هوش مصنوعی و Upscale گرافیکی PS5 Pro
PS5 Pro از هوش مصنوعی برای اپ اسکیل یا ارتقا مجازی گرافیکی استفاده میکنه. به زبان ساده، این یعنی بازیهایی که گرافیک پایینتری دارن، PS5 Pro میتونه اونها رو نزدیک به 4K برسونه. بازیهایی مثل GTA 6 که گفتن روی PS5 Pro با 120 فریم و 4K اجرا نمیشه، این موضوع خیلی ناراحتکننده است. واقعیت اینه که این کنسول به دلیل اینکه نتونسته این بازی رو به بهترین گرافیک برسونه، خیلی از گیمرها رو ناامید کرده.
توی PS5 معمولی هم دیدیم که پرفورمنس مود و فیدلیتی مود وجود داشت. پرفورمنس مود بازی رو با گرافیک پایین تر ولی با فریم ریت بالاتر اجرا میکرد ولی بازی رو پایدارتر میکرد. حالت Fidility هم بازی رو با گرافیک بیشتر ولی فریم ریت پایدارتر و بیشتر اجرا میکنه. توی PS5 Pro این مودها پیشرفتهتر شدن. پرفورمنس مود میتونه تا 120 فریم رو به شما بده و فیدلیتی مود هم Ray Tracing پیشرفتهتری داره.
جمعبندی
در نهایت، اگر بخوایم این کنسول رو به زبان ساده توضیح بدیم، PS5 Pro بازیها رو با جزئیات بیشتر، سایههای بهتر، نورپردازی بهتر و گرافیک شفافتر به نمایش میده. ولی تفاوت بزرگتری با PS5 معمولی نداره. شاید تنها تفاوتش همینه که یه کم جزئیات گرافیکی بهتر شده، ولی از لحاظ عملکرد کلی، تغییرات زیادی نداره.
در نهایت اینکه این کنسول به شدت گرونه و 700 دلار قیمتشه، که توی بازار ایران فکر میکنم 60 70 میلیون تومان قیمت داشته باشه. وقتی به قیمتش نگاه میکنید، با توجه به تفاوتهای کم با PS5 معمولی، به نظر نمیرسه که ارزش خرید داشته باشه. با این حال، خود کنسول خیلی خوبه و سختافزارش عالیه. ولی اگه PS5 معمولی دارید، شاید نیازی نباشه که این رو بخرید. حالا شما نظرتون چیه؟ این کنسول رو میخرید یا نه؟ اگر PS5 دارید، میرید سمت این یا نه؟ در کامنتها نظرتون رو بنویسید.