بررسی گوشی Honor 200 Lite

بررسی گوشی Honor 200 Lite

فهرست مطالب

بررسی گوشی Honor 200 Lite

اگه دنبال یه گوشی میان‌رده ارزون قیمت، خوش‌دست، با دوربین حرفه‌ای و پشتیبانی از قابلیت‌های هوش مصنوعی و در نهایت محصول سال 2024 هستید، گوشی Honor 200 lite رو یه نگاهی بندازید. کمپانی آنر (Honor) در بازار ایران به اندازه اپل و سامسونگ و شیائومی محبوبیت نداره اما در یکسال گذشته با رونمایی از گوشی‌های جدیدش خیلی ها رو علاقه‌مند کرد. گوشی‌های سری Honor 200 نمونه‌ای از این محصولات هستن. اولین عضو از این خانواده که اوایل اردیبهشت 1403 معرفی شد، گوشی آنر 200 لایت بوده که با دوربین 108 مگاپیکسلی، نمایشگر 6.7 اینچی AMOLED و وزن فقط 166 گرم، حسابی دلبری می‌کنه. بریم ببینیم این گوشی چقدر ارزش خرید داره. همراه بررسی گوشی Honor 200 Lite موبونیوز باشید.

طراحی ظاهری گوشی Honor 200 Lite

بد نیست این خانواده رو کنار هم ببینید. گوشی‌های سری Honor 200 در مدل‌های مختلف پایه، Pro و Smart تولید شدن و مدل lite ارزون‌ترین مدل بین این خانواده‌س. در تصویر زیر می‌تونید تفاوت‌های ظاهری اعضای این خانواده رو ببینید.

طراحی ظاهری گوشی Honor 200 Lite

طراحی ظاهری گوشی آنر 200 لایت شباهتی به نسخه پایه یا Pro نداره و چیدمان دوربین‌هاش این موضوع رو کامل نشون میده. سعی شده در طراحی این گوشی، به ترندهای روز توجه بشه و به همین خاطر، وقتی گوشی رو در دست می‌گیرید، حسی شبیه باقی گوشی‌های میان‌رده بهتون میده. کمپانی چینی Honor این گوشی رو در سه رنگ مختلف تولید کرده که عبارته از:

  • آبی (Starry Blue)
  • مشکی (Black)
  • سرمه‌ای (Cyan Lake)

رنگ های گوشی Honor 200 Lite

برخلاف نسخه مشکی و سرمه‌ای، مدل آبی رنگ این گوشی، بافت مخصوصی داره و ساده نیست. به طور کلی، طراحی آنر 200 لایت ویژگی منحصربفردی نداره و همه‌چیز طبق استاندارد سر جای خودش قرار گرفته.

کیفیت بدنه و فریم

این گوشی از نظر طول و عرض دقیقاً مثل Honor 200 ساخته شده ولی بخاطر ضخامت کمتری که داره (6.8 در مقابل 7.7 میلی‌متر) وزن گوشی به طور چشمگیری کاهش پیدا کرده. این گوشی 166گرم وزن داره و برای کسایی که از گوشی‌های سنگین خسته شدن یه انتخاب عالی محسوب میشه. برای ساخت بدنه و فریم این گوشی از پلاستیک مقاوم استفاده شده و خبری از شیشه یا آلومینیوم نیست.

سمت راست گوشی کلیدهای ولوم و پاور دیده میشه، سمت چپ اسلات سیم کارت قرار داده شده که می‌تونید دو سیم کارت رو به صورت همزمان در این اسلات قرار داده و استفاده کنید. پایین بدنه اسپیکر، میکروفن و پورت شارژ USB-C وجود داره و بالای گوشی، میشه اسپیکر دومی که برای شنیدن صدای تماس هست رو ببینید.

بنابراین، طراحی گوشی آنر 200 لایت از نظر بدنه و فریم و چیدمان کلیدها و پورت‌ها کاملاً طبق استاندارد پیش رفته و اکثر چیزایی که در گوشی‌های میان‌رده و حتی پرچمدار وجود داره رو می‌تونید در ظاهر این گوشی مشاهده کنید.

چیدمان دوربین‌ها

چیدمان دوربین‌های این گوشی با نسخه پایه و پرو فرق می‌کنه. برای دوربین‌های اصلی اون گوشی‌ها از قاب یا جزیره بیضی شکل استفاده شده بود. در حالی که در نسخه Lite جزیره به صورت مستطیلی در نظر گرفته شده. خوشبختانه میزان بیرون زدگی لنزها از بدنه گوشی خیلی زیاد نیست و به همین خاطر ضخامتش بیشتر از 6.6 میلی‌متر نشده. این موضوع باعث شده کسایی که دنبال گوشی باریک هستن، از آنر 200 لایت استقبال کنن.

سه دوربین در محفظه مستطیلی شکل به صورت مثلثی چیده شدن و در بیرون از این محوطه می‌تونید فلاش گوشی رو ببینید. در پنل جلو، لنز دوربین سلفی در قسمت بالای نمایشگر قرار داده شده که با مجیک کپسول که در بخش‌های بعدی معرفیش می‌کنیم ترکیب میشه. بنابراین چیدمان دوربین‌های آنر 200 لایت مورد ویژه‌ای نداره.

استاندارد محافظتی

این گوشی نتونسته استانداردهای مخصوص ضدآب و ضد گرد و غبار بودن رو دریافت کنه اما یه استاندارد دیگه داره. این گوشی استاندارد 5 ستاره SGS رو دریافت کرده که یعنی اگه گوشی از فاصله 1.5 متری از دستتون بیوفته روی زمین، هیچ آسیبی به بدنه، فریم و نمایشگر وارد نمیشه. این موضوع بخاطر مواد بکار رفته در ساخت بدنه و فریم این گوشی به دست اومده و برای کسایی که حوصله قاب و گلس ندارن خیلی مناسبه. البته بهتره خیلیم به این چیزا اعتماد نکنید و همون لحطه اول که گوشی رو خریدید، قاب و گلس مناسب هم براش خریداری کنید.

صفحه نمایش گوشی Honor 200 Lite

نمایشگر 6.7 اینچی از نوع AMOLED برای این گوشی در نظر گرفته شده که واقعاً کیفیت قابل قبولی داره. اگه با گوشی بازی می‌کنید یا فیلم و سریال تماشا می‌کنید احتمالاً براتون جالبه اگه بدونید نمایشگر گوشی Honor 200 Lite نسبت 93.7 درصدی نسبت به بدنه داره. این یعنی کمترین میزان حاشیه رو می‌تونید در اطراف نمایشگر ببینید. از طرف دیگه باید اشاره کنیم که این نمایشگر می‌تونه تا رزولوشن 1080 در 2412 پیکسلی رو با تراکم 394ppi به شما نشون بده.

صفحه نمایش گوشی Honor 200 Lite

حداکثر روشنایی این صفحه نمایش به 2000 نیت می‌رسه البته در حالت استاندارد می‌تونه تا 1200 نیت روشنایی در اختیارتون قرار بده که برای کار کردن با گوشی زیر نور مستقیم خورشید مناسبه. همچنین باید بگیم که نمایشگر از رفرش ریت 90 هرتزی هم پشتیبانی می‌کنه که برای اجرای بازی‌های سنگین تا حدودی مناسبه و بهتر از 60 هرتزیه.

مهم‌ترین ویژگی نمایشگر رو باید قابلیت‌های محافظت از چشم اون بدونیم. کمپانی آنر برای این صفحه نمایش 7 حالت مختلف نورپردازی در نظر گرفته تا در موقعیت‌های مختلف کاربرها بتونن نور، رنگ و دمای صفحه نمایش رو تغییر بدن تا چشم‌هاشون کمتر اذیت بشه. بجز حالت نورپردازی مخصوص شب، حالت‌های مختلف دیگه‌ای مثل حالت کتابخوانی و استفاده از گوشی در محیط‌های کم‌نور هم در این گوشی قرار داده شده که البته می‌تونید به صورت دستی هم این تنظیمات رو انجام بدید.

به طور کلی، صفحه نمایش گوشی آنر 200 لایت به نسبت اینکه یه گوشی میان‌رده‌ست، کیفیت خوبی داره و برای بازی کردن یا تماشای فیلم و سریال خیلی مناسبه.

باتری و شارژدهی گوشی آنر 200 لایت

کمپانی آنر برای این گوشی میان‌رده از باتری 4500 میلی آمپر ساعتی استفاده کرده که خب یه 500mAh از گوشی‌های استاندارد 5 هزار میلی‌آمپر ساعتی ظرفیت کمتری داره. با یه بار شارژ کردن این باتری می‌تونید یک روز کامل ازش استفاده کنید و نیازی به شارژ مجدد نداره. به همراه این گوشی یه شارژر 35 واتی هم عرضه شده که سرعت شارژ گوشی رو بیشتر می‌کنه. طبق تست‌های انجام شده میشه می‌تونید با استفاده از قابلیت فست شارژ، 80 درصد از شارژ این باتری رو در عرض 51 دقیقه پر کنید. البته برای شارژ 0 تا 100 درصد به چیزی حدود 1 ساعت و 52 دقیقه زمان نیازه.

به طور کلی، شاید باتری رو بشه یکی از نقاط ضعف این گوشی به جساب آورد. ماندگاری و سرعت شارژ گوشی آنر 200 لایت کمی ضعیف‌تر از حد انتظاره ولی برای کسایی که استفاده زیادی از گوشی ندارن، می‌تونه انتخاب خوبی باشه.

بررسی دوربین‌های گوشی Honor 200 Lite

خب به جذاب‌ترین بخش که بررسی دوربین‌های این گوشیه می‌رسیم. روی قاب پشت گوشی از بالا به پایین، لنزهای 108MP (دوربین اصلی)، دوربین ماکرو 2MP و دوربین اولترا واید 5 مگاپیکسلی قرار داده شده. روی پنل جلوی گوشی هم یه لنز 50 مگاپیکسلی برای عکاسی سلفی قرار داده شده. در ادامه هرکدوم از لنزها رو به صورت مجزا بررسی می‌کنیم.

بررسی دوربین‌های گوشی Honor 200 Lite

دوربین اصلی

لنز 108 مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/1.8 دوربین اصلی گوشی آنر محسوب میشه. این دوربین عکس‌هایی می‌تونه بگیره که رزولوشن 12000 در  9000 پیکسلی دارن و از قابلیت فوکوس خودکار روی سوژه پشتیبانی می‌کنه. عکس‌هایی که در روشنایی روز با این گوشی می‌گیرید، کیفیت خوبی دارن، رنگ‌ها اغراق شده نیستن و دامنه دینامیکی خوبی رو پشتیبانی می‌کنن. حالت‌های مختلفی هم برای عکاسی در شب یا عکاسی پرتره برای کاربرها در نظر گرفته شده.

عکس های دوربین گوشی آنر 200 لایت

عکس‌های پرتره‌ای که با این گوشی می‌گیرید نسبت به عکس‌های پرتره گوشی‌های میانرده کیفیت بالاتری داره. کمپانی آنر از قابلیت‌های AI برای بهبود کیفیت عکس‌های پرتره استفاده کرده و حتی در محیط‌هایی که نور کمی وجود داره می‌تونید عکس‌های پرتره خوبی ثبت کنید. البته به طور کلی، کیفیت عکس‌هایی که در شب می‌گیرید خیلی مناسب نیست، نویز زیادی داره و سایه‌ها با نورها ترکیب میشه. طبق امتیازهای سایت dxomark دوربین اصلی این گوشی رتبه 11ام رو در بین گوشی‌های در این محدوده قیمت بدست آورده.

این دوربین برای فیلمبرداری هم نهایتاً می‌تونه کیفیت 1080p با نرخ 30 فریم بر ثانیه رو در اختیار شما قرار بده و خبری از تکنولوژی لرزشگیر عکس و فیلم نیست. بنابراین باید گفت دوربین اصلی Honor 200 Lite بیشتر برای عکاسی توی موقعیت‌های نوری مناسب، فابل استفاده‌ست و کیفیت عکس‌های شب و فیلم‌هایی که می‌گیرید در حد متوسطه.

دوربین فوق عریض

دوربین اولترا واید 5 مگاپیکسلی برای این گوشی در نظر گرفته شده. با اینکه روی کاغذ، کیفیت بالایی نداره ولی می‌تونید باهاش عکس‌های فوق عریض خوبی بگیرید. این لنز بهتون حالت واید 0.8x رو میده که برای عکاسی در محیط‌های کوچیک و عکاسی از طبیعت بسیار مناسبه.

دوربین ماکرو

یه دوربین 2 مگاپیکسلی طبق سنت این چند ساله، روی گوشی آنر 200 لایت هم قرار داده شده. همه میدونن که لنز ماکرو خیلی استفاده نمیشه اما اگه اهل عکاسی از غذا و چیزاهای کوچیک هستید و دوست دارید عکس‌های هنری این شکلی بگیرید، کیفیت عکس‌های این دوربین در حد متوسطه.

عکس های دوربین گوشی آنر 200 لایت

دوربین سلفی

لنز 50 مگاپیکسلی با دریچه دریافراگم f/2.1 روی پنل جلوی این گوشی قرار داده شده. این لنز متاسفانه قابلیت فوکوس خودکار روی سوژه نداره و خبری هم از لنز تشخیص عمق نیست. بنابراین عکس‌های سلفی‌ای که از خودتون می‌گیرید، به صورت نرم‌افزاری پردازش شده و پس‌زمینه شما بوکه (تار) میشه. تنها مزیت این دوربین اینه که قابلیت تغییر فار عکس داره و می‌تونید در محیط‌های تاریک هم از خودتون عکس‌های با کیفیتی بگیرید. کیفیت فیلمبرداری این دوربین هم 1080p با نرخ 30 فریم بر ثانیه‌ست. به طور کلی میشه گفت یه لنز معمولی کار عکس‌های سلفی این گوشی رو انجام میده.

بررسی سخت‌افزار گوشی آنر 200 لایت

از یه چیپست میان‌رده به عنوان قلب تپنده گوشی Honor 200 Lite‌ استفاده شده. چیست هشت هسته‌ای مدیاتک Dimensity 6080 یه تراشه معمولیه که لیتوگرافی 6 نانومتری داره و برای اجرای برنامه و بازی‌های سنگین تا حدودی می‌تونه موفق باشه. به خاطر قرار گرفتن 8 یا 12 گیگابایتی در کنار این پردازنده، قدرت پردازش این گوشی تا حد زیادی افزایش پیدا کرده ولی خب یه گوشی گیمینگ نیست که بخواید باهاش چندین ساعت بازی کنید. این گوشی فقط با حافظه داخلی 256GB تولید شده و حافظه‌ش قابل افزایش هم نیست.

بررسی سخت‌افزار گوشی آنر 200 لایت

اما از نظر سخت‌افزاری، قطعات قدیمی زیادی در این گوشی استفاده شده؛ مثلاً میشه به بلوتوث نسخه 5.1 اشاره کرد یا وای فای 5 یا USB 2.0 که سرعت انتقال خیلی پایینی داره. این قطعات سخت‌افزاری خیلی وقته که توی گوشی‌های میان‌رده حذف شدن ولی متاسفانه هنوز می‌تونید در این گوشی آنر ببینید.

سیستم عامل و رابط کاربری

اندروید 14 به عنوان سیستم عامل این گوشی انتخاب شده و رابط کاربری اختصاصی شرکت آنر یعنی MagicOS 8 رو می‌تونید روی این سیستم عامل ببینید. این گوشی به قابلیت‌های نرم‌افزاری جذابی مجهز شده که چندتاشو در ادامه معرفی می‌کنیم:

  • مجیک کپسول (Magic Capsule): این قابلیت جذاب رو می تونید کنار دوربین سلفی ببینید. وقتی با گوشی به موسیقی گوش میدید، یا مکالمه دارید یا آلارمی رو برای بیدار شدن فیکس کردید یا در حال ضبط صدا هستید، یه بخش نرم‌افزاری کنار لنز سلفی گوشی ظاهر میشه که با اشاره روی این بخش، می‌تونید راحت‌تر کارهاتونو کنترل کنید.
  • پارالل اسپیس (Parallel Space): این قابلیت به شما کمک می‌کنه منوهای شخصی‌تون رو از منوهای کاری جدا کنید. کافیه انگشت‌تون رو به طرفین بکشید تا منویی که به صورت شخصی ساختید بهتون نمایش داده بشه.
  • قابلیت‌های هوش مصنوعی: شرکت آنر از قابیت‌های AI برای بخش‌های مختلف این گوشی از اسکرین شات گرفته تا عکاسی استفاده کرده و به همین دلیل مانور زیادی هم روی نرم‌افزارهای خودش داده.

بررسی سخت‌افزار گوشی آنر 200 لایت

اسپیکر

یه اسپیکر در زیر بدنه این گوشی قرار داده شده. این اسپیکر صدای مونو تولید می‌کنه. حجم صدای این اسپیکر در حد متوسطه و وقتی ولوم رو افزایش میدید، کیفیت افت می‌کنه. اما برای گوش دادن به موسیقی با ولوم متوسط، می‌تونید روی اسپیکرهاش حساب کنید. روی بدنه این گوشی ورودی جک 3.5 میلی‌متری دیده نمیشه و برای گوش دادن به موسیقی باید هندزفری بی‌سیم براش بخرید.

آیا گوشی Honor 200 Lite ارزش خرید داره؟

گوشی آنر 200 لایت ارزون‌ترین عضو از این خانواده‌ست. این گوشی با رم 8 و حافظه 256 گیگابایت قیمتی حدود 15 میلیون تومان داره. برای اینکه بفهمیم این گوشی چقدر ارزش خرید داره باید گوشی‌های با همین قیمت رو کنارش قرار بدیم. با همین حدود بودجه می‌تونید گوشی ردمی نوت 13 پرو شیائومی رو با رم 12 و حافظه 512GB بخرید. دوربین 200 مگاپیکسلی، پردازنده قدرتمندتر و باتری با ظرفیت بیشتری که گوشی شیائومی داره، وسوسه کننده‌ست.

اگه به سامسونگ هم علاقه داشته باشید با این بودجه می‌تونید A34 رو با رم 8 و حافظه 256GB بخرید. که دوربینش از قابلیت ضدلرزش و فیلمبرداری 4K پشتیبانی می‌کنه ولی وزن زیادی داره. به هر حال، اگه دنبال یه گوشی میانرده با قابلیت‌های هوش مصنوعی جذاب، نمایشگر خوب و دوربین 108 مگاپیکسلی باشید، احتمال زیاد، Honor 200 Lite می‌تونید خیلی از نیازهاتونو بر آورده کنه ولی احتمالا تو بازار ایران خیلی پرفروش نخواهد بود.

منبع : mobo.news
حتما بخوانید : بررسی گوشی iPhone 16 Plus

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *