اهمیت واکسن کرونا

اهمیت واکسن کرونا

ضرورت واکسن کرونا دکتر محمدرضا هاشمیان، فوق دانش ICU بیمارستان مسیح دانشوری، در گفت‌وگوی زنده با برنامهٔ محب – تحت وب در معرفی “ضرورت رسیدن

مشاهده مطلب
پختن قنبر پلو اصیل شیرازی با ترفندهای خاص !

پختن قنبر پلو اصیل شیرازی با ترفندهای خاص !

فهرست مطالب

پختن قنبر پلو اصیل شیرازی با ترفندهای خاص !

قنبر پلو شیرازی یا غمبر پلو یک غذای فوق‌العاده خوش‌طعم و لذیذ از تیره‌های کلم پلو است. اسم قنبر پلو از آنجایی می‌آید که به دلیل ترکیبات غذایی، برنج تیره می‌شود و نام غلام سیاه را به خاطر می‌آورد.

قنبر پلو شیرازی چیست؟

جالب است که بدانید قنبر پلوی شیرازی در تیر ماه سال ۱۳۹۹ در لیست غذاهای گردشگری ایران و شیراز ثبت شده است. این می‌تواند یک خبر مهم برای دوستداران غذا باشد. اما متأسفانه دیگر امروزه این غذا طرفداران زیادی نداشته است و بسیار کم پخت می‌شود.

مواد مورد نیاز ضروری برای این غذا گوشت، کشمش، گردو، برنج و رب انار است. بیاید پیش از آنکه به سراغ طرز تهیه قنبر پلو شیرازی برویم، ابتدا مواد اولیه را یک به یک و با مقدار مورد نظر بررسی کنیم.

41

مواد اولیه قنبر پلو شیرازی

مواد اولیه قنبر پلو شیرازی عبارتند از:

مواد اولیه:

مقدار مورد نیاز:

برنج

4 پیمانه

کشمش

100 گرم

گوشت چرخ کرده

400 گرم

سیب زمینی متوسط

1 عدد

گردو مغز شده

50 گرم

رب انار

2 قاشق غذاخوری

پیاز بزرگ

1 عدد

زعفران دم کرده

3 قاشق غذاخوری

روغن

به میزان لازم

زردچوبه

به میزان لازم

فلفل سیاه

به میزان لازم

نمک

به میزان لازم

مراحل تهیه قنبر پلو شیرازی

طرز تهیه قنبر پلو شیرازی بسیار آسان است. تنها کاری که باید حتماً انجام دهید، دنبال کردن مرحله به مرحله این دستورالعمل است. بیاید با هم این مراحل را دنبال کنیم:

42

  • مرحله اول: گوشت چرخ کرده را ورز دهید.

ابتدا و در اولین مرحله، گوشت چرخ کرده را در ظرفی فلزی ریخته و با زردچوبه، نمک و فلفل سیاه ترکیب کنید و به خوبی آن را مالش دهید. این ورز دادن را تا ده دقیقه ادامه دهید و به خاطر داشته باشید تا زمانی که گوشت به شکل خمیری در نیامده است، به این کار ادامه دهید.

  • مرحله دوم: گوشت ورز داده شده را سرخ کنید.

در مرحله دوم دستورالعمل، گوشت ورز داده شده می‌تواند هر شکلی به خود بگیرد. حالا وقت آن است که تکه‌های کوچک از گوشت را جدا و آن‌ها را به اندازه یک فندق قلقلی کنید. سپس درون یک تابه داغ، به اندازه کافی روغن می‌ریزیم و اجازه می‌دهیم تا روغن داغ شود. بعد از آن گوشت‌های قلقلی را نوبت به نوبت سرخ می‌کنید.

  • مرحله سوم: پیازهای خلال شده را سرخ کنید.

در این مرحله پیاز را به خوبی بشویید، پوست بکنید و به صورت خلالی خرد کنید. حالا در همان تابه‌ای که گوشت‌ها را سرخ کرده‌اید، پیازها را نیز سرخ کنید و اجازه دهید تا طلایی و شفاف شوند.

  • مرحله چهارم: کشمش و گردو را به پیازها اضافه کنید.

بعد از شفاف شدن پیازها، وقت آن است که گردوها را نیز خرد کنید و به پیازها اضافه کنید. پس از چند دقیقه کشمش‌های پلویی را نیز بیفزایید. حال دوباره گوشت‌های قلقلی سرخ شده را درون تابه بریزید و همراه پیازها، گردو و کشمش تفت دهید.

  • مرحله پنجم: ترکیب رب انار و زعفران را به تابه بیفزایید.

بهتر است پیش از افزودن رب انار، آن را با کمی آب رقیق کنیم و سپس بعد از ترکیب با یک قاشق زعفران دم کشیده، آن‌ها را نیز به تابه اضافه کنیم. سپس تا زمانی که این ترکیب با تمام مواد درون تابه مخلوط شود، به کار تفت دادن ادامه دهید.

43

  • مرحله ششم: برنج را مجلسی دم بگذارید.

در یک قابلمه متوسط، تا نصفه آب می‌ریزیم و برنج را که از قبل در آب ولرم خیسانده‌ایم، درون قابلمه می‌ریزیم تا برای ده دقیقه بجوشد. روغن و نمک به مقدار لازم در این مرحله نیز افزوده می‌شود. بعد از ده دقیقه برنج را با آب سرد آبکشی می‌کنیم.

  • مرحله هفتم: ته دیگ سیب‌زمینی را بار بگذارید.

در مرحله آخر طرز تهیه قنبر پلو شیرازی، سیب‌زمینی اسلایش شده را درون قابلمه می‌چینیم و به مقدار لازم روغن می‌ریزیم تا سیب‌زمینی نچسبد. حالا یک لایه برنج و یک لایه مواد درون تابه را می‌ریزید. تا زمانی که تمام این مواد تمام شوند به این ترتیب ادامه دهید. فراموش نکنید که آخرین لایه باید برنج باشد تا دو قاشق روغن و باقی مانده زعفران را روی آن بریزیم.

  • مرحله هشتم: قنبر پلو شیرازی خود را سرو کنید.

حالا وقت آن است که اجازه دهید برنج به مدت 45 تا یک ساعت دم بگیرد. بعد از آن می‌توانید از گوشت قلقلی باقی‌مانده و سبزیجات معطر برای تزئین روی قنبر پلو شیرازی استفاده کنید. نوش‌جان!

44

ترفندهای تهیه قنبر پلو اصیل شیرازی

  • بهتر است برای ته دیگ سیب‎زمینی از ترکیب کنجد و زعفران استفاده کنیم تا طعمی مطلوب‌تر داشته باشد.
  • برای گوشت قلقلی آب پیاز و پودر سیر نیز می‌تواند گوشت را لذیذتر کند.
  • مناسب‌ترین زمان برای دم گذاشتن برنج آبکش، زمانی است که برنج اندکی زنده باشد.
  • فراموش نکنید که برنج را با آب سرد آبکشی کنید چرا که می‌تواند از شفته شدن آن جلوگیری کند.

منبع: همشهری

منبع : faradeed.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *