پرکاربردترین نوع پارچه برای تهیه لباس را بشناسید

پرکاربردترین نوع پارچه برای تهیه لباس را بشناسید

فهرست مطالب

پرکاربردترین نوع پارچه برای تهیه لباس را بشناسید

• آشناسازی اشکال پارچه

o پارچه دِنِم Denim Fabric
o پارچه شومیز Charmeuse Fabric
o پارچه پشمی یا فلانل Flannel Fabric
o پارچه ژُرژِت Georgette Fabric
o پارچه ساتن Satin or Sateen Fabric
o پارچه اُرگانزا Organza Fabric
o پارچه لمه Lame Fabric
o پارچه گلدار یا دامِسک Damask Fabric
o پارچه مخمل Velvet Fabric
o پارچه کِرِپ Crepe Fabric

هر پارچه دارای یک نام منحصر به شخص بوده تا در بین غیر از این پارچه ها بر مبنا بافت، نقشه، الگوهای بافندگی، قیمت های زیبایی شناختی، منبع فیبر، مکان طراحی و غیره قابل شناخت باشد. هر پارچه برای طراحی نوع خاصی از لباس یا اقلام غیر از این بکار می رود. آگاهی داشتن از نوع پارچه و الیافی که از آن تهیه شده، مفید خواهد بود، چون علاوه بر آنکه می دانیم آن پارچه را در چه جهتی مصرف کنیم، محتوای فیبر و روش طراحی، در حذف لکه ها و روش پاک کردن لباس خیلی تاثیرگذار می باشد. برای توسط آوردن عالی ترین حاصل از شستن لباس و پاک کردن لکه ها،مناسب می باشد اطلاع نسبی از اشکال پارچه ها داشته باشیم.

پرکاربردترین نوع پارچه برای تهیه لباس

می توان گفت در حدود ۸۷ نوع پارچه وجود دارد که در این مطلب پرکاربردترین اشکال پارچه را به شما آشناسازی می کنیم.

پارچه دِنِم Denim Fabric

پارچه دِنِم

این نوع پارچه به پارچه های جین مشهور بوده و به طور معمول برای تولید شلوار جین استفاده می شوند. آنان از رشته های پنبه سخت که به طور جناغی بافته شده، تشکیل شده اند. پارچه جین عموماً با رنگ نیلی رنگ می گردد که شاخصۀ شلوار جین می باشد.

پارچه شومیز Charmeuse Fabric

پارچه شومیز

شومیز یک نوع پارچه ساتن سبک وزن می باشد که به طور سنتی ۱۰۰٪ از ابریشم تهیه می شده ولی امروزه از پلی استر طراحی می گردد. نرمی، ظرافت و درخشندگی این پارچه، استفاده از آن را برای لباس زیر زنانه و لباس های شب ایده آل می کند.

پارچه پشمی یا فلانل Flannel Fabric

پارچه پشمی یا فلانل

پارچه فلانل پارچه ای صاف بوده که الیاف آن به طور جناغی بافته شده و بخاطر نرمی و سبکی پرطرفدار می باشند. در اصل، فلانل از پشم طراحی می شده، ولی در اکنون حاضر از پنبه، پشم یا هر فیبر مصنوعی غیر از این هم ساخته می گردد. پارچه فلانل مطلوب برای لباس، پیراهن، کت، روپوش و لباس خواب می باشد.

پارچه ژُرژِت Georgette Fabric

پارچه ژُرژِت

ژُرژت نوعی پارچه ابریشمی می باشد که اکثراً حدی ناصاف دارد. این پارچه سبک بوده و از ابریشم یا پلی استر ساخته می گردد ولی در مقایسه با شیفون (نوعی غیر از این از پارچه ابریشمی)، مات تر و کمی سنگین تر می باشد.

پارچه ساتن Satin or Sateen Fabric

پارچه ساتن

پارچه های ساتن یا ساتین، جزء ظریف ترین پارچه ها می باشند. ساتن ها به طور کلی از ابریشم مصنوعی یا طبیعی طراحی شده و به همین خاطر می باشد که خیلی صاف و نرمند. این پارچه های سبک و ظریف احتیاج به مراقبت بسیاری داشته و در طراحی لباس های متفاوت و هدف های تزئینی استفاده می شوند.

پارچه اُرگانزا Organza Fabric

پارچه اُرگانزا

اُرگانزا اساسا یک نوع پارچه نازک، آسان و منسجم بوده که از رشته های پی در پی نخ های ابریشمی ساخته شده می باشد. امروزه خیلی از ارگانزاها از فیبرهای مصنوعی همچون نایلون و پلی استر بافته می شوند؛ ولی برخی از ارگانزاهای بسیاری شیک، از ابریشم خالص طراحی می شوند.

پارچه لمه Lame Fabric

پارچه لمه

لمه پارچه ای بافته شده با نوارهای نازک از الیاف فلزی طلایی یا نقره ای رنگ در اطراف نخ ابتدایی هست. پارچه های لمه اکثراً در لباس های مهمانی، نشان دادن، تئاتر و رقص استفاده می شوند.

پارچه گلدار یا دامِسک Damask Fabric

پارچه گلدار یا دامِسک

دامسک یک پارچه سنگین با الیاف تقریباً زبر بوده که اکثراً برای اثاث یا ابزار داخلی، پرده ها و کوسن ها استفاده می گردد. این پارچه اکثراً از الگوی گل استفاده برده و عموماً دو رو هست؛ به این معنا که هر دو طرف پارچه قابل استفاده می باشد.

پارچه مخمل Velvet Fabric

پارچه مخمل

مخمل یکی از صاف ترین و نرمترین پارچه هاست. این پارچه در لباس های متفاوت همچون شلوار، پیراهن و لوازم غیر از این همچون پرده، روکش مبل و غیره استفاده می گردد. مخمل ها از نظر براق بودن، زیبایی و ماندگاری منحصر به فردند؛ همین دلایل آن به پارچه ای پیشتاز بدل نموده می باشد.

پارچه کِرِپ Crepe Fabric

پارچه کِرِپ

پارچه های کرپ دارای بافتی ناصاف و سنگریزه همچون بوده و اندکی سنگین می باشند. وضعیت ناصاف آن به خاطر الیاف پیچشی آن بوده که در یک یا دو سمت پیچ خورده اند. از آنان برای طراحی پیراهن، بلوز، لباس، روسری و ایضاً روکش مبلمان استفاده می گردد.

منبع : بانوی شهر

اشتراک گذاری در تلگراماشتراک گذاری در واتس اپاین مقاله را برای دوستان خویش ایمیل نمایید

نظر بدهید لغو جواب

منبع : cafemod.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *