طرز تهیه مورد کیک ژاپنی
مورد کیک ژاپنی، کیک پنیر پنبهای یا کیک پنبهای نام یکی از پر طرفدارترین مورد کیکهای آسیایی هست که در بین بشر بیشتر نقاط جهان هم شناخته شده هست. کیک پنیر پنبهای دستور تهیه آسانی دارد ولی مواردی می بایست رعایت گردد تا کیک مطلوب هرچه نیکوتر تهیه گردد.
مواد مورد نیاز :
پنیر خامهای | ٢٣٠ گرم |
شیر | ٢٠٠ میلی لیتر |
تخم مرغ | ۶ عدد (زرده از سفیده جدا) |
کره | ۴ قاشق غذاخوری |
شکر | ١۶٠ گرم (حدودا ٣/۴ پیمانه) |
آرد | ١۶٠ گرم (حدودا ٣/۴ پیمانه) |
پودر نشاسته | ٣ قاشق چایخوری |
پودر کرم تارتار | یک قاشق چایخوری |
وانیل | نصف قاشق چایخوری |
دستور تهیه :
نیکوتر هست برای تهیه این مورد کیک از پنیر خامهای بهره ببرید ولی میتوانید بنا به ذائقه از ترکیب پنیر خامهای و خامه هم بهره ببرید. در بخش نخست پنیر خامهای و شیر را با نیز مخلوط نمایید و در کنار این کره را افزوده نمایید. (کره می بایست به دمای پیرامون رسیده باشد). مواد ذکر شده را نیکو با نیز مخلوط نموده و بگذارید روی قابلمهای که آب در اکنون جوش هست (بن ماری)، تا پنیر خامهای نیکو با شیر مخلوط گردد. میتوانید این حاصل را روی شعله کم اجاق گاز فرجام دهید اما می بایست حواستان باشد تا مواد به بخش جوش نرسد.
زرده تخممرغ را به هم گام ۴۰ گرم شکر پودر شده نیکو مخلوط نمایید تا تماماً یکدست گردد و رنگ آن کرم گردد.(می بایست یقین دستاورد نمایید که سفیده و زرده تخم مرغ تماماً از نیز جدا شده). زرده تخممرغ زده شده هم گام شکر را به مخلوط پنیر خامهای افزوده نمایید و نیز بزنید (در صورتی که مواد پنیر خامهای سرد باشد نیکوتر هست، اما در صورتی که تا به حال گرم بود اشکالی ندارد). آرد و پودر نشاسته را با نیز نیکو مخلوط نمایید و تعدادی بار الک کنید تا وضعیت پوکی آرد به دست بیاید. آرد الک شده را به مایه پنیر خامهای و زرده تخم بیافزایید و با همزن برقی ۱ الی ۲ دقیقه نیکو نیز بزنید تا آرد بصورت گولهای نماند (آرد را کم کم به مواد بیافزایید).
سفیده تخممرغ را را ظرفی تمیز و پاک شده با همزن آنقدر بزنید تا تماماً پف کند (همانند کیک اسنفجی). در اواخر این بخش برقرارمانده شکر پودر شده و کمی پودر کرم تارتار را کم کم به سفیده افزوده نمایید و به قدری نیز بزنید که سفیده تخممرغ از ظرف نریزد. سفیده زده شده را به آرامی و کم کم به مایه کیک افزوده نمایید و نیز بزنید تا با مواد مخلوط گردد. توجه نمایید این حاصل را به آرامی فرجام دهید تا پف سفیده نخوابد. در دستاورد میبایست یک مایه کیک لطیف و پف نموده به دست بیاید. مواد را درون فرم کمربندی یا فرم آسان به آرامی بریزید. اگر چه می بایست از گذشته دور فرم را با فویل بپوشانید و درون فرم را هم با کاغذ روغنی همه بخشهای آن را پوشانده بمانید (نیکوتر هست از قالبی با دیوارههای بلند بهره ببرید). مایه کیک را که درون فرم ریختید کمی فرم را تکان دهید تا تماماً پخش گردد.
فر را میبایست از گذشته و در دمای ۱۵۰ درجه سانتیگراد گرم میکردید و در کنار این کف سینی فر به قطر ۱ سانتی متر آب بریزید تا گرم گردد. فرم کیک را در فر قرار دهید و اجازه دهید تا این کیک در دمای ۱۵۰ درجه سانتی گراد به مدت یک ساعت و نیم به نیکی بپزد. اگر چه بعد از یک ساعت وقت می بایست کیک را چک نمایید در صورتی که تماماً پخته و طلایی و پف نموده بود فر را خاموش نمایید (به هیچ منزله به آن چنگال نزنید). بعد از خاموش کردن فر بگذارید کیک به مدت ۱۰ دقیقه و نه زیادتر در فر بماند، بعد آن را خارج نمایید.
موارد :
♦ افزوده کردن آب درون فر موجب لطافت و نرمی مورد کیک ژاپنی میگردد.
♦ مسلماً مطمئن شوید سفیده را همه نیز زدهاید و در صورتی که ظرف را برگردانید از ظرف نمیریزد، در غیر این شکل کیک شما خراب میگردد. در کنار این افزوده کردن کمی پودر کرم تارتار (حدودا ۱/۴ قاشق چایخوری) موجب تثبیت سفیده تخممرغ و نیکوتر پف کردن این کیک میگردد.
♦ یکی از دلایل بافت نرم این کیک به خاطر وجود نشاسته هست، آن را حذف نکنید اما میتوانید از نشاسته ذرت هم بهره ببرید.
♦ مورد کیک ژاپنی می بایست با دمای کم در مدت افزون بپزد از افزون کردن دمای فر بپرهیزید.
پیشنهاد میکنیم این مطالب را نیز بخوانید :
- مورد کیک ژاپنی – japanese cheesecake
- طرز تهیه مورد کیک انار
- طرز تهیه مورد کیک تافی
به این مقاله امتیاز دهید: