طرز تهیه استاک مرغ
استاک (stock food) یک مایع طعمدار می باشد که از ثمر پختن استخوان حیوانات با سبزیجات ساقهدار و معطر و بعضی ادویهها در آب تهیه میگردد. امروزه استاک یکی از ارکان آشپزی بحساب میآید و تهیه یک استاک درست از ضرورت بالایی برخودار می باشد. استاک با آب گوشت معمولی یا براث (broth) کمی گوناگون می باشد. بطور کلی برای تهیه استاک کمی صبر و حوصله کافی می باشد.
مواد کافی :
استخوان مرغ بدون چربی ۱ کیلوگرم
تره فرنگی ۱ عدد
ساقه کرفس ۳ عدد
پیاز خرد شده ۲ عدد
هویچ ۱ عدد
دانه فلفل سیاه ۱۰ عدد
ساقه جعفری و ساقه آویشن جدید به میزان کافی
برگ بو ۲ عدد
دستور تهیه :
استخوانهای مرغ را درست بشوئید تا خون درون آنان تماماً پاک گردد. استخوانهای مرغ را درون قابلمهای مطلوب بریزید و بگذارید روی شعله کم بدون روغن کمی تفت بخورد. ضمناً بقیه مواد را هم به قابلمه افزوده نمایید و بعد از کمی تفت خوردن حدود ۲ لیتر آب به آنان افزوده نمایید تا تماماً روی مواد را بپوشاند. بعد از افزوده کردن آب حرارت را افزون نمایید تا آب جوش بیاید، بعد از جوش آمدن آب شعله را کم نمایید و بگذارید استاک به مدت ۲ الی ۳ ساعت به آرامی پخته گردد و در این مدت کف سفید روی آب را با کفگیر بردارید. بعد از اتمام مدت وقت پخت مواد را از صافی رد نمایید و استاک را درون ظرف مناسبی بریزد و بگذارید سرد گردد و ضمناً درون یخچال نگهداری نمایید.
موارد :
دستور تهیه استاک گوشت تماماً مانند استاک مرغ می باشد تنها می بایست از قلم گوساله برای تهیه آن استفاده گردد و کمی مدت وقت تهیه استاک گوشت زیادتر می باشد. اگر چه نوعی بعدی از استاک به نام استاک قهوهای وجود دارد که دستور تهیه آن کمی گوناگونتر می باشد.
در شکل نبودن تره فرنگی از ۲ حبه سیر میتوانید بهره ببرید.
در شکل نبودن آویشن جدید از ۵۰ گرم پودر آویشن بهره ببرید.
برای آشنایی با نوع های استاک میتوانید مقاله استاک و نوع های آن را مطالعه نمائید.
شما میتوانید استاک را پس از سرد شدن در ظرف مناسبی بریزید و آن را فریز نمایید. در این شکل استاک را میتوان به مدت ۳ ماه نگهداری کرد.
پیشنهاد میکنیم این مطالب را نیز بخوانید :
- آشنایی با خواص و مضرات تخم مرغ
- طرز تهیه استاک قهوهای
- آشنایی با استاک و نوع های آن
- تلگرام
- واتساپلیکیشن
- Share
- Google پلاس
- ایمیل
- Share on Feysbuk
- Share on Twitter
به این مقاله امتیاز دهید: