طرز تهیه آبگوشت مرغ خوشمزه
مواد لازم برای آبگوشت مرغ:
– مرغ: ۵ تکه
– پیاز: ۲ عدد
– سیبزمینی: ۲ عدد
– لپه یا نخود: نصف پیمانه (میتوانید از لوبیا چیتی هم استفاده کنید.)
– آرد: ۱ قاشق غذاخوری (آرد باعث لعاب بیشتر آبگوشت میشود و قابل حذف است)
– رب گوجهفرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
– آبغوره: ۲ قاشق غذاخوری
– نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم
-اگر طرفدار طعمهای تند هستید، میتوانید بهدلخواه مقداری ادویه کاری در کنار بقیه ادویهها استفاده کنید.
طرز تهیه آبگوشت مرغ مجلسی
۱. ابتدا حبوبات را از شب قبل با مقداری آب خیس کنید. اگر زمان محدودی دارید، چند ساعت هم کافی است. این کار باعث میشود لپه بهراحتی نرم شود و در طول فرآیند پخت، بهتر با سایر مواد ترکیب شود.
۲. لپه خیس شده و مقداری آب را داخل قابلمه ریخته و صبر کنید تا نیمپز شود. در این مرحله، مدام کف روی لپه را بگیرید تا طعم و عطر آن بهتر در بین سایر مواد پخش شود.
۳. در ادامه، پیاز را نگینی خرد کنید.
۴. پیاز خردشده را داخل قابلمه موردنظر به همراه زردچوبه و کمی روغن تفت دهید تا سبک شود.
۵. سپس مرغها را به ترکیب پیاز و ادویهها اضافه کنید و تفت دهید تا مرغها تغییر رنگ دهند و کمی سرخ شوند.
بیشتر بخوانید:
۶. کمی نمک و فلفل سیاه و آرد را اضافه کنید و پس از تفت خوردن، ۳ لیوان آب به قابلمه اضافه کرده و حرارت را زیاد کنید تا آب زودتر بجوشد. بعد از اینکه آب شروع به جوشیدن کرد، حرارت را کم کنید تا مرغ بپزد.
.۷. سپس لپه نیمپز را نیز اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا مرغ و لپه خوب پخته شوند.
۸. در ادامه، رب را داخل یک تابه ریخته و با کمی روغن تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.
۹. در حین پختن مرغ، سیبزمینیها را به قطعات نازک و دراز برش دهید، سپس آن را با آب سرد بشویید تا نشاسته بیشازحد آن کاملاً از بین برود. نشاسته روی سیبزمینی باعث ایجاد طعم بد میشود و همچنین باعث میشود که سیبزمینیها در هنگام پخت به یکدیگر بچسبند و حالت خمیری به خود بگیرند. در ادامه، سیبزمینیهای پوست گرفتهشده را به همراه رب تفت خورده به مواد آبگوشت اضافه کنید.
۱۰. وقتی گوشت و مخلفات پخته شدند، کمی آبغوره به مواد آبگوشت اضافه کنید.
۱۱. میتوانید به اندازه ۱ قاشق چایخوری ترخون خشکشده نیز بریزید تا خوش عطر و بو شود.
۱۲. حدود ۵ دقیقه بگذارید آبگوشت با چاشنی پخته شود.
۱۳. در انتها، نمک را اندازه کنید. اگر میزان نمک آن دلخواهتان نبود، کمی اضافه کنید.
یک نکته مهم!
این طرز تهیه مربوط به آبگوشت مرغ مجلسی است. اگر میخواهید این غذا را برای افراد سالمند یا سرماخورده و… درست کنید بهتر است مواد اولیه آن را خیلی کم تفت دهید. حتی میتوانید ادویه و رب را به صورت خام به غذا اضافه کنید و از استفاده بیش از حد فلفل و سایر چاشنیهای پرمزه اجتناب کنید. استفاده از ترخون در این دستور پخت الزامی نیست، ولی بهتر است حتماً از این سبزی معطر کمک بگیرید که همان فوت کوزهگری این غذاست و آن را تبدیل به یک آبگوشت مرغ مجلسی میکند. همچنین میتوانید از سماق هم بهعنوان چاشنی استفاده کنید تا ترشی مطلوبی به غذای شما بدهد.
رژیمهای مخصوص کاهش و افزایش وزن لیمومی
بدون استپ وزنی
بدون گرسنگی
هماهنگ با داروهای مصرفی
متناسب با مزاج
مناسب محل کار
غذاهای ساده و در دسترس
درخواست مشاوره رایگان
و در پایان…
همانطور که میدانید، در فرهنگ غذایی کشور ما غذاهای زیادی با استفاده از مرغ تهیه میشوند. یکی از این غذاهای خوشمزه و مقوی، آبگوشت مرغ است که میتوانید آن را به دو روش ساده و مجلسی درست کنید. در این مطلب سعی کردیم تمام راز و رمزهای تهیه آبگوشت مرغ مجلسی خوشمزه را با شما به اشتراک بگذاریم.
منابع