شربت ریواس
ریواس یک گیاه فصل خنک تعدادی ساله هست که مقاوم به سرما و خشکی میباشد. محصول ها آن از طوقه، مرکب از ریزومهای گوشتی، و جوانهها طراحی میشوند. پس از یک فصل رویشی، طوقههای ریواس، به خواب میروند. این گیاه، بومی آسیا بوده و مناسب ترین ریواس که ساقهٔ آن قرمز رنگ میباشد، در سرزمین چین میروید. نام اساسی آن ریواچ هست و ریواس و رواش از آن ریشه میگیرد در فلات شرقی کشور ما، فارسیزبانان آن را به نام رواش و ریواچ میشناسند. امروزه در ادبیات کتابی آن را ریواس میگویند در افغانستان به آن چوکری نیز میگویند.
ریواس دارای بعضی عناصر سان پتاسیم – کلسیم هست و از لحاظ ویتامینها هم مقداری غنی هست. در بین شهرهای کشور ما ریواس نیشابور خیلی مشهور هست. در کنار این از ریواس در تهیه اقسام از غذاهای ایرانی همانند خورش ریواس و در تهیه شربت و نوشیدنی هم کاربرد دارد.
مواد مورد نیاز :
ریواس قرمز یا سبز | ۱ کیلوگرم |
شکر | ۳۵۰ گرم |
آب | ۴ لیوان |
دستور تهیه :
اول پوست ریواسها را بگیرید و نیکو بشوئید. در ادامه آنان را خرد نموده و در ظرفی مطلوب بریزید. به اندازهای که آب روی ریواسها را بگیرد، آب درون ظرف بریزید و روی شعله قرار دهید. اجازه دهید تا به مدت ۲۰ دقیقه با شعله ملایم ریواسها بجوشد و نرم گردد (در این هنگام کف روی آب را با ملاقه جدا نمایید).
بعد از گذشت هنگام نرم شدن ریواسها، آنان از صافی رد نمایید و آب ریواس را که حالا رنگ گرفته هست به هم راه شکر دوباره روی شعله قرار دهید. برای حل شدن شکر در آب ریواس حدودا ۵ دقیقه هنگام کافی هست. در این مدت شربت را نیز بزنید تا شکر سراسر حل گردد. هنگامی شربت به غلظت مذکور رسید آن را از روی شعله برداشته و پس از خنک شدن آن را درون شیشههای مطلوب استریل شده بریزید.
موارد :
در شکل افزوده کردن کمی زعفران آبنموده، شربت لذیذ و خوش رنگتری خواهید داشت.
پیشنهاد میکنیم این مطالب را نیز بخوانید :
- طرز تهیه شربت بهارنارنج
- ریواس و خواص آن
- اسموتی ریواس
به این مقاله امتیاز دهید: