ویتامین دی و کلسیم

ویتامین دی و کلسیم

ویتامین دی و کلسیم ویتامین دی و کلسیم (مادهٔ معدنی) مواد مغذی‌ای‌اند که استخوان‌های سالم را حفظ می‌کنند. آنان ضمناً برای مورد های زیر مورد

مشاهده مطلب
بهترین انواع طرز تهیه خورش بامیه را اینجا بخوانید!

بهترین انواع طرز تهیه خورش بامیه را اینجا بخوانید!

فهرست مطالب

بهترین انواع طرز تهیه خورش بامیه را اینجا بخوانید!

یکی از انواع غذاهای ایرانی که بسیار پر طرفدار است خورش‌ها هستند. خورش‌ها انواع مختلفی دارند‌‌. یکی از انواع خورش‌های ایرانی خورش بامیه است که متعلق به استان‌های کرمانشاه، ایلام، خوزستان، کردستان و فارس است اما در تمام استان‌ها پخته شده و طرفداران خود را دارد. طرز تهیه خورش بامیه دررشهر‌های مختلف تفاوت‌هایی دارد. می‌توان در طرز تهیه خورش بامیه از گوشت یا مرغ استفاده نکرد و یک غذای کاملا گیاهی را تهیه کرد. خورش با میه با برنج و یا نان سرو می‌شود. در ادامه به معرفی چند مورد از طرز تهیه خورش بامیه می‌پردازیم. در این مطلب از سنجابه که در رابطه با طرز تهیه خورش بامیه است به معرفی طرز تهیه خورش بامیه با گوشت، طرز تهیه خورش بامیه با مرغ و طرز تهیه خورش بامیه با لپه می‌پردازیم.

طرز تهیه خورش بامیه با گوشت

 

طرز تهیه خورش بامیه با گوشت

یکی از انواع طرز تهیه خورش بامیه، طرز تهیه خورش بامیه با گوشت است که در ادامه به آن می‌پردازیم.

مواد لازم برای این نوع از طرز تهیه خورش بامیه شامل موارد زیر است:

  • سیصد گرم گوشت خورشتی
  • هفتصد گرم بامیه
  • یک عدد پیاز با اندازه بزرگ
  • دو قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • یک دوم پیمانه تمرهندی صاف شده
  • سه حبه سیر رنده شده
  • زعفران دم کرده به میزان مورد نیاز
  • فلفل سیاه به میزان مورد نیاز
  • نمک به میزان مورد نیاز
  • زردچوبه به میزان مورد نیاز
  • دارچین به میزان مورد نیاز
  • ادویه کاری به میزان مورد نیاز

مراحل طرز تهیه تهیه خورش بامیه با گوشت به صورت زیر است:

 

مرحله اول

در اولین مرحله از طرز تهیه خورش بامیه، در ابتدا باید پیاز را پوست کنده و بشویید و سپس پیاز را به صورت نگینی و ریز خرد کنید. در یک قابلمه با اندازه مناسب کمی روغن مایع ریخته و روی حرارت بگذارید. پیاز‌های نگینی ریز شده را به قابلمه اضافه کرده و با روغن تفت دهید.

 

مرحله دوم

بعد از اینکه پیاز سبک و شفاف شد، گوشت خورشتی را به پیاز اضافه کرده و همرله پیاز و روغن کمی تفت دهید. بعد از مدتی که گوشت را نیز تفت دادید، تمام ادویه‌ها به جز نمک را نیز به قابلمه اضافه کرده و تفت دهید. در این مرحله نباید نمک را به گوشت اضافه کنید زیرا موجب سفت شدن گوشت می‌شود.

 

مرحله سوم

ادویه‌ها، پیاز و گوشت را برای مدت زمان ده دقیقه تفت دهید و سپس به قابلمه مقداری آب جوش اضافه کنید‌. میزان آب جوش باید به مقداری باشد که روی گوشت‌ها را بگیرد. سپس اجازه دهید با حرارت ملایم به آرامی و کاملا پخته شوند.

 

مرحله چهارم

هنگامی که گوشت در حال پختن است، بامیه‌ها را در یک تابه جدا رو مقداری روغن تفت دهید و کنار بگذارید.

 

مرحله پنجم

پس از اینکه گوشت‌ها کاملا پخته شدند، در یک ظرف جدا کمی رب گوجه تفت دهید و به قابلمه گوشت اضافه کنید.

 

مرحله ششم

بعد از اینکه رب گوجه فرنگی را به قابلمه اضافه کردید، بامیه‌های تفت داده شده را نیز به قابلمه اضافه کرده و برای مدت زمان سی تا چهل دقیقه اجازه دهید که بپزند. اگر آب خورش بامیه کم بود در این مرحله از طرز تهیه خورش بامیه می‌توانید با احتیاط به آن آب جوش اضافه کنید.

مرحله هفتم

بعد از گذشت این مدت زمان و به روغن افتادن خورش بامیه، در این مرحله از طرز تهیه خورش بامیه زعفران دم کرده، تمرهندی و نمک را با احتیاط و به میزان کافی به خورش بامیه خود اضافه کنید. اجازه دهید برای مدت زمان پانزده دقیقه دیگر نیز خورش شما بپزد و مواد طعم همدیگر را به خوبی بگیرند. خورش بامیه با گوشت شما آماده است.

 

طرز تهیه خورشت بامیه با مرغ

 

طرز تهیه خورشت بامیه با مرغ

از دیگر انواع طرز تهیه خورش بامیه می‌توان به طرز تهیه خورش بامیه با مرغ اشاره کرد.

مواد لازم برای طرز تهیه خورش بامیه با مرغ برای دو نفر شامل موارد زیر است:

  • یک عدد سینه مرغ
  • دو قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • ده الی پانزده عدد بامیه
  • یک سوم پیمانه غوره
  • دو قاشق غذاخوری پیاز داغ
  • شش الی هشت عدد گوجه گیلاسی
  • سی گرم کره
  • نمک به میزان مورد نیاز
  • فلفل به میزان مورد نیاز
  • زردچوبه به میزان مورد نیاز

دستور پخت خورش بامیه با مرغ به صورت زیر است:

بدای تهیه خورش بامیه با مرغ باید ابتدا سینه مرغ را به قطعات کوچک‌تر خرد کنید. یک تابه را روی حرارت گذاشته و به داخل تابه رب، پیاز داغ، نمک، فلفل و زرچوبه اضافه کرده و با هم تفت دهید تا رب تفت خورده و خامی آن گرفته شود. سپس سینه مرغ خرد شده را به تابه اضافه کرده و با مواد موجود در آن تفت دهید. سپس یک لیوان آب به تابه اضافه کرده و اجازه دهید تا مرغ به خوبی بپزد. در این فاصله که مرغ در حال پخته شدن است، بامیه‌ها را همراه با کره در تابه‌ای دیگر برای مدت زمان پنج تا ده دقیقه تفت دهید. بعد از اینکه مرغ شما تقریبا نیم‌پز شد، بامیه، غوره و گوجه گیلاسی را به بقیه مواد اضافه کنید. اجازه دهید برای مدتی مواد با هم پخته شوند و طعم یکدیگر را به خوبی بگیرند.

 

طرز تهیه خورشت بامیه با لپه

 

طرز تهیه خورشت بامیه با لپه

از دیگر انواع طرز تهیه خورش بامیه می‌توان به طرز تهیه خورش بامیه با لپه اشاره کرد.

مواد لازم برای این نوع از طرز تهیه خورش بامیه عبارتند از:

  • هفتصد و پنجاه گرم گوشت ماهیچه گوسفندی با قلم (خرد شده)
  • چهار یا پنج حبه سیر له شده
  • یک عدد پیاز با اندازه بزرگ
  • یک کیلوگرم بامیه
  • دو یا سه قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • یک قاشق چای خوری زردچوبه
  • یک قاشق چای خوری پودر فلفل قرمز
  • دو یا سه قاشق چای خوری زعفران دم کرده
  • دو یا سه قاشق چای خوری آبغوره یا آبلیمو
  • نمک به میزان لازم
  • روغن به میزان مورد نیاز

دستور پخت این نوع از طرز تهیه خورش بامیه به صورت زیر است:

در ابتدا و برای شروع تتیه این خورش ساقه بامیه‌ها را بزنید، اما به این نکته دقت کنید که نباید غلاف بامیه سوراخ شود، زایرا لعاب پس می‌دهد و آب خورش را لیز می‌کند. سپس این بامیه‌ها را همراه با مقداری روغن در یک تابه به مدت ده تا دوازده دقیقه تفت دهید و کنار بگذارید. پیاز‌ را پوست گرفته، شسته و خرد کنید. پیاز خرد شده را در روغن باقی مانده از بامیه تفت خورده تفت دهید تا سبک و شیشه‌ای شود، سپس گوشت را اضافه کرده ک کمی همراه با پیاز تفت دهید. زردچوبه و سیر له شده را نیز اضافه کرده و با گوشت و پیاز تفت دهید. رب گوجه فرنگی و پودر فلفل قرمز را نیز اضافه کرده و تفت دهید تا خامی رب گوجه فرنگی گرفته شود. سه پیمانه آب جوش در قابلمه بریزید و حرارت را ملایم کنید.

درب قابلمه خورش را بسته و اجازه دهید برای مدت زمان سه ساعت به خوبی پخته و خورش شما جا بیفتد. در این بین که خورش در حال پختن است، لپه را با مقداری آب روی حرارت قرار داده تا به جوش آید، سپس کمی نمک و زردچوبه به آن اضافه کنید، حرارت را کم کرده و درب قابلمه را نیمه باز بگذارید. اجازه دهید لپه پخته و نرم شود، سپس شعله را خاموش کنید. بعد از دو ساعت از گذشت زمان پخت گوشت بامیه سرخ شده و لپه پخته شده را نیز به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید برای یک ساعت دیگر خورش پخته و به روغن بیفتد‌. کمی نمک و فلفل نیز به خورش اضافه کنید و در انتها دو یا سه قاشق غذاخوری آبلیموی تازه یا آبغوره و زعفران دم کرده را به خورش بامیه اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید.

همواره به یاد داشته باشید که در یک رژیم غذایی سالم و اصولی، مواد غذایی حذف نمی‌شوند بلکه میزان مصرف، متعادل می‌گردد. رژیم‌های سنجابه نیز از رژیم‌های اصولی و سالم هستند و به همین دلیل هیچ ماده غذایی را حذف یا بیش از حد محدود نمی‌کنند؛ بنابراین می‌توانید سلامتی و تناسب اندام را در کنار یکدیگر داشته باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این رژیم‌ها بر روی سنجابه و برای دریافت رژیم غذایی خود بر روی رژیم آنلاین من کلیک نمایید.

 

حتما بخوانید : صبحانه کرپ و کالباس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *