نکات استفاده از کاندوم

نکات استفاده از کاندوم

نکات مهم در مورد استفاده از کاندوم از استفاده همزمان مواد چرب کننده، روغن، مواد ضد عفونی کننده پزشکی (لوسیون) و مواد دیگر مانند وازلین برای چرب تر کردن کاندوم خودداری کنید. این مواد می توانند کاندوم را سوراخ و یا پاره کنند. تنها از ژل ها یا کرم های مخصوص (که محلول در آب […]

مشاهده مطلب
7 طرز تهیه آش شله قلمکار محبوب و پرطرفدار

7 طرز تهیه آش شله قلمکار محبوب و پرطرفدار

فهرست مطالب

7 طرز تهیه آش شله قلمکار محبوب و پرطرفدار

1. طرز تهیه آش شله قلمکار ساده

آش شله قلمکار ساده نسخه ابتدایی این خوراک دلچسب است که با کمک مواد اولیه زیر و مطابق دستور پیش رو تهیه می‌شود.

مواد لازم برای طرز تهیه آش شله قلمکار ساده

  • نخود: ۱ لیوان
  • لوبیا چیتی: ۱.۲ لیوان
  • عدس: ۱.۲ لیوان
  • گندم: ۱.۲ لیوان
  • پیاز: ۴ عدد
  • سیر: ۴ حبه
  • سبزی آش: ۵۰۰ گرم
  • گوشت گوسفندی: ۲۵۰ گرم
  • نمک و فلفل: به مقدار لازم
  • زردچوبه: ۱ قاشق چای‌خوری
  • روغن: به‌اندازه نیاز

طرز تهیه آش شله قلمکار

دستور تهیه آش شله قلمکار ساده

  • برای شروع نخود و لوبیا را بشویید و برای ۱۲ ساعت خیس دهید تا نفخ آن گرفته شود. این کار را با عدس و گندم هم انجام می‌دهیم. البته با این تفاوت که حداکثر ۶ ساعت زمان برای خیس دادن عدس و گندم کافی خواهد بود.
  • نخود و لوبیا را در قابلمه جداگانه‌ای ریخته و اجازه دهید که بپزد. در این فرصت به دنبال پختن گندم‌ها با مقدار آب و روغن خواهیم رفت. در طی پخت چند مرتبه گندم‌ها را هم بزنید تا ته نگیرند.
  • اکنون باید یک عدد پیاز را با گوشت خرد شده و کمی زردچوبه داخل قابلمه دیگر ریخته و زمان می‌دهیم تا خوب بپزد. پس از پخته شدن گوشت آب آن را به کمک یک صافی از محتویات آن جدا کرده و داخل آش می‌ریزیم. گوشت را با دستگاه یا چنگال ریش‌ریش کنید.
  • سه عدد پیاز باقی‌مانده و سیر را با کمک رنده یا چاقو ریز کرده و در قابلمه‌ای که قصد پخت آش را دارید، سرخ کنید. زمانی که ترکیب پیاز، سیر، روغن و زردچوبه آماده شد باید به دنبال اضافه کردن باقی مواد به آش باشیم.
  • به‌محض نیم‌پز شدن نخود و لوبیا عدس و گندم پخته شده را به همراه آن‌ها داخل قابلمه آش بریزید. پیشنهاد می‌کنیم که گندم‌ها را با دستگاه مخلوط‌کن یا گوشت‌کوب برقی کمی له کنید تا به‌خوبی لعاب بیندازد.
  • زمانی که حبوبات کاملاً نرم شده‌اند، وقت آن رسیده تا سبزی آش را به آن اضافه کنیم. کمی بعد نمک، فلفل و چاشنی‌های دیگر را بچشید تا در صورت نیاز به آش شله قلمکار ساده بیفزایید.
  • در آخر آش را با مقداری کشک، نعناع داغ، سیرداغ و پیازداغ تزیین کرده و از طعم آن لذت ببرید. نوش جان.

طرز تهیه آش شله قلمکار

2. طرز تهیه آش شله قلمکار بدون گوشت

اگر شما از رژیم گیاهخواری پیروی می‌کنید یا وگان هستید این طرز تهیه آش شله قلمکار برای شما است.

شما می‌توانید آش شله قلمکار بدون گوشت را مطابق طرز تهیه آش شله قلمکار ساده آماده کنید. با این تفاوت که گوشت را از ترکیب به‌طور کامل حذف کرده و در صورت‌ عدم محدودیت تکه کوچکی عصاره گوشت در آش بریزید.

در طرز تهیه آش شله قلمکار بدون گوشت شما باید طبق دستور قبلی به‌اندازه ۱.۲ پیمانه لوبیا چشم‌بلبلی، ۱.۲ پیمانه برنج و ۱.۲ پیمانه ماش به مواد اولیه اضافه کنید.

3. طرز تهیه آش شله قلمکار با ماست

احتمالاً شما با نام آش شله قلمکار ماست آشنا باشد. اگر قصد دارید که آش شله قلمکار را با ماست بپزید کافی است تمامی مراحل طرز تهیه آش شله قلمکار ساده را دنبال کنید.

باتوجه‌به حجم مواد اولیه به‌کاررفته در طرز تهیه آش شله قلمکار ساده و سنتی، کافی است که ۲ لیوان ماست رقیق شده و هم زده را در ۱۰ دقیقه پایانی پخت به آش اضافه کنید. توجه داشته باشید که حتماً ماست را کاملاً هم بزنید تا در حین پخت بریده‌بریده نشود. نوش جان.

طرز تهیه آش شله قلمکار

4. طرز تهیه آش شله قلمکار با ماش

برای پخت آش شله قلمکار با ماش باید از دستور آش شله قلمکار ساده یا سنتی کمک بگیرید. با این تفاوت که می‌توانید به‌جای عدس همان مقدار ماش داخل خوراکتان بریزید.

5. طرز تهیه آش شله قلمکار گیلانی

آش شله قلمکار را در گیلان با کمک مواد اولیه زیر و طبق دستورالعمل پیش رو می‌پزند.

مواد لازم برای طرز تهیه اش شله قلمکار گیلان:

  • نخود: ۱.۲ فنجان
  • لوبیا چیتی: ۱.۲ فنجان
  • لوبیا چشم‌بلبلی: ۱.۲ فنجان
  • برنج نیم‌دانه: ۱.۲ فنجان
  • ماش: ۱.۲ فنجان
  • عدس: ۱.۲ فنجان
  • گندم: ۱.۲ فنجان
  • جو پوست‌کنده: ۱.۲ فنجان
  • پیاز: ۳ عدد
  • سیر: ۱ بوته
  • سبزی اش: ۵۰۰ گرم
  • دلار (سبزی معطر): ۱ قاشق غذاخوری
  • گوشت گوساله: ۲۵۰ گرم
  • نمک و فلفل: به مقدار لازم
  • زردچوبه: ۱ قاشق چای‌خوری
  • روغن: به‌اندازه نیاز

دستور تهیه آش شله قلمکار گیلانی

  • مطابق دستورهای قبلی تمامی حبوبات، گندم و جو پوست کنده را از قبل بشویید و خیس دهید. بهتر است که گندم، جو و برنج نیم‌دانه را در یک قابلمه جداگانه ریخته تا با کمی روغن و نمک بپزد.
  • در این میان باید حبوبات و گوشت را هم با یک پیاز و کمی زردچوبه پخت. دقت داشته باشید که حبوبات باید به‌صورت جداگانه پخته شود. پس از پخته شدن گوشت آب آن را از سایر مخلفاتش جدا کنید.
  • گوشت را ریش‌ریش کرده و کنار بگذارید. روغن را در قابلمه پخت آش ریخته و پیاز و سیر موجود در دستور را پس از خرد کردن در روغن سرخ کنید. حالا باید حبوبات نرم شده یا نیم‌پز را با گوشت، گندم، جو پوست کنده، برنج نیم‌دانه، ادویه‌ها، پیاز و سیرداغ تفت داد.
  • آب گوشت و مقداری آب به ترکیبات قبلی اضافه کرده و اجازه دهید که به جوش برسد. اکنون باید سبزی آش و در صورت موجود بودن دلار که ترکیبی از گشنیز، جعفری، نعناع، ریحان و چوچاق آسیاب شده است را به آش شعله قلمکار گیلانی اضافه کرد.
  • درپوش قابلمه را بگذارید و هرازگاهی آن را هم بزنید تا آش کاملاً جا بیفتد. در نهایت آش را با کشک، نعناداغ، سیرداغ و پیازداغ تزیین کنید. البته در برخی نسخه‌ها از این آش شما باید حبوبات آش شله قلمکار گیلانی را با چرخ‌گوشت خرد کنید.

طرز تهیه آش شله قلمکار

6. طرز تهیه آش شله قلمکار اصفهانی

طرز تهیه آش شله قلمکار اصفهانی با اندکی تفاوت نسبت به نمونه‌های قبلی در ادامه بررسی می‌شود.

مواد لازم برای طرز تهیه‌اش شله قلمکار اصفهانی:

  • نخود: ۱ فنجان
  • لوبیا: ۱ فنجان
  • عدس: ۱.۲ فنجان
  • گندم: ۱ فنجان
  • برنج: ۱ فنجان
  • پیاز: ۲ عدد
  • سیر: ۴ حبه
  • ترخون خرد شده: ۱.۲ فنجان
  • سبزی اش: ۵۰۰ گرم
  • گوشت قرمز: ۵۰۰ گرم
  • نمک و فلفل: به مقدار لازم
  • زردچوبه: ۱ قاشق چای‌خوری
  • روغن: به‌اندازه نیاز

دستور تهیه آش شله قلمکار اصفهان

همچون طرز تهیه آش شله قلمکار ساده یا گیلانی تمامی حبوبات و گوشت را بپزید. پیازداغ و سیرداغ آماده کنید و گندم پخته شده، برنج نرم شده، گوشت ریش‌ریش شده و حبوبات پخته را به آن اضافه کرده و با ادویه‌های مخصوص تفت دهید.

آب گوشت، سبزی‌ اش و ترخون خرد شده را به آش شله قلمکار اصفهانی اضافه کرده و درپوش قابلمه را بگذارید تا آش جا بیفتد. در آخر اندکی پیازداغ و کشک روی آن بریزید و از طعم خوراکتان لذت ببرید.

طرز تهیه آش شله قلمکار

7. طرز تهیه‌ اش شله قلمکار تهرانی

یکی از پر ملات‌ترین طرز تهیه‌های آش شله قلمکار به نوع تهرانی آن تعلق دارد. شما در این دستور تهیه تنوعی از حبوبات و چاشنی‌ها را خواهید دید.

مواد لازم برای طرز تهیه آش شله قلمکار تهرانی:

  • نخود: ۱.۲ فنجان
  • لوبیا چیتی: ۱.۲ فنجان
  • لوبیا چشم‌بلبلی: ۱.۲ فنجان
  • لوبیا سفید: ۱.۲ فنجان
  • عدس: ۱.۲ فنجان
  • گندم: ۱.۲ فنجان
  • برنج: ۱.۲ فنجان
  • سبزی اش: ۵۰۰ گرم
  • پیاز: ۲ عدد
  • سیر: ۵ حبه
  • گوشت گوسفندی: ۵۰۰ گرم
  • زردچوبه: ۱ قاشق چای‌خوری
  • نمک و فلفل: به‌اندازه کافی
  • روغن: به‌اندازه کافی

دستور تهیه آش شله قلمکار تهرانی

تنها تفاوت اصلی آش شله قلمکار تهرانی با نسخه گیلانی یا ساده آن در ترکیبات سبزی آش آن است. شما باید مقداری اسفناج، تره، گشنیز، جعفری، ترخون، مرزه و شوید را با هم ترکیب و خرد کنید. برای پخت این آش باید طبق طرز تهیه آش شله قلمکار ساده پیش رفت.

کلام آخر

آش شله قلمکار به دلیل داشتن حبوبات، گوشت، غلات و سبزی یک وعده‌غذایی ارزشمند و مقوی است. امکان ایجاد تغییر و متنوع بودن طرز تهیه آش شله قلمکار این فرصت را به شما می‌دهد تا بسته به نیاز، ذائقه و رژیم غذایی خود بهترین نسخه از این آش را تهیه و نوش جان کنید.

اگر به دنبال رژیم لاغری همه چیز تمام هستید یا قصد دارید که به تناسب اندام برسید، پیشنهاد می‌کنیم که در طی یک مشاوره رایگان با متخصصین لیمومی در رابطه با رژیم مزوبولیک گفت و گو کنید.

مخاطب عزیز! این مطلب جنبه آموزشی و اطلاعات عمومی دارد. همچنین بر اساس علم روز دنیا نوشته شده است. با این حال اگر مشکل و یا بیماری جسمی دارید، برای اجرای آن فقط با پزشک متخصص مشورت کنید.

منابع

Iranchamber

Ifpnews

youtube

منبع : limoome.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *