۹ غذای رژیمی با بادمجان
بادمجان یک محصول شگفتانگیز و چندکاره است که چند سالی بهعنوان یکی از محبوبترین سبزیجات در آشپزی مورداستفاده قرار میگیرد. بادمجان با طعم و عطر خاص خود، مزه فوقالعادهای به غذاها میبخشد. از سلطنتیترین غذاها گرفته تا راحتترین غذاها را میتوان با بادمجان درست کرد. در این مقاله طرز تهیه ۹ غذای رژیمی با بادمجان را به شما خواهیم گفت. با مجله سلامتی لیمومی همراه باشید تا به دنیای جذاب طعم و عطر بادمجان سفر کنید.
فواید غذای رژیمی با بادمجان
این روزها گیاه بادمجان در رژیمهای غذایی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در ادامه فواید آن را معرفی میکنیم.
- بادمجان یک منبع عالی از مواد مغذی با کالری کم است. این ویژگی باعث شده تا این گیاه بهعنوان بخش مهمی از رژیمهای کمکالری استفاده شود.
- بادمجان حاوی آنتوسیانینها، فنولیک اسیدها و دیگر آنتیاکسیدانهاست که میتواند در مقابله با استرس اکسیداتیو و پیشگیری از بروز بیماریهای مزمن مؤثر باشد.
- مصرف بادمجان بهعنوان یک منبع سرشار از فیبر میتواند هضم را بهبود ببخشد و احساس سیری را افزایش دهد. فیبر موجب کاهش جذب چربیها و قند در دستگاه گوارش میشود.
- مصرف بادمجان به کنترل سطح قند خون کمک میکند. آلایندههای موجود در بادمجان میتوانند به بهبود انسولین و حساسیت به انسولین کمک کنند.
- مصرف منظم بادمجان باعث حفظ سلامت قلب میشود. آنتیاکسیدانها و فیبر موجود در آن نقاط مختلف مرتبط با سلامت قلب از جمله کنترل فشار خون و کاهش کلسترول را بر عهده دارد.
- بادمجان به دلیل کالری کم و مواد مغذی متنوعش میتواند در رژیمهای کاهش وزن مفید باشد.
- ویتامین K و پتاسیم موجود در بادمجان به حفظ سلامت استخوانها کمک میکنند.
- مواد مغذی موجود در این میوه از جمله ویتامین C باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
۹ غذای رژیمی با بادمجان
آیا به دنبال ایدههای خوشمزه و متنوع برای رژیم غذایی خود هستید؟ بادمجان، یکی از سبزیجات با ارزش است که گزینههای شگفتانگیزی برای وعدههای غذایی رژیمی شما ایجاد میکند. آمادهاید تا با انواع غذای رژیمی با بادمجان آشنا شوید؟ با ما همراه باشید.
1. بادمجان و قارچ
این غذا یک خوراک سالم و لذیذ است که با قارچ، بادمجان، فلفل دلمهای، پیاز، سیب زمینی، رب گوجه فرنگی، آبلیمو، سیر و ادویه درست میشود. برای تهیه این غذای خوشمزه مراحل زیر را دنبال کنید:
- ابتدا باید بادمجانها را پوست کرده و بهصورت مکعبی خرد کنید سپس قارچها را شسته و برش بزنید.
- پیاز، فلفل دلمه و سیب زمینی را بهصورت نگینی خرد کرده و سیر را رنده کنید.
- بادمجانها را در ماهیتابه تفت دهید و روغن اضافی آنها را بگیرید.
- پیازها را در روغن تفت دهید و زردچوبه را به آنها اضافه کنید.
- بعد از گذشت چند دقیقه سیر و فلفل دلمه را به آنها اضافه کنید.
- رب را به مخلوط خود اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزند.
- در آخر قارچ، بادمجان و آبلیمو را هم اضافه کنید و با نمک، فلفل و ادویه آنها را طعم دار کنید.
2. بادمجان و مرغ
این غذا شبیه خورشت قورمه سبزی است اما با بادمجان درست میشود. مواد لازم عبارتاند از بادمجان، کدو، مرغ، گوجه فرنگی، پیاز، رب گوجه فرنگی، فلفل دلمهای، زردچوبه، نمک و فلفل.
- بادمجانها را پوست کنده و خرد کنید.
- کدو، پیاز و فلفل دلمهای را هم به همین شکل برش دهید.
- پیاز را در روغن تفت دهید و زردچوبه را به آن اضافه کنید.
- گوجه فرنگی رنده شده و رب گوجه فرنگی را به موادتان اضافه کنید.
- مرغها را بهصورت مکعبی خرد کرده و درون قابلمه بریزید.
- اجازه دهید بادمجانها با یک لیوان آب جوش بپزند تا پخته شوند.
- در نهایت بادمجان، کدو و فلفل دلمهای را هم به ترکیب خود اضافه کنید و با نمک و فلفل آنها را به مزه برسانید.
3. غذای رژیمی با بادمجان در فر
- برای تهیه این غذای رژیمی با بادمجان، ابتدا فر را روی دمای ۲۳۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
- سه عدد بادمجان را نصف کرده و در ابعاد یک سانتی متری برش دهید.
- بادمجانها را روی ورقههای روغنی قرار دهید و آنها را بهاندازه ۱۰ سانتی متر از یکدیگر بچینید.
- کمی روغن زیتون روی بادمجانها بریزید.
- مقداری نمک و فلفل روی آنها پاشید.
- بادمجانها را به مدت ۱۵ دقیقه در فر بگذارید تا به رنگ طلایی درآیند.
- بعد از طی این بازه زمانی دمای فر را به ۲۰۰ درجه سانتیگراد کاهش دهید.
- برای آمادهسازی سس این غذا، ابتدا گوجهفرنگیها را خرد کنید و آنها را بپزید. در یک قابلمه کمی روغن بریزید و پیازها را بهصورت نگینی خرد کنید تا طلایی شوند. حالا نوبت سیر است که تفت بخورد. دقایقی که گذشت باید گوجهفرنگیها را هم به ترکیب اضافه کنید تا سس شما تکمیل شود.
- حالا به ترتیب، لایهای یک سانتی متری از سس را در ظرف مستطیلی بریزید؛ سپس یک لایه بادمجان و کمی برگ ریحان اضافه کنید.
- این مرحله را تا زمانی که مواد دارید تکرار کنید.
- در پایان روی ظرف خردههای نان سوخاری ریخته و کمی نمک، فلفل و روغن به آن اضافه کنید.
- ظرف را به مدت ۱۵ دقیقه در فر بگذارید و صبر کنید تا نانهای طلایی شوند.
حالا میتوانید این غذای خوشمزه را نوش جان کنید.
4. بادمجان و گوجه فرنگی
این غذا ساده و سریع است و فقط نیاز به بادمجان، گوجه فرنگی، پیاز، سیر، روغن زیتون، نمک و فلفل دارد. دستور پخت آن به شرح زیر است:
- بادمجانها را پوست کنده و بهصورت نگینی خرد کنید.
- برای گرفتن تلخی بادمجان، روی آنها نمک بپاشید و بعد از چند دقیقه آبکش کنید.
- پیاز و سیر را در روغن زیتون تفت دهید سپس بادمجان و گوجه فرنگی پوست گرفته و به آنها اضافه کنید.
- اجازه دهید مواد با حرارت ملایم بپزند و نرم شوند. پس از مرحله، غذای رژیمی شما آماده مصرف است.
5. بورانی بادمجان
- eatwell میگوید برای تهیه این غذای رژیمی با بادمجان ابتدا باید بادمجانها را بهدقت بشویید و پس از خشک کردنشان، با استفاده از یک چاقو آنها را به شکلها و اندازههای مختلف برش بزنید. این تنوع در اشکال، ظاهر غذای شما را جذابتر میکند.
- پس از برش زدن بادمجانها، آنها را به روش کبابی بپزید. شما میتوانید آنها را روی یک صفحه گریل قرار دهید یا هر روش دیگری را انتخاب کنید. هدف این مرحله ایجاد طعمی متفاوت و دلچسب در بادمجان است.
- پس از پخته شدن بادمجانها برای جدا کردن پوستشان میتوانید آنها را در یک ظرف دربسته قرار دهید. کمی صبر کنید سپس پوست را با دقت جدا کنید.
- بادمجانها را به تکههای کوچکتر خرد کنید. بهمرور مقداری ماست به موادتان اضافه کنید.
- نمک، فلفل و پودر سیر را به میزان دلخواه اضافه کنید و همه مواد را چند دقیقه کوتاه هم بزنید.
بورانی بادمجان شما آماده است.
6. بادمجان کبابی
مواد لازم برای این غذا ۲ عدد بادمجان، ۲ عدد گوجهفرنگی، ۲ عدد فلفل سبز، ۱ عدد فلفل قرمز، ۲ حبه سیر، ۱ عدد پیاز، جعفری خرد شده به مقدار دلخواه، روغن / نمک و فلفل به مقدار لازم است.
- ابتدا بادمجانها را به شکل مربع خرد کنید.
- پیاز را نگینی کرده و همراه با فلفلها و کمی روغن در یک قابلمه تفت دهید.
- گوجهها را پوست گرفته و خرد کنید و درون قابلمه بریزید.
- سیرها را خرد کرده و در ظرف جداگانه تفت دهید تا خامی آنها برود؛ سپس به موادتان اضافه کنید.
- اجازه دهید مواد به مدت ۵ دقیقه با شعله ملایم بپزند.
- بادمجانها را به همراه نمک و فلفل اضافه کنید و دوباره زمان دهید تا مواد بهخوبی ترکیب شوند.
- در انتها جعفری خرد شده را هم اضافه کرده و چند دقیقه بعد شعله را خاموش کنید.
بیشتر بخوانید: دستور پخت غذاهای رژیمی بدون روغن
7. میرزاقاسمی رژیمی
میرزاقاسمی یک غذای رژیمی با بادمجان بسیار محبوب است که به روشهای مختلف پخته میشود. این غذا حتی برای کسانی که رژیم دارند هم دلپذیر است. برای تهیه این غذا به ۵ عدد بادمجان، ۳ عدد گوجهفرنگی، ۳ حبه سیر، ۲ عدد تخممرغ، روغن به مقدار لازم، کمی نمک و فلفل نیاز دارید.
- ابتدا بادمجانها را کباب کرده، پوست آنها را بگیرید و خرد کنید.
- در یک ظرف مناسب، روغن بریزید و سیرها را تفت دهید تا سرخ شوند.
- زردچوبه را اضافه کنید.
- بادمجانها را در قابلمه بریزید و با سیر تفت دهید تا طعم خوبی بگیرند.
- گوجهفرنگیها را له کرده و به مواد اضافه کنید.
- نمک و ادویهها را اضافه کنید.
- در آخر یک یا دو عدد تخممرغ را به موادتان اضافه کنید و اندکی منتظر بمانید تا غذایتان آماده سرو شود.
8. غذای رژیمی با بادمجان و سیبزمینی
برای پخت این غذا به ۶ عدد سیبزمینی، ۲ عدد بادمجان، ۵ حبه سیر، ۱ عدد پیاز، ۵۰۰ گرم گوجهفرنگی، یک دوم پیمانه روغن زیتون، جعفری خرد شده به میزان دلخواه، نمک و فلفل به میزان لازم نیاز دارید.
- دمای فر را روی ۲۰۰ درجه سانتیگراد بگذارید.
- پیاز را خرد کرده و سیرها را رنده کنید. آنها در یک قابلمه با یک قاشق روغن زیتون تفت دهید تا بوی خوشی به مواد دست دهد.
- گوجهفرنگیها را هم خرد کنید و به همراه جعفری خرد شده به مواد اضافه کنید.
- مواد را هم بزنید تا یکدست پخته شوند.
- بادمجانها را حلقهحلقه کرده و روی سینی فر قرار دهید.
- روغن زیتون و نمک را به اندازهای که دلتان میخواهد روی بادمجانها بپاشید.
- سینی را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در فر قرار دهید تا بادمجانها طلایی شوند.
- وقتی بادمجانها پخته شد آنها را از فر خارج کنید. سیبزمینیها را حلقهحلقه کرده و روی سینی فر بچینید؛ سپس سینی را دوباره در فر بگذارید تا کمی پخته شوند.
- پس از پخت کامل سیبزمینیها، سینی را از فر خارج کرده و بادمجانهای پخته شده را روی سیبزمینیها قرار دهید. سسی را که آماده کردید روی بادمجانها بریزید و مجدداً سینی را درون فر قرار دهید تا مواد بهخوبی مخلوط شوند و غذا به پخت نهایی برسد.
9. غذای رژیمی با بادمجان و کدو
مواد لازم عبارت است از ۳ عدد بادمجان، ۳ عدد کدو، ۳ عدد گوجهفرنگی، ۱ عدد پیاز، ۲ قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی، کمی روغن، مقداری آبغوره، نمک، فلفل و زردچوبه به میزان دلخواه.
- بادمجانها را پوست کرده و به صورت حلقههای درشت خرد کنید.
- نمک را روی آنها بپاشید و بادمجانها را به مدت نیم ساعت در آبکش قرار دهید تا تلخی آنها گرفته شود. آنها را بشویید تا نمکهای اضافی از بین برود.
- پیاز را خرد کرده و با کمی روغن سرخ کنید تا به رنگ طلایی درآیند. سپس زردچوبه و رب گوجهفرنگی را به آنها اضافه کنید.
- گوجهها را پوست و به تکههای ریز خرد کنید و درون موادتان بریزید.
- با اضافه کردن نمک، فلفل و زردچوبه طعم غذای خود را بیشتر و بهتر کنید.
- کدوها را به شکل حلقهحلقه برش بزنید.
- درون قابلمه آب جوش بریزید و حلقههای بادمجان و کدو را هم اضافه کنید تا با مواد بهآرامی پخته شوند.
- در آخرین مرحله با افزودن آبغوره به غذا طعم آن را متفاوت کنید.
بیشتر بخوانید: معرفی ۵ غذای رژیمی با مرغ
کلام آخر
امیدواریم با اتمام این مقاله و خواندن طرز تهیه انواع غذای رژیمی با بادمجان به شما نشان داده باشیم که چقدر میتوانید از این ماده غذایی محبوب و سالم لذت ببرید. با پخت این غذاها میتوانید تغذیه سالم خود را حفظ کنید؛ پس خودتان را به چالش بکشید. لحظات خوبی داشته باشید و از رژیمتان لذت ببرید.
نکته 1: این مقاله برای آگاهی شما عزیزان تهیه شده است و لیمومی در قبال آن هیچ مسئولیتی ندارد.
نکته 2: اگر در حال اجرای رژیم لیمومی هستید، باید طبق برنامهتان عمل کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید. متخصصان لیمومی تمام موادغذایی لازم را در برنامه غذاییتان لحاظ کردهاند.
منابع: