۷ دستور تهیه شیرینی با زرده تخم‌مرغ

۷ دستور تهیه شیرینی با زرده تخم‌مرغ

فهرست مطالب

۷ دستور تهیه شیرینی با زرده تخم‌مرغ

فواید مصرف زرده تخم‌مرغ

همان‌طور که در ابتدای مقاله به آن اشاره داشتیم باورهای اشتباه سبب شده تا بسیاری از مزایای مصرف زرده تخم‌مرغ غافل باشند یا حتی بگویند چرا باید زرده تخم‌مرغ بخوریم؟

برای از بین رفتن این تصور اشتباه نیاز است که دلایل مصرف زرده تخم‌مرغ را باهم بررسی کنیم تا بیش از گذشته با خواص زرده تخم‌مرغ آشنا شویم.

  1. زرده تخم‌مرغ تازه منبع بسیار خوبی از پروتئین، لیپید و فسفولیپید است. به‌طور متوسط ترکیبات یک زرده تخم‌مرغ متوسط حاوی ۵۰ درصد آب، ۳۰ درصد لیپید، ۱۷ درصد پروتئین، ۱.۷ درصد مواد معدنی و ۰.۶ درصد کربوهیدرات است.
  2. تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف زرده تخم‌مرغ تازه نه‌تنها کلسترول بد را در بدن افزایش نمی‌دهد بلکه سطح کلسترول خوب را به محدوده طبیعی می‌رساند.
  3. زرده تخم‌مرغ دارای خواص انعقادی و امولسیون‌کنندگی عالی است. به همین دلیل می‌تواند به‌عنوان یک ماده اساسی برای ساخت انواع امولسیون کننده، رنگ دهنده، طعم‌دهنده، انعقاد کننده و مکمل‌های غذایی مورد استفاده قرار بگیرد.
  4.  این ماده غذایی حدود ۷۸ درصد پلاسما و ۱۲ درصد گرانول را در خود جای‌داده است. این دو ماده ارزشمند مقدار قابل توجهی کلسترول خوب، پروتئین، لیپید و لیوتین دارد.
  5. فسفوپروتئین و فسفوتین موجود در زرده تخم‌مرغ نقش یک نگهدارنده طبیعی را بازی می‌کند که می‌تواند ماندگاری مواد غذایی را افزایش دهد. این خاصیت زرده تخم‌مرغ سبب شده تا از آن در ساخت انواع شیرینی و دسرهای خشک استفاده کنند که هریک از آن‌ها دوام بالایی دارند.
  6. بسیاری از صنایع غذایی و دارویی از فسفولیپیدهای زرده تخم‌مرغ برای تهیه مکمل دارویی و مکمل غذایی استفاده می‌کنند که نقش بسیار خوبی در بهبود باروری، حفظ بارداری، تحریک تکثیر سلولی و رشد سلولی، ترویج آپوپتوز و پیشگیری از سرطان ایفا می‌کنند.
  7. زرده تخم‌مرغ برای تقویت چشم، سیستم ایمنی، دستگاه گوارش و پوست و مو بسیار مفید است.

فواید زرده تخم مرغ

۷ دستور تهیه شیرینی با زرده تخم‌مرغ

چربی موجود در زرده تخم‌مرغ بیشتر از سفیده آن است. به همین دلیل شیرینی‌هایی که با این ماده غذایی تهیه می‌شوند بافت نرم‌تری خواهند داشت. بافت و ضخامت این نوع شیرینی‌ها سبک‌تر است و ماندگاری بسیار بالاتری دارند. در ادامه با ۷ طرز تهیه شیرینی با زرده تخم‌مرغ آشنا خواهید شد.

1.    طرز تهیه کلوچه فندقی زرده تخم‌مرغ

اگر طرفدار دسرهای فندقی هستید وقت آن رسیده که این دستور شیرینی با زرده تخم مرغ را مطالعه کنید:

مواد لازم برای تهیه کلوچه فندقی

  • آرد چندمنظوره: ۳/۴ فنجان
  • پودر کاکائو: ۱/۳ فنجان
  • شکر ریز: ۲/۳ فنجان
  • فندق برشته: ۱ و ½ لیوان
  • زرده تخم‌مرغ: ۲ عدد
  • خامه فرم گرفته: ۲ قاشق غذاخوری
  • وانیل: ۱ قاشق چای‌خوری
  • شکلات چیپسی: ۲/۳ فنجان
  • روغن وانیل: ۲ قاشق غذاخوری

فندق‌ها را داخل مخلوط‌کن بریزید تا پودر شود. فندق آسیاب شده، آرد، پودر کاکائو، شکر و شکلات چیپسی را با هم مخلوط کنید.

زرده تخم‌مرغ، وانیل، روغن نارگیل و خامه فرم گرفته را با دور تند همزن برای ۳ تا ۴ دقیقه بزنید تا بافتی سبک به وجود بیاید.

مواد خشک را طی چند مرتبه به موادتر اضافه کرده و با لیسک هم بزنید. در آخر یک خمیر نسبتاً منسجم به وجود می‌آید که می‌توانید آن را به کمک قاشق یا اسکوپ قالب بزنید و در سینی دارای کاغذ روغنی بچینید.

فر را با دمای ۱۷۵ درجه گرم کنید و سینی فر را در طبقه وسط قرار داده و برای ۱۵ دقیقه در فر بگذارید تا پخت شیرینی‌ها کامل شود.

2.    طرز تهیه کلوچه شکلاتی با زرده تخم‌مرغ

برای شروع به مواد زیر نیاز داریم:

  • زرده تخم‌مرغ ۱ عدد
  • کره نرم شده ۱.۵ قاشق غذاخوری
  • شکر ۱ فنجان
  • بیکینگ‌پودر ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک نوک قاشق چای‌خوری
  • آرد ۳ فنجان
  • وانیل ۱ قاشق چای‌خوری
  • شکلات چیپسی ½ فنجان

کره نرم شده را به همراه شکر داخل کاسه همزن ریخته و مخلوط کنید تا ترکیبی کرم رنگ و کشداری به دست بیاید. در مرحله بعدی باید زرده تخم‌مرغ را اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید.

اکنون باید آرد، وانیل، بیکینگ‌پودر و نمک را به باقی مواد اضافه کرد و هم بزنید تا خمیری یکدست دست حاصل شود. در آخر شکلات چیپسی را داخل خمیر کلوچه‌ها ریخته و خوب هم بزنید.

فر را با دمای ۱۷۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید و کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. با یک قاشق غذاخوری یا یک اسکوپ از خمیر شیرینی‌ها بردارید و با فاصله داخل سینی بچینید.

شیرینی‌ها را برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در فر بگذارید تا پخت آن‌ها کامل شود. زمانی که زیر شیرینی‌ها طلایی شد یعنی پخت انجام شده و باید صبر کنید تا شیرینی‌ها خنک شوند.

3.    طرز تهیه کوکی کره‌ای با زرده تخم‌مرغ

نوعی دیگر از شیرینی با زرده تخم‌مرغ، این نوع کوکی کره‌ای است:

  • کره بدون نمک: ¾ فنجان
  • آرد قنادی: ۲ و ¼ فنجان
  • شکر قهوه‌ای: ½ فنجان
  • شکر سفید: ¼ فنجان
  • جوش‌شیرین: ۱ قاشق چای‌خوری
  • وانیل: ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک: نوک قاشق چای‌خوری
  • خمیرمایه: ½ قاشق چای‌خوری

کره و شکرها را داخل کاسه بریزید و برای ۵ دقیقه با دور تند همزن بزنید تا کرم رنگ و پوک شود. زرد تخم‌مرغ و وانیل را اضافه کرده و مجدداً هم بزنید تا به‌خوبی مخلوط شوند.

آرد، نمک، خمیرمایه و جوش‌شیرین را ترکیب کرده و آرام‌آرام به مایه کوکی کره‌ای خود بیافزایید. این بار باید مواد را با لیسک یا دست مخلوط کرده تا خمیری یکنواخت به دست بیاید.

به‌اندازه یک گردو از خمیر جدا کرده و در سینی فر پوشیده شده با کاغذ روغنی بچینید. فر را با دمای ۱۸۵ درجه سانتی‌گراد گرم کرده و سینی را برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در طبقه وسط فر بگذارید تا کوکی ها طلایی شوند.

کوکی کره ای با زرده تخم مرغ

4.    طرز تهیه شیرینی گردویی پفکی با زرده تخم‌مرغ

یکی از شیرینی‌های سنتی که می‌توانید به‌عنوان شیرینی با زرده تخم مرغ تهیه کنید؛ شیرینی گردویی پفکی است:

  • زرده تخم‌مرغ: ۳ عدد
  • پودر قند: ۱۵۰ گرم
  • گردو خرد شده: ۴۰ گرم
  • بیکینگ‌پودر: ۱ قاشق چای‌خوری
  • وانیل: ا قاشق چای‌خوری
  • پودر پسته: برای تزیین

یکی از آسان‌ترین دستورهای تهیه شیرینی با زرده تخم مرغ همین شیرینی گردویی یا شیرینی انگشت‌پیچ است. زرده تخم مرغ‌ها را با وانیل به مدت ۱ دقیقه با دور تند همزن مخلوط کنید.

پودر قند را طی ۳ مرحله به مواد اضافه نمایید و هم بزنید مایعی کرم رنگ ایجاد شود. حالا باید گردوهای خرد شده را به مواد افزود و با لیسک هم زد تا پف مایه شیرینی از بین نرود.

مایه شیرینی را با قاشق یا قیف داخل سینی فر دارای کاغذ روغنی می‌ریزیم و روی آن‌ها را پودر پسته می‌پاشیم.

فر را برای ۵ دقیقه با دمای ۱۵۰ درجه سانتی‌گراد گرم کرده و سینی حاوی شیرینی را به مدت ۱۰ دقیقه داخل آن می‌گذاریم.

5.    طرز تهیه شیرینی کشمشی با زرده تخم‌مرغ

دستورهای زیادی برای تهیه شیرینی کشمشی وجود دارد اما در این طرز تهیه شما شیرینی کشمشی را با زرده تخم‌مرغ و ماست خواهید پخت.

  • زرده تخم‌مرغ: ۱ عدد
  • ماست: ¼ پیمانه
  • آرد قنادی: ۱ و ½ پیمانه
  • روغن صاف قنادی: ۱/۳ پیمانه
  • پودر قند: ۱/۳ پیمانه
  • وانیل: ۱ قاشق چای‌خوری
  • کشمش: ۱/۳ پیمانه

پودر قند و روغن صاف قنادی را داخل ظرفی ریخته و به مدت ۳ دقیقه با دور تند همزن بزنید تا سبک و پوک شود.

زرده تخم‌مرغ و وانیل را افزوده و با همزن برقی برای چند دقیقه بزنید تا از لختگی دربیاید. اکنون باید ماست را اضافه کنید و خوب هم بزنید.

آرد و کشمش تمیز شده را آرام‌آرام اضافه کرده و لیسک هم بزنید. زمانی که مواد یکدست دست شد آن‌ها را مانند طرز تهیه کوکی‌ها داخل سینی فر با کاغذ روغنی بریزید و در فر از قبل گرم شده بگذارید.

شیرینی کشمشی‌ها باید در فری با دمای ۱۷۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه پخته شود.

شیرینی کشمشی با زرده تخم مرغ

6.    طرز تهیه شیرینی مربایی با زرده تخم‌مرغ

اگر طرفدار شیرینی مربایی هستید باید بگوییم که این شیرینی هم در دسته طرز تهیه‌های شیرینی با زرده تخم مرغ قرار می‌گیرد.

  • زرده تخم‌مرغ: ۲ عدد
  • آرد سفید: ۱۵۰ گرم
  • پودر قند: ۵۰ گرم
  • کره: ۷۵ گرم
  • بیکینگ‌پودر: ۱ قاشق چای‌خوری
  • وانیل: ۱ قاشق چای‌خوری
  • پودر هل: ۱ قاشق چای‌خوری
  • عسل: ا قاشق غذاخوری
  • مارمالاد دلخواه: برای تزیین

ابتدا کره و پودر قند را با دور تند همزن مخلوط کنید تا یکدست دست شوند. بیکینگ‌پودر، عسل و زرده تخم‌مرغ را به ترکیب قبلی اضافه کرده و مجدداً به کمک همزن برقی آن‌ها را هم می‌زنیم.

آرد، پودر هل و وانیل را به مایه شیرینی اضافه کنید و خوب هم بزنید تا خمیر در وسط کاسه جمع شود. این بار باید خمیر شیرینی را برای چند دقیقه ورز دهید تا به شکل یک توپ در بیاید.

پس‌ازاینکه خمیر را آماده کردید به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال بگذارید تا استراحت کند. زمانی که استراحت خمیر تکمیل شد آن را از یخچال خارج کنید و برای ۵ دقیقه ورز دهید تا خمیر منسجم شود.

خمیر را بین دو نایلون بگذارید با وردنه آن را به قطر ۱ سانتیمتر باز کنید. سپس با قالب گرد خمیر شیرینی را کاتر بزنید. تعداد خمیرهای قالب زده باید زوج باشد. چون یک لایه را رو می‌گذاریم و لایه بعدی را به‌عنوان لایه زیری انتخاب می‌کنیم.

از لایه رویی با یک کاتر کوچک‌تر یک دایره تو خالی  ایجاد کنید. سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و شیرینی‌ها را روی آن بچینید.

فر باید از قبل گرم شده باشد. سینی را برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در دمای ۱۷۰ درجه قرار داده تا پخت کامل شود. پس‌ازاینکه شیرینی‌ها خنک شد مقداری مارمالاد روی یک لایه ریخته و لایه بعدی را به آرامی روی آن بگذارید.

شیرینی مربایی با زرده تخم مرغ

7.    طرز تهیه کوکی جو دوسر کلاسیک

کوکی جو دو سر یکی از انواع شیرینی با زرده تخم مرغ است که در دسته دسرهای رژیمی نیز قرار می‌گیرد.

مواد لازم برای تهیه کوکی جو دو سر

  • آرد همه‌کاره: ۱ فنجان
  • جو دوسر: ۲ فنجان
  • شکر قهوه‌ای: ½ فنجان
  • زرده تخم‌مرغ: ۲ عدد
  • دارچین: ½ قاشق چای‌خوری
  • وانیل: ۱ قاشق چای‌خوری
  • کره بدون نمک: ½ فنجان
  • جوش‌شیرین: ½ قاشق چای‌خوری
  • نمک: نوک قاشق چای‌خوری
  • کشمش: ½ فنجان

در یک کاسه بزرگ، جو، آرد، جوش‌شیرین، نمک و دارچین را با هم مخلوط کنید. در کاسه همزن برقی، کره، شکر قهوه‌ای را با سرعت متوسط رو به بالا، به مدت ۳ تا ۴ دقیقه بزنید تا سبک و کرم رنگ شود.

کره نرم شده، زرده تخم‌ مرغ و وانیل را یکی‌یکی اضافه کنید و با سرعت متوسط هم بزنید تا مخلوط شوند. اکنون باید مواد خشک را به همراه کشمش به ترکیب زرده تخم‌مرغ، کره و وانیل اضافه کرد.

مواد را خوب ترکیب کنید و به‌اندازه یک گردو از آن‌ها جدا کرده داخل سینی فر دارای کاغذ روغنی بچینید و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۵ درجه برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بپزید تا طلایی شود.

شیرینی جودوسر با زرده تخم مرغ

کلام آخر

زرده تخم‌ مرغ منبع بسیار خوبی از پروتئین، لیپید و چربی‌های مفید است که سطح کلسترول خوب را بالا برده و انرژی مورد نیاز بدن را تأمین می‌کند. خواص زرده تخم‌ مرغ سبب شده تا از آن به‌عنوان یک نگهدارنده طبیعی در مواد غذایی استفاده کنند. از سوی دیگر صنایع دارویی و آرایشی و بهداشتی از ویژگی مرطوب کنندگی، انعقاد و امولیسون‌کنندگی زرده تخم‌ مرغ برای ساخت محصولات خود بهره می‌گیرند.

جای دادن زرده تخم‌مرغ در رژیم غذایی فواید بسیاری را برای سلامت شما در پی خواهد داشت. طرز تهیه شیرینی با زرده تخم‌مرغ یا ساخت انواع دسر و غذا با این ماده غذایی به شما کمک می‌کند تا از خواص تخم‌مرغ در اشکال متنوعی بهره‌مند شوید.

هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و لیمومی هیچگونه مسئولیتی در قبال آن نمی‌پذیرد. برای استفاده و اجرای آن، لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.

منابع

yummly

buttermilkbysam

hepoultrysite

 

منبع : limoome.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *