پیاز کاراملی شده
کاراملی شدن به فرآیندی در آشپزی و پخت و پز گفته میگردد که در طی این پروسه مواد غذایی از وضعیت اساسی آن خارج شده و اصطلاحاً به رنگ قند یا شکر سوخته در میآیند. برای کاراملیزه شدن پیاز دستور تهیههای متفاوتی ذکر شده لکن برجستهترین مساله در تهیه آن صبر و حوصله می باشد. پیاز کاراملی شده با پیاز داغ کمی گوناگون می باشد.
مواد نخستین :
پیاز سفید یا زرد
نمک
شکر
سرکه بالزامیک یا استاک مرغ
کره
روغن زیتون یا روغن نباتی
دستور تهیه :
نخستین مساله در تهیه پیاز کاراملی شده این می باشد میزان مواد نخستین به نسبت استفاده شما میباشد. قسمت نخست برای کاراملیزه کردن پیاز این می باشد که می بایست پیاز را بنا به نظر خویش و خوراکی که تهیه مینمایید، خرد نمایید. بطور نمونه برای تهیه سوپ پیاز فرانسوی می بایست برشهای پیاز باریک و بلند باشد. تابهای مطلوب ترجیحا با کف ضخیم گزینش نمایید. آن را روی شعله گذاشته و مقداری کره و روغن زیتون یا روغن نباتی به تابه افزوده نمایید تا روغن درست داغ گردد. بنابراین پیاز خرد شده را بیافزایید و شعله را کم نمایید و اجازه دهید تا با شعله کم پیاز به نیکی حاضر گردد.
مراحل تهیه این دستور همانند پیاز داغ میباشد لکن با این فرق که پیازها می بایست درست قهوهای گردد و برای این موضوع لحظه زیادتری مورد نیاز می باشد. در زمان نرم و کاراملی شدن پیاز میبایست هر تعدادی دقیقه پیاز را نیز بزنید تا نسوزد. بعد از حدود ۱۰ دقیقه پیاز کمی نرم میگردد. بعد از گذشت ۲۰ دقیقه پیاز آغاز به تبدیل رنگ میکند. در این قسمت کمی نمک و شکر به پیاز افزوده نمایید. برای اینکه درست پیاز کاراملیزه گردد به حداقل ۳۰ تا ۴۰ دقیقه لحظه احتیاج دارد. بعد از گذشت این لحظه در صورتی که پیاز به اندازه مذکور کاراملی شده بود، کمی سرکه بالزامیک یا استاک مرغ افزوده نمایید و بگذارید به مدت ۱۰ دقیقه بعدی در این مواد تفت بخورد. بعد از گذشت این لحظه با تقریب آب آن خشک شده و پیاز سراسر قهوهای شده و عطر فوق العادهای خواهد داشت.
موارد :
همانطور که اطلاق میزان مواد نخستین بستگی به حجم پیاز شما دارد، پس در گزینش مواد توجه نمائید.
شکر برای طعم دهی و اگر چه بهبود روند کاراملیزه شدن پیاز استفاده می گردد لکن توانایی دارید از آن استفاده نکنید.
در صورتی که سرکه بالزامیک یا ضمناً استاک مرغ نداشتید میتوانید از میزان خیلی کمی آب در قسمت انتها پخت بهره ببرید. اگر چه میتوانید بدون افزوده کردن آب نیز پیاز را کاراملیزه نمایید.
پیشنهاد میکنیم این مطالب را نیز بخوانید :
- کاراملی شدن – Caramelization
- بادنجان سرخشده هم راه پنیر پارمژان
- نان و پنیر به هم راه گوشت سرخ شده
به این مقاله امتیاز دهید: